stiri rock

In a doua zi Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival The Big Four au scris istorie rock la Bucuresti

In a doua zi Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival The Big Four au scris istorie rock la Bucuresti
Cea mai asteptata zi a Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival i-a avut ca invitati pe legendarii The Big Four - Metallica, Slayer, Megadeth si Anthrax. Cele patru trupe au zguduit scena de la Romexpo, intr-un show de sunet si lumini care i-a lasat fara rasuflare pe cei aproximativ 35.000 de fani ai rockului prezenti la Romexpo.

Ziua a doua a debutat cu trupa romaneasca Vita de Vie, care a incalzit atmosfera si a aratat din nou ca este in topul preferintelor publicului iubitor de muzica rock din Romania.

Primul dintre cei patru monstrii sacri ai metalului care a pus stapanire pe scena a fost Anthrax, grup aflat pentru prima oara in Romania. Energia solistului Joey Belladonna a ridicat toate mainile publicului in aer, intr-un show impecabil, iar fanii au cantat alaturi de el aproape vers cu vers.

Stafeta a fost preluata de Megadeth si carismaticul Dave Mustaine, intr-o forma de zile mari. De la Holy Wars pana la piesa de rezistenta, Symphony Of Destruction, cantata la finalul concertului, Megadeth a trecut in revista atat piese de pe primele albume, cat si compozitii mai noi. Plini de forta si energie, cei patru Megadeth au demonstrat din plin ca isi merita locul in careul de asi ai metalului.

Probabil una dintre cele mai asteptate formatii ale serii, Slayer, a reusit sa rupa barierele sunetului pe piese precum World Painted Blood, Angel of Death si Raining Blood. Aflati pentru prima data in Romania, artistii de la Slayer au incantat fanii trash metal, oferind un show adevarat, confirmandu-le titulatura de pioneri ai genului.

Punctul culminant al serii a fost marcat de Metallica, cu un show de peste 2 ore in care trupa i-a adus la extaz pe cei aproape 35.000 de spectatori prezenti. Chitaristul Kirk Hammett a oferit publicului o surpriza de proportii, folosind pe parcursul primelor piese o chitara speciala, inscriptionata cu unul dintre simbolurile pentru care tara noastra este recunoscuta la nivel mondial – Dracula. Gestul chitaristului a fost completat cateva minute mai tarziu si de catre James Hetfield, care si-a suprins fanii cu un look in spiritul Dracula.

Playlistul a inclus in principal piesele clasice ale trupei, printre care Master of puppets, Sad but true, Enter sandman sau Sanitarium, dar si piese de pe ultimul album Death Magnetic, care da si numele turneului.

Baladele celebre precum One si Nothing Else Matters nu au lipsit din playlistul legendarei trupe, spre deliciul fanilor care au cantat din tot sufletul alaturi de artisti.
Showul a atins cote maxime si datorita efectelor pirotehnice speciale, rafale de mitralieră si artificii care au insotit majoritatea pieselor Metallica de pe scena de la Romexpo.

James Hetfield a comunicat cu publicul inca de la inceput, cand a declarat: “Metallica este aici ca sa te faca sa te simti bine”. Trupa a încheiat concertul cu piesa „Seek and Destroy“, în aclamaţiile publicului care îi chema înapoi pe scenă.

Si in a doua zi a Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival combinatia de muzica rock la cel mai inalt nivel si bere s-a dovedit a fi una de succes. Publicul prezent a consumat peste 80.000 de pahare de bere Tuborg, alaturi de inca 10 sortimente de beri internationale, consumate de milioane de oameni in toata lumea: Carlsberg Elephant, Carlsberg Black Gold, Carlsberg Special Brew, Carlsberg Freeze, Jacobsen Brown Ale, Kilkenny, Guinness, Tuborg Tropical, Carlsberg si Holsten Weizen.
Ultima zi a festivalului va aduce pe scena de la Romexpo incepand cu ora 15:30 trupa Luna Amara, urmata de Anathema, Stone Sour, Alice in Chains si incepand cu ora 21:15 va urca pe scena incendiara (la propriu) trupa Rammestein, aflata pentru prima data in fata publicului roman.
Accesul in locatie se face incepand cu ora 14.00. Fanii vor avea parte de muzica buna, lumini si sunet de exceptie, efecte pirotehnice si un veritabil show rock, pana in jurul orei 23.00 cand este preconizat finalul showului.

Organizatorii Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival pun la dispozitia participantilor 1.500 de locuri de parcare. Acest serviciu este cu plata, iar spatiul alocat este Parcarea C a complexului Romexpo. Costul unei ore de parcare este 3 ron.

Pentru cei care nu au reusit sa isi achizitioneze bilete pana cum, ii anuntam ca exista un punct de vanzare bilete special amenajat la intrarea in locatie, deschis intre orele 10:00 si 21:00.

Sursa: D&D East Entertainment


MAI MULTE DESPRE Anthrax, Megadeth, Metallica, Slayer, Vita de Vie
Posted by Dragos P., at 11:14 |  June 27, 2010  | 1 Comentarii  | 4578 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: In a doua zi Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival The Big Four au scris istorie rock la Bucuresti

  • Of, de ce copy paste? Si eram gata gata sa rad de Maximum Rock cand am citit acolo despre basistul Kirk Hammet. Acum vad de unde-a venit treaba, dar totusi...

    1. Posted by Nebelhexa | 27 Iunie 2010 11:37
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri