stiri rock

Inca doua confirmari la Ghost Fest (Rasnov): Leafblade (Marea Britanie) si EchO (Italia).

Inca doua confirmari la Ghost Fest (Rasnov): Leafblade (Marea Britanie) si EchO (Italia).


Dupa turneul acustic intreprins la finalul lui 2011, formatia britanica Leafblade revine in Romania, intr-o formula extinsa: alaturi de Sean Jude – chitara si voce, si Kevin Murphy - bass, pe scena de la Rasnov vor mai urca Les Smith - clape (ex Cradle of Filth si Anathema) si Mick Reed – tobe (ex Anathema).


Leafblade, imbina sonoritatile rock, cu elemente medievale, folk si progresiv intr-un melanj viguros si melodic cu rezonante tamaduitoare. Formatia a lansat primul album,  “Beyond, Beyond” in 2009, iar in decursul acestui an va iesi pe piata cel de al doilea material discografic, “Portrait”. Acesta din urma este descris de solistul Sean Jude, ca “o flacara vie care oscileaza intre blandetea chitarei clasice si a atmosferei orchestrale si pasajele de tunete si fulgere ca intr-o cascada extatica.”


Cu privire la prezenta trupei pe scena de la Ghost Fest, basistul Kevin Murphy declara: “am fost foarte impresionati de primirea de care ne-am bucurat in Romania si abia asteptam sa ne intoarcem, mai ales ca acum venim in formula extinsa. Les Smith (ex Anathema & Cradle of Filth) ne este prieten din 1996 si este o placere sa imbogatim prestatia Leafblade cu “artificiile” lui. Iar Mick Reed (ex Anathema), cu care am colaborat pentru piesele de pe “Beyond, Beyond”, ni se alatura la tobe si instrumente de percutie si va fi incantare sa avem cu noi pe cineva cu intelepciunea si abilitatile lui.





 


 

Cea de a doua trupa EchO, va aduce pe scena de la Ghost sonoritati ceva mai dure. Formatia italiana activeaza din 2007 si si-a gasit identitatea in zona doom-ului cu influente psihedelice. Primul lor album, „Devoid of Illusions” a fost lansat la finalul anului trecut si a consolidat pozitia formatiei pe piata de profil. In componenta Antonio Cantarin – voce, Mauro Ragnoli – chitara, Simone Saccheri – chitara,  Simone Mutolo – pian si clape, Agostino Bellini – bass si Paolo Copeta – tobe, EchO promite la Rasnov un recital dinamic, care ii va tine in priza pe cei prezenti. Acesta va fi primul concert al trupei in afara granitelor Italiei.


 

 

Festivalul Ghost 2012 se va desfasura in perioada 13-14 iulie, pe terenul de biatlon de la baza  cetatii Rasnov. Va fi un eveniment complex, cu caracter intercultural  ce reuneste o forma variata de manifestari artistice si activitati recreative, intr-un cadru natural, indepartat de aglomeratia citadina.

 

Serile vor fi rezervate concertelor, alte patru nume fiind deja confirmate: Trobar de Morte (Spania), The Moon & the Night Spirit (Ungaria), Allerseelen (Austria) si Trei Parale (Romania)

 

Pe durata zilei, celor prezenti li se ofera posibilitatea de a-si petrece timpul in zona de activitati complementare. In spiritul apropierii de valorile traditionale aceasta va include: ateliere de arte si mestesuguri, expozitii de pictura, fotografie & arta traditionala, reprezentatii  & demonstratii de reenactment, proiectii de film, parada de costume. 

Biletele  se gasesc in reteaua Biletoo. Punctele de vanzare se afla in Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului si Palatul National al Copiilor. Bilete se comercializeaza si la filiala  Bestial Records din Bucuresti.

 

Cei ce doresc sa comande online, o pot face de pe www.Biletoo.ro, www.bilet.ro si www.blt.ro, www.myticket.ro, www.eventim.ro

 

Evenimentul este organizat de Cavalleria Events. 




MAI MULTE DESPRE Leafblade
Posted by Ruxia Sandru, at 13:21 |  February 29, 2012  | 0 Comentarii  | 2809 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Inca doua confirmari la Ghost Fest (Rasnov): Leafblade (Marea Britanie) si EchO (Italia).

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri