stiri rock

Jan Akkerman deschide seria concertelor Guitar Masters in noiembrie la Hard Rock Cafe Bucharest

Jan Akkerman deschide seria concertelor Guitar Masters in noiembrie la Hard Rock Cafe Bucharest
Primul eveniment din seria Guitar Masters va avea loc vineri, 23 noiembrie 2012, la Hard Rock Cafe avand un invitat de onoare din Olanda. Maestrul desavarsit al chitarei, Jan Akkerman, revine la Bucuresti, la 17 ani distanta de la concertul sustinut alaturi de Paul Rodgers la Sala Palatului.

Jan Akkerman este considerat cel mai bun chitarist al lumii, cel putin asa au hotarat editorii revistei britanice Melody Maker. A luat „Harpa de Aur“ in Olanda pentru intreaga sa cariera, tara in care este vedeta nationala. Akkerman a experimentat mereu cu chitare si echipamente noi remarcandu-se printr-un sunet special. A pionierat alternarea volumelor producand sunete degajate, fluide, sustinute, desi este faimos si pentru interpretari la viteze uimitoare. Akkerman este primul artist care a folosit lauta intr-o formatie rock demonstrand un interes deosebit pentru cultura timpurilor medievale si epoca Renasterii.

Recunoscut la nivel international inca din anii ’70, ca membru al trupei Focus alaturi de Thijs van Leer, Akkerman a compus monumentala piesa progressive rock, Hocus Pocus si, ca prin magie, a intrat in toate topurile de atunci si a ramas in constiinta colectiva pana in zilele noastre. Hocus Pocus s-a auzit la cele mai importante competitii sportive, emisiuni TV, reclame, jocuri video, filme si seriale de televiziune. Muzicieni din variate zone muzicale au exploatat tema piesei folosindu-se de farmecul compozitiei. O recunoastem in cover-urile semnate de Iron Maiden, Vanessa-Mae, Michael Fath, Helloween, Marillion sau The Vandals.

Chitaristul olandez Jan Akkerman a realizat aproape orice isi poate dori un muzician. A cantat cu BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman, Ice-T si a realizat o multime de albume solo impresionand prin stilul sau versatil, fara granite si fara limitari. in toamna anului 2011 a fost lansat cel mai nou material de studio, Minor Details, ca o continuare a materialului C.U. din 2003. Critica de specialitate aprecieaza albumul comparand unele piese selectate de pe Minor Details cu atmosfera muzicala creata de Santana, Miles Davis sau Stelly Dan, dar si energia trupei Focus. Un material complet semnat de un artist desavarsit: Jan Akkerman, Minor Details , 23 noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti.

Biletele, in limita locurilor disponibile, pot fi achizitionate prin reteaua distribuitorilor Eventim si online, prin eventim.ro si rezervariclub.ro, avand preturi variate intre 80 si 400 de lei. Bilete cu locuri la mese necesita rezervare speciala imediat dupa achizitionarea biletelor folosind datele de contact Hard Rock Cafe Bucharest: 021 206 6261

Sursa: Cavalleria Events
Posted by H., at 11:55 |  October 30, 2012  | 0 Comentarii  | 3467 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Jan Akkerman deschide seria concertelor Guitar Masters in noiembrie la Hard Rock Cafe Bucharest

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri