stiri rock

JON LORD (ex-DEEP PURPLE) concerteaza la Bucuresti!

JON LORD (ex-DEEP PURPLE) concerteaza la Bucuresti!

Sala Palatului gazduieste joi, 5 noiembrie 2009, concertul extraordinar sustinut de Jon Lord. Spectacolul va incepe la ora 20:00.

Publicul va asculta capodoperele Deep Purple: integrala Concerto for Group and Orchestra, Pictures of Home sau Child in Time, impreuna cu alte piese selectate din mai mult de 15 albume Solo compuse de Jon Lord.

Jon Lord compune muzica si este cunoscut ca interpret de orga Hammond. Jon Lord a inventat un gen muzical special format dintr-un amestec de muzica rock si muzica clasica. Membru in Deep Pruple, Whitesnake, Paice, Ashton & Lord si altele, având numeroase colaborari cu artisti consacrati, gazda concertului din 5 noiembrie are invitati pe masura.

Legenda Deep Purple va urca pe scena alaturi de Steve Balsamo, Kasia Laska si Orchestra Filarmonica din Ruse dirijata de Naiden Teodorov.

Cea mai buna compozitie a sa, Concerto for Group and Orchestra, a fost interpretata la Royal Albert Hall in 1969 impreuna cu Deep Purple si Royal Philarmonic Orchestra din Londra. In septembrie 1999, la aniversarea a 30 de ani de la premiera fascinantei compozitii, concertul a fost reinterpretat de London Symphony Orchestra sub bagheta distinsului dirijor Paul Mann. Cele doua reprezentatii de la Royal Albert Hall s-au desfasurat cu casa inchisa, iar discurile vandute au atins cifra de 500.000 de exemplare. Au urmat 40 de concerte in Europa, America de Sud si Japonia alaturi de Orchestra Filarmonicii George Enescu in Europa si New Japan Philharmonic Orchestra in Japonia.

Jon Lord se retrage in 2002 din Deep Purple si se dedica compozitiei muzicale si concertelor blues/rock. In 2008 devine compozitor consacrat de muzica clasica din momentul in care Durham Concerto intra in topurile muzicale de specialitate. Anul acesta in 1 Septembrie, Jon Lord a cântat la Amfiteatrul Roman din Plovdiv pentru 4.000 de oameni. Jon canta si la Bucuresti alaturi de doua voci minunate: Katia Laska si Steve Balsamo.

Katia Laska s-a nascut in Polonia acum 28 de ani si a studiat pianul de mica pâna in ziua in care s-a decis sa devina cântareata. La 16 ani se muta in Varsovia unde urca pe scena in spectacolul muzical “Joseph and the Amazing Technicolor Dream Coat”. Katia a cantat in renumite productii muzicale: “Fame”, “The Wizard of Oz”, “Peter Pan”, “Grease" si "Chicago”; si a interpretat rolul personajului Maria din musical-ul “West Side Story”.

Steve Balsamo s-a remarcat in 1997 pentru vocea personajului principal din “Jesus Christ Superstar”. Dupa ce a fost aplaudat si premiat pentru reusita sa, Steve a decis sa revina la prima sa dragoste, compozitia si interpretarea propriilor piese, pentru ca in 2002 sa-si lanseze albumul de debut All I Am. Albumul a ajuns in top 40 din Marea Britanie. Din 2004 Steve a infiintat The Storys, o trupa alternativ/country de mare succes ce a cantat in turneu cu Elton John de doua ori. The Storys a aparut pe aceleasi scene cu Joe Cocker, Katie Melua, Celine Dion, Santana, Tom Jones si multi alti artisti. Steve Balsamo este cunoscut si pentru piese devenite hituri internationale. Steve a compus pentru: Meatloaf, Anthony Callea, Jonathon Cerrada si Slash din Guns N’ Roses.

Jon Lord a anuntat ca va canta la Bucuresti cu Bulgarian State Philharmonic Ruse. Filarmonica a fost infiintata in 1948, 60 de ani in care a fost dirijata de renumiti maestri ai Bulgariei si invitati de peste hotare: Kurt Masur, Carlo Zecchi, Valery Gergiev si Evgeny Svetlanov. Filarmonica din Ruse a initiat primul festival international de muzica clasica din Bulgaria in 1961 si a inregistrat numeroase discuri. Chiar de curand, au produs impreuna cu Classico, casa de discuri din Danemarca, o serie noua de inregistrari. Filarmonica va fi dirijata de renumitul maestru Naiden Todorov.

Naiden Todorov a studiat cu Karl Osterreicher si Uros Lajovic in Viena si a dirijat cele mai cunoscute orchestre din Europa, America, iar in Asia a fost rezidentul “Israel Northern Symphony” din Haifa.

Jon Lord a acceptat invitatia de a prezenta publicului din Romania o capodopera contemporana aplaudata in toata lumea si deosebita prin amestecul perfect de stiluri muzicale ce l-au consacrat. Intr-un mesaj pe pagina de internet a artistului, Jon Lord declara: "Va anunt ca nu m-am pensionat!"

Spectacolul va incepe la ora 20:00, insa accesul publicului va fi permis incepand cu ora 19:00. Biletele, in valoare de 360, 270, 180, 90 si 72 RON vor fi disponibile incepand de marti, 15 Septembrie, la Sala Palatului, Magazinul Muzica, in reteaua librariilor Carturesti si a magazinelor Germanos, pe www.myticket.ro si www.eventim.ro

Un eveniment ARTmania.

 



MAI MULTE DESPRE Deep Purple
Posted by Ella, at 00:00 |  September 11, 2009  | 0 Comentarii  | 2212 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: JON LORD (ex-DEEP PURPLE) concerteaza la Bucuresti!

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri