stiri rock

KRUNA 2: KWOON revine la Bucuresti

KRUNA 2: KWOON revine la Bucuresti

Post-Rock-ul este un stil muzical cu radacini in Rockul Alternative si Progressive ai anilor ‘70 (The Velvet Underground sau Public Image Ltd), dar care a inceput sa devina un curent propriu-zis spre sfarsitul mileniului trecut. Astfel ca, la inceputul anilor ’90, trupe ca Tortoise sau Labradford defineau in America o noua exprimare muzicala... Canada a reactionat doar la cativa ani distanta prin Godspeed You! Black Emperor, iar Europa prin islandezii Sigur Ros si scotienii Mogwai. Un al doilea val de trupe a consolidat miscarea Post-Rock prin trupe ca Jakob (Noua Zeelenda), Mono (Japonia), Explosions in the Sky (USA), Do Make Say Think, A Silver Mt. Zion (Canada)... Si lista poate continua. Astazi exista mii de trupe, care mai de care mai diverse, mai experimentale sau ambientale.  

KRUNA 2 propune tematica Melancholic Post-Rock

Dupa debutul Tales and Dreams, din 2006, trupa franceza Kwoon a lansat la finele anului 2009 un nou capitol, When The Flowers Were Singing, primit foarte bine de comunitatea Post-Rock si de scena Ambiental/Atmospheric. Mai putin visator si mult mai experimental decat primul material, Kwoon a aratat ca nu ii place sa repete nimic din ceea ce face prin noile compozitii... Melanjul inteligent de voci fragile, contopit original cu sunete variate de violoncel, keyboards, samples, baterie si chitari, deruteaza dar si incanta in acelasi timp, parizienii putand totusi fi greu de catalogat doar in clasicul Post-Rock. Dimensiunea melancolica rezoneaza inteligent cu cea hipnotica, muzica Kwoon oferind ascultatorului o calatorie spre o alta galaxie.

Clipul piesei I Lived On The Moon a reusit sa aiba peste 850.000 de vizualizari si este cea mai cunoscuta si apreciata compozitie Kwoon





Anul trecut, in septembrie, francezii au uimit audienta din Kulturhaus cu un show plin de emotie, aplicat si exprimat intr-un mod original, penduland intre trupe ca Sigur Ros, Mogwai, Radiohead si chiar Anathema sau I Like Trains.

Trupa s-a simtit extraordinar in prima lor experienta din Romania (alaturi de belgienii Cecilia Eyes) si si-au dorit mult sa revina. DonisArt a pus insa o singura conditie: sa prezinte un nou concept, un nou material! 

Si iata ca lucrurile s-au asezat linistit, dar sigur, pe calea corecta, astfel ca, in septembrie, Kwoon va lansa un nou material, EP-ul The Guillotine Show. Intr-o componenta usor schimbata, Sandy & Co vin la Bucuresti, sub emblema KRUNA, pregatiti pentru un show special, in care sa prezinte atat noile compozitii cat si sa ne incante cu cateva din piesele lor de rezistenta!

www.kwoon-music.com 

Puteti urmari mai jos cateva minute filmate anul trecut, pe 24 septembrie, in Kulturhaus, la primul eveniment gazduit de clubul bucurestean:





KRUNA 2 va fi derulat in seara de 22 octombrie, “doua ore batute-n cuie” de Melancholic Post-Rock, incepand cu ora 19.30, in cochetul club bucurestean Kulturhaus. Pretul unui bilet este de 30 lei si poate fi achizitionat din reteaua EVENTIM, dar si de la intrarea in locatie, in ziua evenimentului. Reamintim ca dupa ora 22.00 usile Kulturhaus se vor deschide pentru desfasurarea programului de club saptamanal, astfel ca reperele de timp propuse de KRUNA vor fi respectate cu strictete.  



MAI MULTE DESPRE Kwoon
Posted by Ella, at 22:37 |  June 19, 2011  | 0 Comentarii  | 2047 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: KRUNA 2: KWOON revine la Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri