stiri rock

LACUNA COIL in premiera in Romania la ARTmania Festival

LACUNA COIL in premiera in Romania la ARTmania Festival

Legenda rock a Italiei contemporane, Lacuna Coil, un nume omniprezent in media muzicala din Romania, aclamat de publicul festivalului inca de anul trecut, isi dedica ziua de sambata, 13 august, participantilor la ARTmania Festival 2011. Lacuna Coil va canta in aceeasi zi cu Republica si Sonata Arctica. Noutatea acestui an aduce patru trupe pe scena din Piata Mare. Programul complet al zilei de sambata va fi facut public in curand.

O alta veste buna pentru cei ce nu au reusit sa-si garanteze vacanta la Sibiu: presale-ul III se prelungeste pana la sfarsitul lunii aprilie ofertand abonamentul festivalului cu 110 lei si biletele pentru fiecare zi din Piata Mare cu 70 de lei. Accesul in spatiile festivalului este permis posesorilor de bratari ARTmania, valabile in zilele respective obtinute in urma preschimbarii biletelor la punctele de informare din Sibiu.

Festivalul ARTmania din cetatea Sibiului are loc in cea de-a doua saptamana a lunii august, respectiv in intervalul 8-14 august 2011. Ajuns la cea de-a sasea editie, festivalul prezinta un program cultural bogat si diversificat, adaptat publicului si atmosferei cetatii medievale. Cele 8 concerte din Piata Mare vor avea loc in zilele de vineri si sambata, 12 si 13 august. Pe langa acestea, participantii la festival se pot bucura timp de 7 zile de expozitii si evenimente alternative si de manifestari dedicate artelor frumoase, la care vor avea acces in baza biletelor sau abonamentelor achizitionate.

Lansarea albumului Shallow Life (2009), produs de Don Gilmore (Linkin Park, Pearl Jam) si inregistrat in celebrele studiouri NRG Studios din Los Angeles, a insemnat pentru Lacuna Coil atat cea mai buna intrare in topul Billboard, cat si cel mai bun debut din USA in acest top pentru Century Media Records, ajungand in Topul 200 Billboard direct pe locul 16.

Shallow Life a ajuns pe cele mai inalte pozitii si in topurile din Italia, Australia, UK, Germania, Franta, Olanda, Belgia, Spania, Elvetia, Austria, Grecia si Japonia. Trupa si-a asigurat prezenta in paginile celor mai bune reviste de muzica, ca Kerrang! si Big Chesse in UK, Hard Rock in Franta, pe copertile revistelor XL si Vanity Fair din tara lor de origine, Italia, dar si in cele mai cunoscute reviste din lume, Metal Hammer, Rolling Stones si Rock Sound.

Debutul formatiei pe piata muzicala din America a fost in 2001, cu albumul Unleashed Memories, dar Lacuna Coil a atins culmile succesului cu Comalies in 2002. In 2004, Lacuna Coil a devenit o trupa faimoasa prin participarea la festivalul Ozzfest alaturi de trupe precum Disturbed, System of a Down si Ozzy Osbourne.

Cel de-al patrulea album de studio Karmacode a intrat direct pe locul 28 in prima saptamana de la lansare in topul Billboard 200 din SUA, pe locul 2 in topul albumelor rock din UK, precum si in topurile muzicale din Italia, Germania, Austria, Franta, Spania, Grecia, Finlanda, Olanda si chiar in Emiratele Arabe Unite. Peste 40 de reviste si ziare din intreaga lume, incluzand Metal Hammer, Rock Sound, Revolver, Rolling Stone, Rock Hard si Scream au avut Lacuna Coil pe coperta.

Dupa succesul enorm avut la Ozzfest in 2006 si dupa participarea triumfatoare la cateva festivaluri prestigioase din Europa, precum Download Festival, Graspop, Rock Im Park si Rock Am Ring, trupa a continuat cu un turneu sold out in USA, alaturi de Stone Sour si Rob Zombie. Cu toate acestea ei nu au luat nicio pauza din activitate, au finalizat primul DVD in 2008 - Visual Karma (Body, Mind and Soul) inainte de a pleca in turneu in Europa si au inceput inregistrarile pentru cel mai nou album al trupei - Shallow Life.

In 2011, Lacuna Coil va merge in Elvetia la GreenField Festival in iunie unde va intalni Apocaliptica, System of a Down, Disturbed sau Bullet For My Valentine, apoi la Sonisphere in Los Angeles unde va concerta alaturi de Iron Maiden, Dream Theater si Arch Enemy in iulie, urmand ca in august sa aterizeze intr-un loc foarte special: ARTmania Festival. Urmatorul comunicat va prezenta noile facilitati dedicate publicului ARTmania: mult asteptatul Camping ce va fi inaugurat in acest an la Sibiu.

Biletele si abonamentele pentru ARTmania Festival 2011 pot fi achizitionate din reteaua magazinelor Diverta si Eventim (Germanos, Carturesti etc.) si online, pe shop.artmania.ro, www.eventim.ro si www.myticket.ro
Actiune (co-)finantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.



MAI MULTE DESPRE Lacuna Coil
Posted by Ella, at 19:18 |  April 06, 2011  | 2 Comentarii  | 3689 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: LACUNA COIL in premiera in Romania la ARTmania Festival

  • o panarama nu vine niciodata singura...

    1. Posted by L M G | 07 Aprilie 2011 14:38
  • ehehei, lacuna coil!!! :) Si toate celelalte pt doar 70 de lei! :)))

    2. Posted by Vercix | 08 Aprilie 2011 13:03
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri