stiri rock

Mai sunt doua zile pina la Rockin' Transilvania 2009

Mai sunt doua zile pina la Rockin' Transilvania 2009

Concerte “maraton” şi tehnică de spectacol din Germania

Festivalul Rockin' Transilvania se bucură şi în acest an de participarea unor mari nume ale scenei internaţionale, care vor oferi publicului concerte de durată neobişnuită pentru un festival. Dacă grupurile Superbutt şi Contradiction vor cânta numai câte 60 de minute fiecare, organizatorii anunţă recitaluri cu durata de 90 până la 120 de minute pentru toate celelalte formaţii străine invitate la festival. Sâmbătă seara, sprintenii finlandezi de la KORPIKLAANI vor invita publicul la joc şi voie bună pe ritmuri de folk finlandez interpretat la acordeon, vioară, chitară şi tobe. Petrecerea va continua cu germanii de la IN EXTREMO, care vor oferi timp de două ore un spectacol exploziv cu flăcări şi efecte pirotehnice, imresionant şi rar de văzut în ţara noastră. Duminică, DESTRUCTION vor susţine la Rockin' Transilvania un concert de excepţie, un “Best of 25 Years Destruction” cu durata de 90 de minute. Conform liderului grupului, Schmier, nici un alt festival nu va avea în acest an un astfel de concert Destruction. Setlist-ul Destruction de la Sibiu va fi un mix perfect de succese vechi şi noi din repertoriul renumitului grup. BONFIRE se bucură de revederea cu publicul român şi promit de asemenea un spectacol cu “bunătăţi” hard rock din întreaga lor discografie. “Mastermind”-ul celebrului grup Savatage, JON OLIVA se va afla cu această ocazie pentru prima dată în România şi promite un concert din care nu vor lipsi multe succese Savatage. Rockin' Transilvania 2009 se va încheia cu recitalul extraordinar al finlandezilor de la STRATOVARIUS, una dintre cele mai de succes trupe de power metal în întreaga lume. Stratovarius se vor afla tot pentru prima dată în România, iar acesta va fi singurul lor concert în ţara noastră în anul 2009.

Firma germană care a asigurat sunetul şi luminile la Rockin' Transilvania 2008 va fi prezentă şi la ediţia din acest an a festivalului. Rockin' Transilvania 2009 se va bucura astfel de un sprijin important din partea unor adevăraţi specialişti germani în domeniul tehnicii de spectacol.

 

Posibilităţi de campare la Rockin' Transilvania 2009

Cei care vor călători la Rockin' Transilvania 2009 şi nu au alte opţiuni de cazare în Sibiu vor putea campa în imediata apropiere a Stadionului Municipal, şi anume pe terenul de antrenament dinspre str. Nicolaus Olahus, unde va fi amenajată o zonă de campare special pentru spectatori. Această zonă de campare este destinată posesorilor de bilete de intrare valabile la festival. Este strict interzisă camparea direct în parc!

 

Alte informaţii utile pentru cei care vor veni la festival

Spectatorii festivalului trebuie să ţină cont de faptul că este strict interzisă introducerea şi/sau utilizarea în incintă a obiectelor contondente, sticle, căni, beţe, arme, artificii, precum şi a oricăror obiecte sau substanţe interzise prin lege. Nu este permisă introducerea de băuturi de orice fel sau produse alimentare, sau comercializarea de produse şi servicii de orice fel fără acordul în prealabil al organizatorului. Pe parcursul întregului festival, în incinta Stadionului Municipal Sibiu vor exista suficiente puncte de comercializare de alimente, băuturi răcoritoare şi alcoolice.
În ceea ce priveşte mult-discutata problemă a camerelor foto/video, precizăm că introducerea şi/sau utilizarea în incintă a aparatelor foto, aparatelor video sau a altor aparate de înregistrare fără acreditare valabilă de la organizator (Asociaţia Rockin' Transilvania) este strict interzisă. De asemenea, pe parcursul evenimentului este interzisă încurajarea de manifestaţii antisociale. Măsurile de ordine vor fi asigurate de către Poliţia Municipiului Sibiu, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Poliţia Comunitară.

 

La Sibiu se decide cine va reprezenta România pentru prima dată la concursul internaţional W:O:A Metal Battle 2009 din Germania

Trupa Abigail s-a retras din cursa pentru participarea la Wacken Open Air Metal Battle. Componenţii trupei au transmis următorul mesaj organizatorilor: "Abigail este în imposibilitatea de a participa din cauze subiective legate de posibilitatea de deplasare a unuia dintre componenţi". Pentru a completa lista celor şapte trupe anunţate ca finaliste naţionale, echipa W:O:A Metal Battle Romania a oferit locul rămas liber în urma retragerii celor de la Abigail unei alte trupe, următoarea în clasamentul rezultat în urma preselecţiei. Este vorba de trupa Fortuneteller din Constanţa.

Finala naţională a concursului W:O:A Metal Battle Romania 2009 va avea loc sâmbătă, 13 iunie 2009, la Sibiu, pe Stadionul Municipal, în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului Rockin' Transilvania. În urma punctajelor acordate de către juriu au fost desemnate calificate pentru finala naţională următoarele formaţii (în ordine alfabetică): Betrayer, Fortuneteller, L.O.S.T., R.U.S.T., Spectral, Thunderstorm şi X-plod. În cadrul finalei naţionale de la Sibiu, un juriu va desemna formaţia care va putea reprezenta România la finala internaţională a concursului, care se va desfăşura în cadrul celebrului festival Wacken Open Air (Germania) în perioada 30 iulie – 1 august 2009.

 

Biletele vor fi mai scumpe sâmbătă şi duminică

Cei care nu doresc să aştepte sâmbătă şi duminică la coadă pentru a intra la festival, sunt sfătuiţi să-şi cumpere biletul anticipat. La intrare va exista un singur punct de vânzare a biletelor. Biletele sunt puse în vânzare prin Eventim şi în magazinele Germanos din întreaga ţară, unde pot fi achiziţionate până vineri, 11 iunie, inclusiv, la preţ de 110 RON pentru biletele valabile pentru o zi şi 150 RON pentru abonamentele valabile pentru ambele zile. Sâmbătă şi duminică, biletele valabile pentru o zi vor fi mai scumpe cu 5 RON, iar abonamentele cu 10 RON.

 

Programul festivalului:

Sâmbătă, 13 iunie:
12:00 Acces public pe stadion
13:45 Finala naţională W:O:A Metal Battle ROMANIA cu: BETRAYER, FORTUNETELLER, L.O.S.T., R.U.S.T., SPECTRAL, THUNDERSTORM
şi X-PLOD
18:15 SUPERBUTT (Ungaria)
19:45 KORPIKLAANI Finlanda)
22:00 IN EXTREMO (Germania)

Duminică, 14 iunie:
12:00 Acces public pe stadion
14:30 CONTRADICTION (Germania)
16:00 DESTRUCTION (Germania)
18:00 BONFIRE (Germania)
20:00 JON OLIVA'S PAIN (S.U.A.)
22:00 STRATOVARIUS (Finlanda)

Rockin' Transilvania este un eveniment cultural organizat de Asociaţia Rockin' Transilvania. Rockin' Transilvania este o acţiune co-finanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, şi de către Consulatul General al Germaniei din Sibiu. Partener: Ministerul Tineretului şi Sportului.

Parteneri Media: Jurnalul Naţional, Heavy Metal Magazine, Zile şi Nopţi, Magic FM, Radio Bucureşti, Radio 3 Net, Radio Nord Est FM Iaşi, Radio Eveniment Sibiu, Sunete, Sibiu Standard, Monitorul de Sibiu, Hermannstädter Zeitung, Profil Cultural, Metalhead, Metalfan, Metalact, Sibiul.ro, Sighet Online, Rockpolis Media, Rockxpress, Bang Your Brain, Maximum Rock, Metal Maniac.



MAI MULTE DESPRE Betrayer, Bonfire, Contradiction, Destruction, Fortuneteller, In Extremo, Jon Oliva's Pain, Korpiklaani, L.O.S.T., R.U.S.T., Spectral, Stratovarius, Superbutt, Thunderstorm, X-Plod
Posted by Rockin' Transilvania, at 00:00 |  June 11, 2009  | 2 Comentarii  | 4372 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Mai sunt doua zile pina la Rockin' Transilvania 2009

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri