stiri rock

MANOWAR îl consideră pe Richard Wagner părintele heavy metalului

MANOWAR îl consideră pe Richard Wagner părintele heavy metalului
In  istoria contemporană a muzicii, trupa MANOWAR este o emblemă a genului heavy metal. “Regii Metalului”, aşa cum au fost numiţi de fanii lor, au creat 10 albume de studio, au dobândit numeroase discuri de aur şi platină, a vândut peste 8 milioane de înregistrări, au produs DVD-uri care nu lipsesc din colecţia niciunui împătimit şi au derulat peste 35 de turnee, fiind cap de afiş la evenimente sold out, desfăşurate în locaţii cu capacitatea cuprinsă între 10.000 şi 50.000 de locuri.

 
Parteneri cu titanii sunetului
 
Faptul ca MANOWAR deţine recordul mondial pentru cea mai zgomotoasă trupă din lume, este aproape un clişeu. Dar lucrurile încep să capete sens atunci când Joey DeMaio, basistul trupei, explică de ce este acesta un motiv de mândrie: “nu este suficient ca sunetul să fie zguduitor de puternic. Este esenţial să fie limpede, clar, fără nicio distorsiune. Exact ceea ce le oferim fanilor noştri, la fiecare show ”.
 
Aspirând mereu spre perfecţiune MANOWAR a încheiat în 2011 un parteneriat cu D.A.S Audio, liderul mondial în domeniul sistemelor de înaltă fdelitate pentru redarea şi amplificarea sunetului. Joey DeMaio explică: “această colaborare a apărut din dorinţa ambelor părţi de a stabili noi standarde în privinţa redării sunetului, şi de a arăta că muzica live poate fi, în acelaşi timp zdrobitor de sonoră şi clară precum cristalul
 
Inspiraţi de muzica clasica şi mitologia nordică
                                      
Pentru trupa MANOWAR cea mai importantă influenţa muzicală a fost reprezentată de creaţiile compozitorului Richard Wagner. Basistul Joey DeMaio spune: „Acest om a fost un geniu! Niciodată înainte de el nu a existat o muzică atât de puternică. El a răsturnat lumea muzicii. A fost un rebel şi un revoluţionar! El este părintele heavy metal-ului!“. 
La fel cum s-a întâmplat cu Wagner în trecut, şi trupa MANOWAR este fascinată de mitologia nordică. Aceasta a reprezentat o sursa de inspiraţie de-a lungul întregii activităţi artistice a trupei. Chitaristul Karl Logan declară: “Suntem sufletele războinice din heavy-metal. De aceea ne găsim inspiraţia in mitologie. Ea explorează temele umane esenţiale, precum viaţa, moartea, gelozia, dragostea şi răzbunarea: chiar lucrurile ce reprezintă motivaţii de natură emoţională pentru oameni”.
 
„Crede în tine însuţi”
 
Devotamentul trupei faţă de fani i-a ajutat sa câştige susţinători fideli în întreaga lume. „Succesul nostru se datorează în întregime fanilor! Ei formează cel mai bun şi mai loial public pe care şi-l poate imagina cineva. Acesta este motivul pentru care tot ceea ce facem este, în primul rând, pentru fani “ a declarat vocalistul, Eric Adams. Mesajul predominant al celor de la MANOWAR a fost întotdeauna  “crede în tine însuţi”.  Acesta este motivul pentru care mulţi fani găsesc, în versurile lor, o adevărată sursă de inspiraţie şi putere.
 
Pentru a-şi onora fanii loiali, trupa a înregistrat în 2009 piesa “Father” în 18 limbi diferite, printre care se numără şi româna. 
 
 
MANOWAR ajunge în România, pe 16 iunie, în calitate de headliner al celei de a doua zile din cadrul Ost Fest. Concertul pe care MANOWAR îl va susţine pe scena Ost Fest se va individualiza prin faptul ca va celebra premiera mondială a albumului „The Lord Of Steel”. Set-list-ul va cuprinde de la imnuri bine cunoscute, unele dintre ele chiar de pe albumul “Warriors Of The World”, de la a cărui lansare se implinesc 10 ani, la melodii de pe noul material discografic.
 
Revenirea regilor metalului în România va fi marcată prin două petreceri, găzduite de Légère Live (Piaţa Rosetti nr 5): warm up party-ulDupă concert, noaptea va continua cu after party-ul din aceeaşi locaţie. Intrarea pentru ambele party-uri va fi liberă. va avea loc în seara de 15 iunie şi va însemna headbanging, concursuri şi mult heavy metal. Cei care iau parte la distracţie vor putea câştiga produse oficiale, puse la dispoziţie de Magic Circle Music şi invitaţii la OST oferite de Project Events.
 
De astăzi, 6 iunie până luni 11 iunie, elevii şi studenţii beneficiază de o ofertă specială pentru Festivalul OST: ei pot achiziţiona, cu carnetele de elevi/studenţi, un bilet sau un abonament la Gazon pentru OST FEST şi primesc unul gratuit. Promoţia de derulează în următoarele locaţii: Magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), Librăria Eminescu (lângă Universitate), sediul Project Events (Str. Comana nr. 11).
 
 
Până în acest moment, programul OST Fest este următorul:
 
15 iunie: Motley Crue, Dimmu Borgir, Overkill, Exodus, Finsterforst, Infected Rain, Psychogod, White Walls, Armies Of Enlil, Claymore, Thornafire, Warchant
 
16 iunie: Manowar, Europe, Trooper, Holyhell, Addiction, Mystery, Steelborn, Syn Ze Sase Tri, Desant, Gothic, Incipient
 
17 iunie: Megadeth, Motorhead, Lake Of Tears, W.A.S.P., Metrock, Tiarra, Reborn, Code Red, Khors, Shifting Sands, Voodoo

MAI MULTE DESPRE Manowar
Posted by Ruxia Sandru, at 10:25 |  June 07, 2012  | 0 Comentarii  | 2587 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: MANOWAR îl consideră pe Richard Wagner părintele heavy metalului

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri