stiri rock

NEGURA BUNGET: 'Tau' – inceputul ambitioasei trilogii transilvanene

NEGURA BUNGET: 'Tau' – inceputul ambitioasei trilogii transilvanene
Prin albumul Tau Negura Bunget, prionerii black metal din Romania, prezinta nu doar succesorul indelung asteptat al albumului Virstele pamintului, ci si primul propriu zis album lansat in colaborare cu casa de discuri germana Prophecy Production. Tau reprezinta in acelasi timp pentru Negura Bunget si inceputul unei ambitioase trilogii muzicale si vizuale, care prezinta viziunea personala a formatiei asupra Transilvaniei. In timp ce prima parte a trilogiei exploreaza elementele naturalde, partile urmatoare se vor concentra pe elementul uman, practici si credinte, si in cele din urma pe cel sprititual, care a definit pentru totdeauna aceste tarimuri.

Fiercare din cele opt piesele ale albumului Tau prezinta un loc natural specific, cu atmosfera si mistica lui unica, cu legendele si intelesurile din spatele lui. Muzical, Negura Bunet intrebuinteaza un arsenal deja familiar de sunete, elemente de black metalul primar, greu, contrabalansate de cele meditative si folcloristice. Accentuand caracterul distinct, albumul beneficiaza de aportul unor muzicieni renumiti, precum Alexandrina Hristov (voce pe Impodobeala Timpului), Bean MC (Subcarpati, Suie Paparude; voce pe La Hotaru Cu Cinci Culmi), Gabriel Almasi (theremin pe Nametenie), Rune Eriksen (ex-Mayhem; chitara pe Impodobeala Timpului) sau Sakis Tolis (Rotting Christ; voce pe "Tarim Vilhovnicesc"). Per total, muzica albumului Tau e mai oganica decat pe oricare alt album Negura Bunget, fiind legata si de e o expresivitate atinsa poate doar de clasicul Om. Totusi, muzica albumului Tau e doar o piesa dintr-un concept mai larg. Punctul crucial e uimitoare natura transilvana, care se reflecta ca intreg cel mai bine in editia vizuala artbook a albumului, cu 72 de pagini, care contin nu doar variantele in romana si engleza alte texteleor, detalii despre locurile prezentate, cu trecutul lor, cat si trei (!) videoclipuri, inchizind astfelt acesc cerc conceptual.

Titlul albumul, Tau, are mai multe intelesuri, pe de o parte se adreseaza omului, iar pe de alta parte reprezinta un ochi de apa din inaltimea muntelui, care cel mai adesea desi pare marunt, e extraordinar de adinc. Albumul poate fi deja pre-comandat, atat de la casa de discuri, cat si prin intermediul formatiei.

 
 

Data lansarii: 27.02.2015
Data lansatii pentru America de Nord: 03.03.2015
 
Editii disponibile:
- CD Digipak
- Vinil Gatefold 180g vinyl, black, cu mastering special pentru vinil, poster A2, husa interioara tiparita si husa de protectie PVD (500 de exemplare)
- 2 CD+DVD Artbook, 72 de pagini 28x28 cm, texte, bonus CD cu doua piese si
bonus DVD cu trei videoclipuri (1000 de exemplare)
 
Tracklist:
01. Nametenie
02. Izbucul Galbenei
03. La Hotaru Cu Cinci Culmi
04. Curgerea Muntelui
05. Tarim Vilhovnicesc
06. Impodobeala Timpului
07. Picur Viu Foc
08. Schimniceste
 
Bonus CD (doar in editia artbook)
01. La Hotaru Cu Cinci Culmi (versiune alternativa)
02. Impodobeala Timpului (versiune alternativa)
 
Bonus DVD (doar in editia artbook)
01. Nametenie (video clip)
02. Curgerea Muntelui (video clip)
03. Schimniceste (video clip)

Sursa: Negura Bunget


MAI MULTE DESPRE Negura Bunget
Posted by H., at 14:03 |  December 22, 2014  | 0 Comentarii  | 2978 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: NEGURA BUNGET: 'Tau' – inceputul ambitioasei trilogii transilvanene

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri