stiri rock

Noi confirmari de trupe romanesti la B'ESTFEST Summer Camp!

Noi confirmari de trupe romanesti la B'ESTFEST Summer Camp!
Nume noi se adauga pe lista trupelor romanesti deja confirmate pentru editia din acest an B’ESTFEST SUMMER CAMP! Dupa Avatar, L.O.S.T., Taine, Toulouse Lautrec, Flou Rege, Manki’n’Stieb, Antract, Hot Casandra, Subcarpati, Selectro, The MOOoD, Changing Skins, Electric Fence, Blue Nipple Boy, Les Elephants Bizarres, Negura Bunget, Tapinarii, Goodbye to Gravity si Bucovina,  a venit randul celor de la Grimus, Dekadens si Antarctica.

Prezentata de Ciuc Premium si Coca-Cola si sustinuta de Vodafone, editia din acest an a festivalului va avea loc in perioada 6-8 iulie, in cadrul B’ESTFEST Park din Tunari. Printre artistii anuntati deja pe afisul festivalului se numara PULP, GARBAGE, ROYKSOPP, CARO EMERALD, MODESTEP, SELAH SUE, BOOKA SHADE, MILOW, SKINDRED, DOPE D.O.D., TROLLEY SNATCHA, ANDY C,  KREATOR, MESHUGGAH sau MOONSPELL.

Anul acesta artistii romani ce vor urca pe scenele festivalului B’ESTFEST SUMMER CAMP vor fi alesi cu ajutorul aplicatiei de Facebook, „Voteaza-ti artistul”, fanii putand astfel sa voteze si sa sustina trupele romanesti preferate. Dupa primele nume confirmate, lista continua cu Grimus, Dekadens si Antarctica.

Transilvania nu inseamna doar povesti cu vampiri, ci este si locul de unde porneste poate cel mai bun indie rock romanesc. GRIMUS este numele primului roman semnat Salman Rushdie, dar si una dintre cele mai bune trupe alternative din Romania ultimilor ani. Originara din Cluj, Grimus a atras atentia tuturor inca de la debut si la foarte scurt timp dupa lansarea primului album a inceput sa fie numita "revelatia scenei indie" autohtone. Au urmat aparitii in  cadrul festivalurilor importante din Romania, alaturi de show-uri in tari precum Marea Britanie, Ungaria, Serbia sau Polonia. Melodiile lor elaborate si sound-ul aparte - o combinatie de piese puternice si ritmuri antrenante - au atras si atentia scenei muzicale din UK. Cel de-al doilea album al trupei, Egretta, produs si mixat in Marea Britanie si masterizat la studio-ul Sterling Sound din New York, a lansat sase single-uri: Face The Light, Vanity, In Your Eyes, Started, Promise si Nature Falls. Si daca ar fi sa ne intoarcem la legatura dintre Grimus din Transilvania si Salman Rushdie, ei bine, si marii autori au gusturi excelente cand vine vorba despre muzica. Dupa ce i-a ascultat, celebrul scriitor i-a invitat sa apara alaturi de el in turneul sau din 2009 si a declarat: "sunt mai buni decat primul meu roman". Grimus va canta in cadrul B’ESFEST Summer Camp in prima zi a festivalului, pe CIUC Pemium Stage.

DEKADENS a pornit ca proiectul muzical al lui Janin Pasniciuc; o idee noua, un stil nemaiabordat pana atunci de el, o combinatie de punk, rock si indie.  Asa a luat nastere trupa in 2006. Dupa un prim album, Kill &Tell, si cateva schimbari in componenta, muzica celor de la Dekadens a inceput sa se auda din ce in ce mai mult in cluburi, la festivaluri ca B’estfest si Stufstock, reusind sa sustina concerte si in Canada, Statele Unite sau Macedonia. In 2010 trupa s-a reinventat, continuand drumul muzical alaturi de o noua solista. Asa a aparut Andreea Lupescu, cea care a devenit in scurt timp si imaginea trupei, cu stilul sau nonconformist si inconfundabil. In prezent trupa isi promoveaza cel mai recent videoclip filmat pentru single-ul Fix Me Up. Dekadens va vor canta la B’ESTFEST pe scena Future Heroes, in prima zi a festivalului.

Pe albumul de debut, Explorers, ANTARCTICA scoate la lumina peisajele fantastice ale lumilor pe care le poarta in sulfet, in muzica pe care o face, o reflectie caleidoscopica grefata pe sunete electronice glaciale si reliefata de pasaje narative. Trupa isi gaseste inspiratia in synth pop-ul anilor ‘80, in new wave, dar si in muzica electronica de avangarda, elaborand un sound care este in egala masura meditativ, ludic si melodic. Daca va regasisti in muzica celor de la Antarctica, ii puteti asculta pe 7 iulie la B’ESFEST, pe scena Future Heroes.
Fanii care vor sa sustina muzica romaneasca si sa isi vada trupele autohtone preferate pe scenele B’estfest Summer Camp 2012, o pot face in continuare, accesand aplicatia de Facebook „Voteaza-ti artistul” si alegandu-si favoritii dintre cele 25 de nume propuse.
Biletele pentru B’ESTFEST Summer Camp sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, pe www.myticket.ro si in retelele afiliate, la pretul de 125 de lei pentru o zi si 265 de lei pentru trei zile, 15 lei fiind valoarea voucherului de camping. Tinerii de pana in 26 de ani beneficiaza de 50% discount din pretul biletului daca vin in „gasca” de 5 persoane, iar copiii mai mici de 12 ani au acces gratuit in prezenta unui adult. Detalii suplimentare despre festival sunt disponibile pe www.bestfest.ro si pe pagina de facebook a evenimentului: www.facebook.com/Bestfest.Romania.

Sursa: Emagic



MAI MULTE DESPRE Dekadens, Grimus
Posted by Dragos P., at 12:33 |  June 20, 2012  | 0 Comentarii  | 3566 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Noi confirmari de trupe romanesti la B'ESTFEST Summer Camp!

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri