stiri rock

OPETH & KATATONIA in premiera pe aceeasi scena in Romania

OPETH & KATATONIA in premiera pe aceeasi scena in Romania

Opeth si Katatonia, doua din revelatiile muzicii rock-progresive ale ultimului deceniu, vor canta pentru prima oara pe aceeasi scena in Romania pe data de 5 iunie, la Arenele Romane din Bucuresti.
 
Ambele formatii s-au format la inceputul anilor 90 in Stockholm, Suedia si au atras inca de la debut atentia publicului de metal si a criticii de specialitate prin muzica fara compromisuri, directa si dura in cazul Opeth si melancolica, cu versuri apasatoare, a trupei Katatonia. Stilul muzical al celor doua trupe a evoluat de-a lungul timpului: Opeth a incorporat elemente de muzica progresiva in genul Dream Theater cu influente folk, blues, clasica si jazz, iar Katatonia de muzica gotica si alternativa. Alaturi de Anathema, My Dying Bride si Paradise LostKatatonia sunt considerati precursorii stilului doom/gothic metal.
 
Opeth a lansat pana acum 9 albume de studio, 3 albume live si 3 DVD-uri. Ultimele patru dintre ele au ocupat pozitii inalte in topurile Billboard si Heatseekers din Statele Unite. Deliverance, discul lansat in anul 2002 a castigat Premiul Grammy in Suedia la categoria “Best Hard Rock Album”, iar cel din 2008, Watershed, a intrat direct pe locul 1 in topul de vanzari din Finlanda. Opeth se afla in studio in acest moment unde pregatesc noi inregistrari, materialul fiind prevazut sa apara pe piata pana la sfarsitul acestui an. Cu ocazia implinirii a 20 de ani de activitatea Opeth a sustinut o serie de 6 show-uri, iar cel din Londra din data de 5 aprilie 2010 a fost filmat pentru DVD si lansat ulterior cu titlul Live In Concert at the Royal Albert Hall.
 
Discografia Katatonia este compusa din 8 albume de studio, 7 EP-uri, 2 albume live, 2 compilatii Best of si 3 DVD-uri. Albumul The Great Cold Distance lansat in anul 2006 este cel mai bun material al formatiei, considerat de multi la data aparitiei o “bijuterie” muzicala, o productie excelenta din toate punctele de vedere, care intretine o atmosfera aparte. Nu mai putin de 3 piese au fost extrase ca single-uri, iar trupa s-a bucurat de o atentie neasteptata, dar binemeritata din partea presei si a publicului de peste ocean. Cu aceasta ocazie, Katatonia a sustinut primul turneu in Statele Unite. Succesul nu a intarziat sa apara, iar dupa aproape 3 ani este lansat albumul Night Is The New Day, care primeste cronici pozitive si este apreciat in aceeasi masura ca precedentul.
 
Ambele trupe au sustinut concerte in intreaga lume, fiind prezenti de-a lungul carierei la cele mai importante festivaluri: Sonisphere, Graspop, Rock Am Ring si Rock Im Park, Wacken, Rock Hard Festival, Hellfest, Roskilde sau Sziget. Opeth a cantat pentru prima oara in Romania in anul 2009 la festivalul Artmania in fata a 5000 de spectatori, iar concertul Katatonia de la Clubul Preoteasa din anul 2007 a fost sold-out.
 
Biletele pentru acest concert au fost puse in vanzare online la Eventim.ro si in retelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo, in librariile Humanitas si Carturesti si pot fi achizitionate la urmatoarele preturi, in functie de pozitia in sala si de perioada, astfel:

    * 15 Aprilie – 30 aprilie: 110 lei in fata scenei si 130 lei in tribune
    * 1 mai – 4 iunie: 130 lei in fata scenei si 150 lei in tribune
    * in ziua concertului: 150 lei in fata scenei si 170 lei in tribune

De asemenea, pentru acest concert va fi pus in vanzare un numar limitat de bilete promotionale “Rock 6-Pack”, care permite accesul unui grup de 6 persoane (la pretul de 5 persoane), precum si 6 beri gratis. Pretul biletului este de 550 lei, oferta fiind limitata la 100 de bucati. Promotia se adreseaza persoanelor care au implinita varsta de 18 ani la data concertului.
 
Concertul Opeth & Katatonia din 5 iunie 2011 este produs de One Event si Show Department.MAI MULTE DESPRE Katatonia, Opeth
Posted by Ella, at 14:43 |  April 15, 2011  | 1 Comentarii  | 4100 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: OPETH & KATATONIA in premiera pe aceeasi scena in Romania

  • Super tare, dar totusi, stau si ma intreb ce sunt cu scorurile astea la bilete, si carui tip de public se adresaza organizatorii?

    Probabil ca nu vor fi mai mult de 1000, maxim 1500 de spectatori. Sper sa ma insel!

    1. Posted by Fantotzii | 15 Aprilie 2011 16:34
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri