stiri rock

OST MOUNTAIN FEST editia a II-a: primele trupe confirmate

OST MOUNTAIN FEST editia a II-a: primele trupe confirmate
Asociaţia Culturală OST anunta primele trupe confirmate pentru cea de-a doua ediţie a festivalului Ost Mountain Fest, eveniment ce va avea loc anul acesta în weekendul 22-24 iulie 2011, in incinta Cetatii Râşnov, vechea citadela a teutonilor, aflata in judetul Brasov, langa orasul cu acelasi nume.

Astfel, primul headliner al editiei din 2011 a festivalului Ost Mountain Fest este trupa norvegiana Keep of Kalessin, una dintre cele mai importante titulaturi ale scenei metal norvegiene din mileniul trei. Cu o activitate care se intinde pe mai bine de cinsprezece ani, trupa a virat inteligent de la black metalul de sorginte scandinava la o combinatie de thrash metal, black metal simfonic si death metal melodic, evandand frecvent in zona heavy metalului clasic si introducand fara probleme inclusiv parti semi-acustice de flamenco. Totul este caracterizat drept „epic extreme metal”, iar trupa a ajuns inclusiv in finala editiei norvegiene a celebrului Eurovision. Keep of Kalessin se mandreste cu cinci albume de studio, mai multe materiale single si cu cea mai prolifica activitate concertistica din galeria scenei norvegiene. Numai in prima parte a anului 2011, trupa are programate peste saptezeci de aparitii live pe scenele din Europa si Statele Unite ale Americii, co-headliner al festivalului intinerant Boncrusher Festival, alaturi de Dying Fetus, headliner de-a lungul turneului scandinav programat la sfarsitul primaverii si urmat de turneul american in care Keep of Kalessin concerteaza alaturi de trupe faimoase, ca Sepultura si Nevermore. Timp de mai bine de zece ani, trupa a concertat peste tot in lume, alaturi de titani ai scenei metal internationale ca Dimmu Borgir, Morbid Angel, Samael, Amon Amarth sau Behemoth. Ultimele doua albume ale norvegienilor au fost nominalizate pentru premiile Grammy in Norvegia, iar  Keep of Kalessin a concertat inclusiv la gala de decernare a Grammy-urilor, in fata a peste 1,2 milioane de telespectatori, dupa ce videoclipul piesei single Ascendant a atins un 1,5 milioane de vizualizari pe youtube.com. Versatili, extrem de talentati, o masinarie cu precizie de ceas elvetian la nivelul interpretarii live, cei patru norvegieni vor reveni in Romania pentru a fi unul dintre headlinerii zilei de sambata, 23 iulie 2011, in cadrul celei de-a doua editii a Ost Mountain Festival.
www.keepofkalessin.no, www.myspace.com/keepofkalessin

Bolthard este primul grup autohton confirmat pentru editia a doua a Ost Mountain Fest, ei aratand astfel ca sunt una dintre cele mai promitatoare  trupe din noul val metal, marcata de pasiune si forta, amestecand death metal modern, thrash metal old school, fara a evita capcanele groove-ului specific metalcore-ului, intr-un cocktail dur si spontan amintind in egala masura de Kreator, Dark Angel sau Megadeth. Dupa o activitate prolifica, dar sporadica, pe parcursul ultimilor zece ani, timp in care s-au produs nenumarate schimbari de componenta, dar s-a concertat foarte mult in special in cluburile bucurestene, dupa aparitii live alaturi de trupe importante ale undergroundului international, inclusiv un concert sold-out alaturi de Rotting Christ, Bolthard a lovit undegroundul autohton cu materialul de debut, sub forma EPului cu cinci piese Password:Invalid, lansat in primavara anului trecut. Concertand intens de-a lungul si de-a latul Romaniei, show-ul lor energic si intens le-a adus aparitii concertistice alaturi de Sabaton in 2010, Blind Guardian in 2011 si prima confirmare a prezentei trupei in cadrul unui festival din strainatate, festivalul german Gahlen Moscht Open Air in vara lui 2011, in avanpremiera lansarii albumului de debut, intitulat sugestiv Ethics of Destruction si programat a fi lansat in august 2011.
www.myspace.com/bolthardband

The Way of Purity, cei patru suedezi cu identitati ascunse, alaturi de care oficiaza carismatica solista norvegiana Tiril Skardal, reprezinta probabil cel mai versatil si intolerant detasament al celor ce lupta pentru protectia si drepturile animalelor de pretutindeni. Cvintetul ecologist se afla aproape de zona death metalului melodic, cu dese si variate evadari spre black metal, grindcore sau chiar deathcore / metalcore. In cea mai buna traditie a teroristilor eco, aripa muzicala a Animal Liberation Front va sustine ultimul concert din acest an in mijlocul naturii, la Ost Mountain Fest, printr-un show incendiar care incheie campania de promovare a albumului lor de debut Crosscore lansat de labelul american WormHoleDeath, beneficiar al unei variante licentiate pentru piata japoneza, distribuit prin The End Records / Soulfood / Sony Music si pe care il promoveaza de aproape un an peste tot in Europa, prin concerte si turnee care i-au adus pe aceeasi scena cu Immolation, Belphegor, Brujeria, Gorgoroth sau Negura Bunget. The Way of Purity reprezinta exact opusul unei trupe metal traditionale, conceptul lor construit pe scheletul vechilor principii punk si grindcore ale decadei optzeciste reprezentand probabil cel mai virulent mesaj al scenei metal vizavi de principiile ecologiste si de protectie a animalelor. Dupa cum Tiril Skardal declara in legatura cu festivalul din Romania, „fiecare zi e mai grea, fiecare zi reprezinta o durere permanenta daca te uiti in jur, nu exista alta solutie decat sa ai putere si curaj ca sa infrunti durerea, nedreptatea si sa spui ce te doare. Cu lacrimi pe obraz, ne vedem la Ost Mountain Fest”.
www.myspace.com/thewayofpurity

Spiritual Ravishment este probabil trupa cu cea mai rapida evolutie din subteranele scenei transilvanene de metal extrem, o aparitie fulgeratoare si deocamdata unica intr-un oras pe jumatate ancorat intr-un trecut incert, aflat la mare distanta de capitala si de realitatile angrenajului metalifer. Dupa ce trupa cu cea mai diversa combinatie etnica din undegroundul romanesc (doi romani, un maghiar si un sirian) a surprins publicul concertand cu succes alaturi de nume mari ale scenei metal internationale, ca Lividity, Hate sau God Dethroned, si continuand cu aparitii live in Romania, Bulgaria si Ungaria, era momentul pentru un album de debut, materializat prin semnarea unui angajament cu singurul label undeground din Romania care inca editeaza albume ale trupelor valoroase din undeground, Axa Valaha Productions. Children of the Atom, un compendiu de opt piese cu o durata de aproape 35 de minute inregistrat in mai multe sesiuni de studio in Romania si Ungaria si beneficiind de un mixaj si o masterizare excelenta sub bagheta celui mai prolific producator roman, Marius Costache, prezinta o trupa matura, extrem de versatila si de talentata, in egala masura brutala, violenta si surprinzatoare, reusind sa surprinda tensiunea de pe scena direct sub forma unui album matur, conceptual, vorbind despre sfarsitul lumii dominate de corporatii, cercuri de interese, intrigi financiare, terorism, razboaie de gherila si amenintari atomice, precum si de viata de dincolo de acest infern. Penduland inteligent intre riff-uri death metal si blastbeat-uri grindcore, suprapuse unui amalgam de voci ale infernului informatic si de samplere mad-max, Children of the Atom este unul dintre cele mai intense albume lansate vreodata in tara noastra, fara indoiala un material de tinut minte, soundtrackul apocaliptic si nuclear al undegroundului din Romania.
www.myspace.com/spiritualravishment

Alaturi de trupele deja confirmate, vor concerta cele patru trupe castigatoare ale festivalului concurs Ost Metal Battle, organizat in toamna anului trecut si care a avut drept castigatoare trupele Apa Simbetii (Bucuresti – death black metal), True Mind (Brasov – gothic metal), Ka Gaia An (Bucuresti – pagan metal) si Paradox (Bucuresti – alternative metal), trupe ce vor concerta in deschiderea celor trei zile de concerte din weekendul 22-24 iulie.

Biletele s-au pus in vanzare in 16 martie 2011, la pretul de 150 de lei pentru un abonament valabil pentru cele trei zile de festival, sau la pretul de 70 de lei pentru un bilet valabil o zi, preturi valabile pana la data de 15 mai 2011, urmand ca ulterior pretul abonamentelor si bileteleor sa creasca pana la 180 lei, respectiv 80 de lei pe zi. Biletele sunt disponibile on-line in reteaua Biletoo.ro (plata valabila cu cradul sau ramburs / livrare prin curier), Librariile Adevarul din Bucuresti, Brasov, Iasi, Timisoara, Focsani, Cluj-Napoca, Craiova, Galati si Constanta, Magazinul Muzica, Magazinul Unirii parter, Sala Palatului, Magazinul Victoria parter, Libraria Mihai Eminescu, Palatul Copiilor (toate din Bucuresti), de asemenea prin filiala Bestial Records din Bucuresti. Alte variante de achizitionare a biletelor vor fi anuntate in curand.

 


MAI MULTE DESPRE Bolthard, Ka Gaia An, Keep Of Kalessin, Paradox (RO), Spiritual Ravishment, True Mind
Posted by Dragos P., at 10:00 |  March 18, 2011  | 0 Comentarii  | 4701 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: OST MOUNTAIN FEST editia a II-a: primele trupe confirmate

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri