stiri rock

Paradise Lost, din nou in Romania

Paradise Lost, din nou in Romania

După succesul concertului precedent din Bucureşti, una dintre cele mai influente trupe rock britanice din ultimii 15 ani, PARADISE LOST, revine în România pe data de 19 ianuarie 2008, la Romexpo.

Pionieri ai metalului gotic, PARADISE LOST au împlinit în 2007 nouăsprezece ani de activitate, marcaţi de apariţia noului album, In Requiem.

De-a lungul a aproape 20 de ani de carieră, PARADISE LOST nu au fost doar creatori de noi genuri muzicale, ci le-au îmbinat şi au trecut peste ele cu o uşurinţă de invidiat. De la debutul din 1990, Lost Paradise, un disc de o greutate apăsătoare, trecând prin înfloriturile electronice prevalente pe albume ca One Second (1997) sau Host (1999) şi până la reîntoarcerea triumfală şi uluitoare din 2005 (cu albumul self titled), sound-ul lor a continuat să evolueze, dar melodicitatea sobră şi profundă a rămas ca o esenţă definitorie a identităţii PARADISE LOST.

În 1991 trupa a editat albumul Gothic, nu atât un nume de disc cât o adevarată definire a unui întreg gen muzical, iar influenţa capodoperei Draconian Times din 1995 îşi face simţite reverberaţiile şi astăzi, trupe ca HIM, Nightwish sau Cradle Of Filth fiind îndatorate profund maeştrilor goticului modern.

Înregistrat în Anglia şi Canada, In Requiem îi găseşte pe PARADISE LOST făcând un uşor pas lateral faţă de înclinaţiile spre partea sumbră a vieţii, către un teritoriu mai puţin explorat, continuând călătoria spre partea întunecată a heavy metalului, în acelaşi timp ramânând inconfundabili şi uşor de recunoscut.

 “Mai crud, mai organic, mai puţin cizelat”, aşa defineşte chitaristul Gregor Mackintosh muzica ultimului album. “Este o încercare de a găsi un echilibru între brutalitate şi empatie, între horror şi frumuseţe. Nu e o sărbătoare şi nici un marş funebru, este doar vorba de sentimentele şi emoţiile ce apar atunci când eşti înconjurat de viaţă şi de moarte.”

Al unsprezecelea disc din cariera PARADISE LOST, In Requiem prevesteşte un nou început pentru metalul gotic. Stilul pe care EI l-au creat şi pe care vă invităm să-l regăsiţi pe 19 ianuarie la Bucureşti.

Concertul va avea loc în Pavilionul 18 din cadrul Romexpo, cu începere de la orele 19:00. În deschiderea evenimentului va evolua una dintre cele mai apreciate trupe româneşti, atât în ţară cât şi în străinătate: Negură Bunget.

Biletele pot fi achiziţionate din Magazinele Diverta, Reţeaua Bilet.ro, Magazinul Muzica, Librăriile Cărtureşti, Sala Palatului si online la www.bilet.ro, www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro. Preţul unui bilet va fi de 55 RON în perioada 5 - 31 decembrie, după această dată preţul unui bilet fiind de 70 RON.

Un eveniment produs de One Event

Pagina oficiala a evenimentului: www.paradiselost.metalfan.ro



MAI MULTE DESPRE Paradise Lost
Posted by at 00:00 |  December 05, 2007  | 17 Comentarii  | 5476 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Paradise Lost, din nou in Romania

  • sper totusi ca organizatorii sa nu-i mai bage pe Luna Amara in deschidere, ca iar ii fac de ras pe headlineri, si ar fi pacat de ei... pe bune acum

    1. Posted by Fantotzii | 05 Decembrie 2007 23:29
  • Super concert! De multa vreme doream sa ii vad. Negresit voi fi la Romexpo! Si sa mai aduca o trupa faina cu ei!

    2. Posted by Dan | 06 Decembrie 2007 00:25
  • Dupa cum scrie si in comunicat. Negura Bunget in deschidere.

    3. Posted by Bogdan/Admin | 06 Decembrie 2007 00:29
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri