stiri rock

Petter Carlsen canta in deschiderea concertului Anathema de la Bucuresti

Petter Carlsen canta in deschiderea concertului Anathema de la Bucuresti
Artistul se alatura trupei britanice aflate in turneul de promovare al celui mai recent album, “We’re Here Because We’re Here”. Concertul are loc la Arenele Romane din capitala pe 19 noiembrie 2010, cu incepere de la ora 19:00.

Petter Carlsen vine din nordul friguroasei Norvegii, iar inceputurile sale muzicale sunt legate de trupa rock Pinionhed.  La 26 de ani renunta la improvizatiile dupa James Hetfield si pantalonii de piele si se dedica carierei solo.
In 2008 lanseaza albumul de debut “You Go Bird”, album incadrat in categoria Melodic Pop datorita vocii sale delicate si a muzicii puternic colorate de sunete atmosferice, aranjate intr-un ritm foarte lejer. „You Go Bird” intra direct pe locul 14 in cel mai important top muzical norvegian, VG-lista,  Petter primeste numeroase aprecieri, iar muzica sa este descrisa drept o experienta rara. Carlsen devine astfel unul dintre cei mai valorosi si promitatori artisti norvegieni.

Pentru promovarea albumului de debut Petter Carlsen filmeaza clipuri pentru piesele „Pull the Brakes”, „You Go Bird”, „The Race Is On” si „The Sound of You and Me”, un featuring cu Helen Unstand, considerata cea mai de succes piesa de pe album.  Aceeasi piesa va fi interpretata mai tarziu alaturi de Danny Cavanagh si Anneke van Gierbersgen (fosta solista The Gathering).

Dupa succesul inregistrat de “You Go Bird”, Petter pregateste lansarea unui nou album. Pentru viitorul material Carlsen a compus deja o parte din piese. În noile piese se simte versatilitatea artistului si aportul adus de formatia alaturi de care canta: "Nimic nu se mai intampla la fel ca atunci cand compuneam singur, iar acesta e un avantaj. Trupa a fost alaturi de mine inca de la inceput si influenteaza intr-un mod pozitiv sound-ul albumului”. Despre planurile de lansare ale albumului artistul declara: „Nu ma grabesc, voi vedea cum vor evolua lucrurile pe parcurs. Momentan sunt foarte incantat de ce se intampla in toamna aceasta.”

Din luna septembrie Petter Carlsen s-a alaturat trupei Anathema in cadrul turneului We’re Here Because We’re Here, turneu care promoveaza albumul omonim al grupului din Liverpool. “Sa fiu invitat in acest turneu alaturi de Anathema este pur si simplu fantastic. Sunt fanul lor de 16 ani, iar albumele lor incepand cu Eternity „s-au mutat” in CD-playerul meu. Muzica lor este una dintre marile mele surse de inspiratie. Ea m-a ajutat sa trec peste momentele dificile ale adolescentei mele, incercand sa ma inteleg pe mine. Sa il cunosc pe Danny si pe restul membrilor formatiei ma motiveaza pe toate planurile. “
Despre Petter Danny Cavanagh spune: “Odata ce am ascultat vocea incredibila a lui Petter si piesele compuse de el am simtit ca va fi parte din cercul intim al Anathema pentru o perioada lunga de timp. Nu este doar un prieten foarte bun, este si unul dintre cei mai talentati muzicieni pe care i-am intalnit in viata mea.”

Anathema, formatia in deschiderea careia Petter va canta, se afla in turneul de promovare al celui mai recent album, We’re Here Because We’re Here. Materialul este primul lansat de trupa dupa o perioada de sapte ani si este considerat a fi unul dintre cele mai bune aparute pana acum sub semnatura Anathema.

Biletele pentru concertul de la Arenele Romane s-au pus deja in vanzare la pretul de 70 lei, pret valabil pana pe 9 noiembrie, 85 lei in perioada 10-18 noiembrie si 90 lei in ziua evenimentului.  Biletele sunt disponibile in reteaua magazinelor Germanos, si online pe shop.artmania.ro, eventim.ro si myticket.ro.

Un eveniment ARTmania.



MAI MULTE DESPRE Anathema
Posted by Dragos P., at 12:31 |  November 01, 2010  | 0 Comentarii  | 3016 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Petter Carlsen canta in deschiderea concertului Anathema de la Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri