stiri rock

Pyogenesis revine în România cu o serie de trei concerte

Pyogenesis revine în România cu o serie de trei concerte
 În 2014, un grup german privit cu nostalgie de cei care l-au descoperit în anii ’90 şi care au rămas devotaţi acelei forme particulare de a compune muzica, venea cu un concert în premieră în România. Albumul „Sweet X-Rated Nothings” al celor de la Pyogenesis, lansat în 1994, rămăsese încă în minţile multor ascultători din acest spaţiu datorită manierei deschise a muzicienilor de a îmbina gothic metal-ul cu alternative şi de a dezvolta tot ce era mai melodic şi tragic în astfel de muzică. Astfel, trupa s-a integrat în valul din care mai făceau parte Paradise Lost, Katatonia sau Type O Negative, doar că Pyogenesis nu a ezitat să adopte din rigorile unui punk juvenil şi de-aici particularitatea. 
 

Concertul de la November to Dismember din 2014 aducea trupa germană înapoi pe scenă după aproximativ opt ani de zile, într-o formulă foarte apropiată de cea originală. Practic, reunirea Pyogenesis a avut loc în Bucureşti, iar la mai puţin de patru ani de la acest eveniment, grupul revine în ţară cu un mini-turneu prezentat de Axa Valaha Productions şi Hamburg Records. Între timp, Pyogenesis a mai scos două albume de studio, „A Century in the Curse of Time”, apărut la 13 ani după precedentul şi „A Kingdom to Disappear” lansat acum un an, ambele la AFM Records. Cele două discuri sporesc şi mai mult varietatea stilistică abordată de Pyogenesis, dovedind o transformare muzicală de proporţii, care adesea e descrisă ca maturizare. 

Seria de concerte Pyogenesis – „Romanian Soil” implică trei date care vor avea loc după cum urmează: vineri, 20 aprilie în Cluj-Napoca, Flying Circus; sâmbătă, 21 aprilie înTimişoara, DAOS club şi duminică, 22 aprilie în Bucureşti, Fabrica. Mai multe informaţii, în curând! 


MAI MULTE DESPRE Pyogenesis
Posted by Gina S., at 14:00 |  February 13, 2018  | 0 Comentarii  | 2246 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Pyogenesis revine în România cu o serie de trei concerte

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri