stiri rock

RIUL DOAMNEI si KREPUSKUL pornesc din nou impreuna in turneu! Transylvanian Alliance

RIUL DOAMNEI si  KREPUSKUL pornesc din nou impreuna in turneu! Transylvanian Alliance
Transylvanian Alliance revine in Romania! Dupa ce in 2008 a avut loc prima editie a turneului pe teritoriul Italiei, iar in 2009 a doua editie in Romania, iata ca in aceasta toamna, va avea loc Transylvanian Alliance III in 5 orase de la noi.

Transylvanian Alliance este un turneu nascut dintr-o colaborare intre trupa italiana Riul Doamnei si clujenii de la Krepuskul. Colaborarea a inceput in 2008 din dorinta de a cunoaste medii culturale diferite. In timp, intre cele doua trupe s-a legat o prietenie foarte stransa, asa ca, de fiecare data cand se iveste ocazia, baietii nu stau pe ganduri si pornesc impreuna in turneu. Nebunia va avea loc in:
28 Oct – Cluj Napoca – Irish&Music Pub (Alaturi de Grimegod si Heavy Duty)
29 Oct – Petrosani – Club Barock
30 Oct – Bucuresti – Club Fabrica (alaturi de Necrodeath - Italia)
31 Oct – Sibiu – Oldies Pub
1 Nov – Timisoara Club Daos

Riul Doamnei, (www.riuldoamnei.it ) una dintre cele mai importante trupe italiene de symphonic black metal, si-a inceput existenta in Verona la jumatatea lui 1999, remarcandu-se imediat prin sound-ul agresiv, dar si pasajele atmosferice maiestuoase. Desi au nume romanesc, niciunul din membrii trupei nu e roman, numele avandu-si originea in pasiunea pentru mitologia romana. In 1997 s-au cunoscut cu baietii de la Krepuskul, iar in 2009, cu ocazia aniversarii a 10 ani de existenta, si-au indeplinit un mare vis: acela de a concerta in Transilvania. Ca si activitate muzicala, inca din primii ani ai existentei italienii au sustinut turnee in Italia si estul Europei alaturi de Vader, Rotting Christ, Krisiun, Marduk, Dew Scented etc. Dupa mai multe demo-uri, au lansat primul album in 2007, Apocryphal fiind votat Best New Act of 2008, de catre cel mai mare webzine de profil din Italia. In aceasta toamna Riul Doamnei revine in Romania cu ocazia turneului de promovare al celui de-al doilea album, Fatima, produs de Axiis Music.

 


 
Krepuskul, (www.krepuskul.com ) este una dintre cele mai reprezentative trupe din underground-ul romanesc. Cu 150 concerte in doar 4 ani, atat in tara cat si peste hotare, Krepuskul este in plina ascensiune, in 2011 participand la aproape toate festivalele de profil (si nu numai) din tara, obtinand Locul II la Top T Buzau si Locul I la concursul Local Heroes, urmand sa reprezinte Romania la finala internationala din 2012 (in Portugalia, Germania sau Finlanda). Au concertat alaturi de Sepultura, Pain, Crematory, Rotting Christ si multi altii , iar muzica lor (experimental metal) a fos definita ca avand „Ritmuri puternice, groase, foarte dansabile, combinate cu masuri pe alocuri compuse/complexe, ruperi de ritm, melodicitate si voce curata cand nu te astepti...”(Muzicadevest.ro)

Mai multe informatii despre turneu se vor gasi pe site-urile celor doua trupe.
Sursa: MetalsupportMAI MULTE DESPRE Krepuskul
Posted by Dragos P., at 16:33 |  October 10, 2011  | 0 Comentarii  | 2660 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: RIUL DOAMNEI si KREPUSKUL pornesc din nou impreuna in turneu! Transylvanian Alliance

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri