stiri rock

SANTANA la B'ESTFEST 2009

SANTANA la B'ESTFEST 2009

SANTANA in concert la Bucuresti!

SANTANA va concerta vara aceasta pentru prima data in Romania! Concertul va avea loc sambata, 4 iulie, in cadrul festivalului B’ESTFEST 2009. Pentru mai bine de patru decenii, Carlos Santana a evitat cu succes incadrarea intr-un anumit gen muzical, a depasit bariere culturale sau geografice si a transformat incarcatura pasionala a chitarei sale intr-una dintre cele mai renumite “semnaturi” muzicale din istorie.

Povestea Santana incepe in San Francisco, pe acorduri fusion de blues-rock afro-latin, in a doua jumatate a anilor ’60...  In 1969, trupa este propulsata spre statutul de celebritate odata cu legendarul show sustinut in cadrul festivalului Woodstock, concert urmat in acelasi an de albumul omonim de debut. “Santana” a ramas in topul Billboard timp de doi ani, fiind urmat in top (pe locul I) de inca doua materiale clasice, “Abraxas” si “Santana III”. Patruzeci de ani si cam tot atatea albume mai tarziu, Santana se poate lauda cu vanzari de mai mult de 90 de milioane de discuri in toata lumea, mii de show-uri in fata a peste 100 de milioane de fani de pe toate continentele, zece premii Grammy, precum si includerea in “Rock and Roll Hall of Fame” (1998), unde Carlos Santana este descris drept “lumina calauzitoare si un adevarat virtuoz al muzicii rock”. De asemenea, revista Rolling Stone l-a inclus pe Carlos in topurile “Cei mai buni 100 de chitaristi ai tuturor timpurilor” (2003) si “Cei mai mari 100 de artisti ai tuturor timpurilor” (2005).

In 1999, Santana a lansat albumul “Supernatural”, material vandut pana la acest moment in peste 25 de milioane de exemplare in lumea intreaga! Albumul, premiat cu discul de diamant si cu noua premii Grammy, a beneficiat de colaborari cu artisti precum Eric Clapton, Lauryn Hill, Rob Thomas de la Matchbox 20, Wyclef Jean, Dave Matthews, Mana, Everlast, K. C. Porter,  Eagle-Eye Cherry, The Product G&B, si a oferit hit-urile “Put Your Lights On”, “Smooth”, “Maria Maria” si “Corazon Espinado”. “Supernatural” a fost urmat in 2002 de “Shaman” - material ce a inclus si colaborari cu Seal, Macy Gray, P.O.D, Dido, Plácido Domingo - si “All That I Am” in 2005, promovat de single-urile “I'm Feeling You” (cu Michelle Branch), “Just Feel Better” (cu Steven Tyler) si “Cry Baby Cry” (cu Sean Paul)

Cele mai recente aparitii discografice Santana sunt “Multi-Dimensional Warrior” (2008) - o antologie a carierei trupei, un dublu-CD de 28 de piese alese chiar de Carlos Santana, care a vazut in acest proiect “o scrisoare de dragoste catre fani” - si “Ultimate Santana” (2007), singurul material ce reuneste hit-urile clasice Santana cu cele din perioada moderna, curpinzand si recentul succes “Into The Night”, o colaborare cu Chad Kroeger de la Nickelback.

Santana va concerta in cadrul festivalului B’ESTFEST 2009, in data de 4 iulie.  B’ESTFEST va avea loc in perioada 1-5 iulie, la Romexpo, lista artistilor confirmati pana in prezent, precum si mai multe informatii despre festival fiind disponibile pe site-ul www.bestfest.ro. Biletele pentru “Ziua Zero” si biletele de o zi (110 lei pana pe 1 aprilie; 130 lei in perioada 2 aprilie – 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare), cele pentru AFTERSHOCK (100 lei si 150 lei, in functie de distanta fata de scena), precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie (270 lei) sunt disponibile pe www.myticket.ro si in Diverta.



MAI MULTE DESPRE Santana
Posted by Cynyc, at 00:00 |  March 10, 2009  | 0 Comentarii  | 2211 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: SANTANA la B'ESTFEST 2009

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri