stiri rock

SPIRITUAL FRONT si ROME la Brasov

SPIRITUAL FRONT si ROME la Brasov

Ultima Seara Speciala din 2008 aduce in aceeasi eleganta sala de teatru din cadrul Centrului Cultural Reduta din Brasov doua trupe spectaculoase, mai putin mediatizate in Romania, dar care se bucura de un succes impresionant in Europa.

Chiar daca s-a infiintat doar in urma cu patru ani, Rome a reusit sa realizeze pana acum 3 albume si un minialbum, toate la renumitul label suedez Cold Meat Industry. Deoarece ultimul album, scos in primavara acestui an, Masse Mensch Material, s-a bucurat de un feedback incredibil, casa de discuri germana TRISOL i-a oferit trupei un contract mult mai atragator, ceea ce poate fi considerat un mare pas inainte pentru Jerome & Patrick.
Stilul abordat este unul Dark Pop Martial Neo Folk, cu o voce ce are repere in mai multi muzicieni celebri, de la Jaques Brel si pana la Nick Cave sau Leonard Cohen. Melodicitatea este si ea un element important in constructia muzicii Rome, alaturi de o amprenta sobra si grava ce se poate distinge usor din acordurile acestui sound.
Cu siguranta ca Rome va deveni in scurt timp o trupa reper pentru foarte multi si de accea ne-am gandit ca cel mai bine este sa-i aducem in Romania, sa ne prezinte muzica lor exact cum si-o doresc.
Puteti citi si un interviu in exclusivitate realizat in luna octombrie, de unde veti putea desprinde esenta conceptului muzical Rome: http://www.kogaionon.com/romana/arhive_romana/arhive_interviuri_romana/rome-interviu.html

Partea a doua a serii Martial Post Folk va fi in compania unei alte trupe celebre afara, care vine din Italia si se numeste Spiritual Front. De fapt, trupa se asociaza cu numele lui Simone Salvatori, creatorul si mentorul acestei trupe, un talentat muzician ce transforma concertele lui in adevarate spectacole. Profitand si de faptul ca tocmai a terminat de inregistrat un nou album, oportunitatea de a asculta clasicul dar si noul Spiritual Front este una unica pentru Romania si nu numai! Stilul Suicidal Pop este unul foarte controversat ca denumire dar, in realitate, muzica italianului este una plina de ecouri Pop si Rock, prezentate insa intr-o aura Dark melancolica, care ne aminteste de Western-ul de demult sau de muzica lui Ennio Morricone.
Spiritual Front este o trupa cu peste zece ani de activitate, care are la activ cateva albume remarcabile iar unele piese au devenit deja balade renumite ce se canta pe scena impreuna cu spectatorii.

Seara Martial Post Folk din 13 decembrie va incepe la orele 19.00 iar pentru aproximativ trei ore va veti putea delecta cu doua trupe elegante, poate cele mai in voga ca aparitii live dintre toate cele aflate sub la Trisol Music.

Vor exista si standuri cu CD-uri, tricouri si alte accesorii personalizate cu trupele participante, va exista si clasicul AfterParty din Musik Cafe, incepand cu orele 22.00… va fi o noua Seara Speciala, ultima din 2008, un motiv in plus ca, la final, sa ciocnim impreuna un pahar de sampanie.

Va asteptam!

Info eveniment & Bilete

Loc de desfasurare: Centrul Cultural Reduta, Brasov.
Detalii trupe: www.spiritualfront.com, www.myspace.com/romecmi
Pret bilet: 70 RON
Biletele se gasesc in reteaua Flanco si Diverta, pe www.bilet.ro, www.ticketpoint.ro si www.bilete.ro, precum si la www.bangyourbrain.com (Mihai, Brasov) si www.bestial.ro (Titus, Bucuresti)
Data eveniment: 13.12.2008. Orele 19:00.

DonisArt & Kogaionon
www.donisart.ro
www.kogaionon.com



MAI MULTE DESPRE Rome, Spiritual Front
Posted by at 00:00 |  November 17, 2008  | 55 Comentarii  | 3202 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: SPIRITUAL FRONT si ROME la Brasov

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri