stiri rock

Stufstock Newcomers. Începe examenul de live, în fața publicului și a juriului

Stufstock Newcomers. Începe examenul de live, în fața publicului și a juriului
A sosit timpul ca cele 24 de trupe rock care s-au calificat în urma primei etape a Stufstock Newcomers să cânte în fața publicului și a juriului. La finalul celor patru zile, cât va dura etapa doua a ”examenului de live”, 12 dintre ele vor avea şansa să se lanseze printr-un concert pe scena Stufstock Newcomers din Vama Veche. În fiecare din aceste patru zile de concurs vor fi abordate genuri muzicale specifice și vor cânta formațiile al căror repertoriu se înscrie în zonele respective. Concertele din Elephant Pub, de pe Gabroveni 16, din centrul vechi al Bucureștiului, vor avea loc în perioada 2-5 august, de la ora 19:30 și sunt deschise publicului, iar intrarea este liberă.

În prima seară, Newcomers-ii vor cânta funk, nu jazz, reggae și fusion în prezența juriului, a prietenilor și a publicului. Punk-ul alternativ va domina scena în a doua seară, pentru ca indie alternative să fie prezent în Elephant Pub în cea de-a treia zi, iar metal rock-ul în ultima seară de concurs.

Alese din peste 60 de formații și în urma retragerii din concurs a câtorva dintre ele, din motive obiective, cele 24 de trupe tinere care merg mai departe sunt, în ordine alfabetică:

Addiction (Brăila, hard rock) 
Astero (București, alternative rock) 
AIM (București, classic rock progressive)
Apocalips (Sânnicolau Mare, metal)
Bloodprint (Cluj Napoca, alternative rock)
Chester (București, emo pop-punk)
Cuantune (București, nu jazz)               
The Da Da’s (București, alternative pop-punk)
East Roots (București, reggae)
Mes Quins (București, electronică pop punk)
Pragu De Sus (Timișoara, folk rock)
Rava (Iași, alternative rock)
Respect (Cluj-Napoca, progressive metal)
Robin and the Backstabbers (București, alternative rock)
Schlitz (Cluj Napoca, punk rock)
Searing Blaze (Brașov, gothic metal)
Semiosis (Craiova, experimental rock)
Silence Before (inițial s-au numit Daybreak) (București, chillout jazz)
Sophisticated Lemons (București, indie alternative)
Stonebox (București, alternative rock)
Tiptil (București, nu-jazz post punk)
Touluse Lautrec (București, alternative rock)
Up To Eleven (București, alternative rock)
White Walls (Constanța, metal core)

Juriul este format din Alex Revenco (Jurnalul Național, Președintele juriului), Mircea Oculeanu (Radio Guerilla), Guido Janssens (fost GM EMI Publishing Belgium, fondator Emagic Entertainment în Olanda și România), Vlad Gorneanu (ZOB), Dana Papadima (Asociația Pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural), Hefe (Bring The Noise), Florin Silviu Ursulescu (Radio Romania Actualități) și Aurelian Dincă/Balauru (Trooper).

Genurile abordate de ”newcomers” sunt foarte variate, de la metal rock, classic rock progressive, alternative rock sau industrial, la chillout jazz, nu jazz, post punk, indie alternative, reggae, electronic pop.

”Ca și în alte domenii, noii veniți reprezintă prezentul și poate și viitorul rockului românesc”, spune Alex Revenco, Președintele juriului Stufstock Newcomers. ”Depinde numai de cei în cauză. Într-un peisaj muzical sărac în lucruri noi, formațiile care candidează la Stufstock Newcomers au prezentat, în majoritatea lor, alternative la rock-ul bătrânesc și fără personalitate. Inițiativa Stufstock Newcomers este absolut benefică și sperăm cu toții ca dintre trupele care vor apărea pe scena Newcomers de acest an să confirme cât mai multe”, adaugă Revenco.

Stufstock Newcomers

Ca în fiecare an, Stufstock lansează şi susţine şi în 2010 muzica nouă a artiştilor aflaţi la început de drum, în proiectul Stufstock Newcomers. Organizatorii pregătesc şi pentru ediţia din august de anul acesta scena Newcomers, dedicată trupelor tinere.

Prima condiție a concursului a fost ca artiștii care vor să se înscrie să poată susţine un repertoriu propriu de minim 45 de minute. Peste 60 de trupe și-au trimite demo-urile până la data de 18 iunie. La finalul primei etape a jurizării au fost alese 24 de formaţii care vor intra în semifinală şi vor concerta în luna iulie într-un club din Bucureşti, anunţat ulterior. În urma acestui concert, 12 trupe vor cânta pe scena Newcomers din Vama Veche.

Cele mai bune trupe care susțin câte un concert pe scena Newcomers vor fi, de asemenea, premiate. Premiul întâi, în valoare de 10.000 de euro, constă în producţia unui album, cu tot ce presupune o realizare profesionistă, de la înregistrare, până la lansare şi promovare ulterioară. Premiul al doilea, în valoare de 5.000 de euro, se va concretiza în producţia unui videoclip, iar premiul al treilea, în valoare de 1.500 de euro, aduce formaţiei câştigătoare un kit muzical pentru sala de repetiţii (o staţie de chitară, una de bas şi un set de cinele). Premiul publicului (de popularitate) înseamnă un turneu în cinci oraşe pentru trupa care îl va câştiga, organizat de Capricorn & Capricorn Productions, producătorii Stufstock 2010.

De asemenea, organizatorii vor lua în considerare cele trei trupe câştigătoare pentru deschiderea concertelor de la scena Rock de anul viitor.


Posted by Dragos P., at 09:41 |  July 27, 2010  | 0 Comentarii  | 2684 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Stufstock Newcomers. Începe examenul de live, în fața publicului și a juriului

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri