stiri rock

TAINE: comunicat oficial cu privire la tragedia din data de 30.10.2015

TAINE: comunicat oficial cu privire la tragedia din data de 30.10.2015
Comunicat oficial TAINE,  01.11.2015

Cu toții trecem prin momente groaznice în aceste zile de mari incercări. Toată comunitatea celor care iubesc muzica rock și nu numai, este profund socată și indurerată de evenimentul absolut apocaliptic care a avut loc în clubul Colectiv zilele trecute.  Am pierdut zeci de colegi, prieteni, cunoscuți, fără să apucăm să ne luăm la revedere, alții se zbat între agonie și moarte în spitale, mulți dintre ei vor fi mutilați pe viață, încât putem spune cu tristețe,”DA, astăzi suntem mai putini”.

In semn de profundă compasiune pentru frații noștri de scenă, precum și pentru toți prietenii dispăruti dintre noi  sau spitalizați în stare gravă, colegii, rudele și familiile lor, oamenii care au avut de suferit și care incă mai suferă de pe urma tragicului eveniment , anuntăm pe această cale că ne anulăm concertul care trebuia să aibă loc pe 6 Noiembrie în cadrul festivalului TOP T. Ne pare nespus de rău că nu putem fi prezenți acolo pentru cei care voiau să ne vadă, dar suntem profund marcați de accidentul teribil, astfel încât am stabilit să punem pauză pentru moment. Ne simțim inutili.

Nu putem fi pe scenă ca și cum nimic nu s-a întâmplat, nu putem privi înainte fără să ne uităm și fără să ne gândim la cei care incă suferă. Nu ne putem manifesta artistic decât atunci când ei vor reveni în public. Vrem iar să-I vedem acolo în fața scenei, și dacă vor trece luni de zile pană atunci, nu-I nimic , îi vom aștepta ! 

Si nu ne oprim doar aici!

Timp de 22 ani am cântat în foarte multe locuri din țara, cunoaștem foarte bine acest fenomen numit rock și ne dăm seama după atâta timp cât de inconștienți am fost de foarte multe ori ! De câte alte zeci de ori se putea întâmpla acest dezastru ! De câte ori am fi putut fi noi victime, noi și publicul nostru! 

Cu toții insă vrem o schimbare, dar nimeni nu este pregătit să o facă! Cu toții acuzăm autoritătile, biserica, spitalele, cluburile, presa, neajunsurile, promiscuitatea  și compromisurile pe care trebuie să le facem iar de cele mai multe ori am închis ochii și am spus ca… “merge și asa”. Dar NU. Stop! Astăzi spunem că nu mai putem continua așa ! Si am vrea ca toată lumea să afle că de azi înainte, TAINE își supenda activitatea concertistica, pană când fumatul va fi interzis, măcar pe perioada concertelor, dacă nu definitiv- în cluburi. Este un pas mic către normalitate, care nu va schimba multe deocamdată. Dar este un pas important pentru cei care ar trebui să conștientizeze pericolele la care suntem expuși , și mai ales de faptul că trebuie ca într-o bună zi ajungem să ne respectăm între noi -ca oameni.  Pretutindeni! Schimbarea vine în primul rând din noi, nu trebuie să mai așteptăm ca alții să se schimbe sau cineva să schimbe ceva în această țara în mai bine. Vrem cu toții să trăim curat și civilizat precum occidentalii, dăm mereu exemple de acolo, și  vrem cu toții că aceste evenimente cu adevărat șocante să nu mai apară nicăieri. Dar suntem oare pregătiti ? Chiar ne dorim asta  sau în curând vom trece cu vederea? 

Vom uita? 
Sursa: Andy - TAINE 


MAI MULTE DESPRE Taine
Posted by H., at 09:19 |  November 02, 2015  | 0 Comentarii  | 2581 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: TAINE: comunicat oficial cu privire la tragedia din data de 30.10.2015

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri