stiri rock

TONY MACALPINE pe ultima suta de metri inainte de turneul european

TONY MACALPINE pe ultima suta de metri inainte de turneul european
Sesiunile de repetitii pentru turneul european al chitaristului Tony MacAlpine s-au incheiat sambata 27 ianuarie. Insotit  de  Aquiles Priester (tobe), Bjorn Englen (bass) si Nilli Brosh (chitara), chitaristul american va demara pe 21 februarie „Dream Mechanism Tour”, ce promoveaza cel mai recent album al sau lansat in vara anului trecut si autointitulat „Tony MacAlpine”. Fanii sai si impatimitii de chitara electrica din Romania il vor putea vedea la Silver Church pe 5 martie.

A fost un inceput de an aglomerat pentru Tony MacAlpine.  Pe langa pregatirile pentru turneul european care-i  va promova cel mai recent album, Tony s-a intalnit cu mai vechii sai prieteni Billy Sheehan (Mr Big), Mike Portnoy (ex Dream Theater) si Derek Sherinian (Dream Theater, Black Country Communion) cu care a sustinut cateva concerte in cadrul NAMM, un renumit targ de produse muzicale (de la instrumente la aparatura) care se desfasoara in fiecare an in luna ianuarie in Anaheim, California.

Chitaristul american si-a tinut la curent fanii cu pregatirile de turneu postand comentarii si fotografii pe pagina sa de FB. Acum repetitiile pentru turneu s-au terminat, iar pe 21 februarie acesta va demara cu un prim show sustinut in Manchester si se va incheia o luna mai tarziu, pe 23 martie la Moscova.
Trupa care-l va insoti pe MacAlpine in turneu cuprinde 3 muzicieni de exceptie.
Tobosarul Aquiles Priester este unul dintre cei mai buni din generatia sa. Nascut in Africa de Sud si mai tarziu mutat in Brazilia, este cunoscut ca fondator al trupei de power metal Hangar. Este de asemenea singurul  baterist brazilian pentru care s-a creat o serie de tobe signature, sub brandul Mapex in 2006. In 2009 a urmat seria limitata de cinele PST5 de la Paiste. In 2010 Priester a fost unul dintre cei 7 bateristi invitati de trupa Dream Theater la auditia pentru postul proaspat eliberat de Mike Portnoy.
Bassistul Bjorn Englen este de origine suedeza, insa din 1993 traieste in California. In ultimii 5 ani a fost cooptat in trupele de acompaniament ale unor chitaristi celebri ca Yngwie Malmsteen sau Uli Jon Roth. Este de asemenea un apreciat profesor de bass care sustine cursuri la numeroase scoli de muzica si turnee de masterclass. La capitolul instrumente este endorser pentru bass-urile Carvin si pentru alte echipamente.
Nili Brosh este o chitarista nascuta si crescuta in Israel pana la varsta de 12 ani cand se muta cu familia la Boston. Urmeaza cursurile prestigioasei Berklee College of Music pe care le incheie cu titlul Summa Cum Laude in 2009. In varsta de 22 de ani, Nili are deja trecute in CV-ul personal concerte alaturi de Stu Hamm (Steve Vai, Joe Satriani, Eric Johnson), Guthrie Govan (Asia) si Andy Timmons. Este endorser de chitare Ibanez.

Pe 5 martie ii vom putea urmari la Bucuresti pe acesti 4 muzicieni exeptionali  intr-un concert ce va avea loc la Silver Church.  In deschidere vor canta Agent Cooper (SUA) si Daniel Piquê (Brazilia). Preţul unui bilet de intrare este de 60 lei şi poate fi achiziţionat de pe www.eventim.ro sau din reţeaua Eventim (librariile Carturesti si Humanitas, magazinele DOMO, retelele Cosmote, Orange si Vodafone si la Sala Palatului) .

Sursa: Phoenix Entertainment.

Posted by Dragos P., at 23:59 |  January 31, 2012  | 0 Comentarii  | 2683 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: TONY MACALPINE pe ultima suta de metri inainte de turneul european

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri