stiri rock

Trupe noi anunţate pentru ediţia Dark Bombastic Evening din acest an

Trupe noi anunţate pentru ediţia Dark Bombastic Evening din acest an
 După ce la ediţia de anul trecut, din Alba Iulia concertul trupei norvegiene de post-rock, Spurv a fost ȋntrerupt de o furtună care a ameninţat buna desfăşurare a ȋntregului eveniment, date fiind condiţiile tehnice ȋn context outdoor, organizatorii festivalului Dark Bombastic Evening au făcut un gest nobil faţă de trupă şi fanii acesteia. Astfel, cei de la Spurv au fost invitaţi să ia parte la ediţia de anul acesta ce va avea loc ȋn zilele de 3, 4 şi 5 august, ȋn Grădina Termală de lȃngă oraşul Arad. Muzicienii de la Spurv au prezentat această veste cu entuziasm, lăsȃnd să iasă la iveală dorinţa de a avea parte de condiţii meteorologice mai puţin ostile de data aceasta şi menţionȃnd public că susţin protestele romȃnilor vizavi de chestiunile politice din prezent. 
 
 
Grupul britanic de indie rock cu nume inspirat dintr-un basm danez, Esben and the Witch face parte de asemenea din line-up-ul Dark Bombastic Evening pentru 2017. Esben and the Witch a mai ȋncȃntat publicul de la acest eveniment ȋn trecut, mai precis la ediţia din 2015. „Senzaţia de dezordine blȃndă face ca Esben and the Witch să fie o trupă captivantă live,” scriau cei de la The Guardian ȋn 2011, descriind abordarea vocalistei Rachel Davies ca o combinaţie ȋntre „jelirea” caracteristică lui Siouxsie Sioux şi modulaţiile folosite de Beth Gibbons de la Portishead. Pentru Esben and the Witch, 2017 arată ca un an foarte activ cu ceva date ȋn Marea Britanie şi Franţa ȋn prima parte, urmȃnd să ajungă ȋn ţinuturile germanice ȋn primăvară cȃnd apogeul va fi marcat de concertul din cadrul cunoscutului festival Roadburn, aşa că includerea Romȃniei ȋn lista lor pentru activităţi de vară nu poate decȃt să bucure foarte mulţi adepţi ai stilurilor bazate pe rock, pop şi gothic, sau celor ȋn care aportul electronic reprezintă un strat important pentru structura melodică.
       

Der Blutharsch and the Infinite Church of the Leading Hand
este continuarea proiectului Der Blutharsch ȋnfiinţat de austriacul Albin Julius, cunoscut şi pentru amprenta sa ȋn The Moon Lay Hidden Beneath a Cloud. Reȋncarnarea Der Blutharsch va fi de asemenea prezentă pe scena Dark Bombastic Evening, o potrivire perfectă ȋn raza acestui eveniment avȃnd ȋn vedere că muzica lui Albin Julius construită de-a lungul timpului din nuanţe ambient, post-industrial, marţial, folk şi nu numai este frecvent caracterizată ȋn formele populare ca o abordare „bombastică”. Stilul Der Blutharsch a migrat către o mulţime de aspecte din anii ’90 şi pȃnă ȋn prezent, cȃnd laturile psychedelic rock şi experimental au căpătat un rol important, iar din punct de vedere tematic, studiile lui Julius ȋn istorie, politică şi comunicare au provocat un ecou cultural major ȋn versurile scrise. Astăzi, pe lȃngă Albin Julius, proiectul Der Blutharsch and the Infinite Church of the Leading Hand este format şi cu ajutorul unor membri live, adică diverşi instrumentişti şi o voce feminină.  
 
 
Alte trupe anunţate pentru 2017 sunt Hamferð, Soror Dolorosa şi Kampfar, ȋn timp ce detaliile legate de bilete şi abonamente pentru accesul la festival vor fi anunţate ȋn lunile următoare.
Posted by Gina S., at 14:26 |  February 06, 2017  | 0 Comentarii  | 2746 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Trupe noi anunţate pentru ediţia Dark Bombastic Evening din acest an

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri