stiri rock

Turneul cu The Ocean şi Rosetta ajunge la începutul săptămânii viitoare în Cluj-Napoca, apoi în Bucureşti şi Timişoara

Turneul cu The Ocean şi Rosetta ajunge la începutul săptămânii viitoare în Cluj-Napoca, apoi în Bucureşti şi Timişoara
 Deşi nu sunt necesare prea multe cuvinte pentru a introduce grupul berlinez, The Ocean, merită amintit că la începutul anilor 2000, când totul a căpătat formă, nu era vorba despre o trupă clasică cu o formulă stabilă, ci de ceea ce era cunoscut ca The Ocean Collective. Atunci, o mulţime de muzicieni se implicau în moduri spontane alături de cel care dirijează în continuare muzica, chitaristul Robin Staps. Albumul „Precambrian” din 2007 a fost primul material care a dus muzica nemţilor către grupuri mai largi de ascultători, iar începând cu „Heliocentric”, odată cu venirea vocalistului Loïc Rossetti, colectivul a devenit o trupă în sensul clasic al cuvântului. Au mai avut loc schimbări de componenţă de-atunci, dar astăzi e important faptul că la începutul lunii noiembrie, The Ocean a lansat albumul cu numărul opt în discografie, „Phanerozoic I: Palaeozoic”. Materialul dovedeşte în mod evident o evoluţie în executarea stilului construit prin estetici post-hardcore, atmospheric sludge şi abordări progressive. După cum exprimă titlul, The Ocean continuă conceptul adoptat din clasificarea geologică, astfel că în 2018 trupa se preocupă de actualul eon pe scala timpului geologic, fanerozoicul, iar fiecare piesă de pe album este atribuită câte unei era din prima etapă, paleozoicul. Muzica e fără doar şi poate demnă de acest subiect, întrucât menţine dezvoltarea laturii orchestrale prezentă în muzica The Ocean de mai mult de un deceniu. 
 
 
Turneul actual de prezentare a albumului „Phanerozoic I: Palaeozoic” a început pe 31 octombrie în Germania, în cadrul Dudefest, iar trupa va ajunge săptămâna viitoare în Cluj-Napoca, luni, 14 noiembrie în FORM Space, apoi în Bucureşti, la Control pe 16 noiembrie şi următoarea zi în Timişoara, la Reflektor venue

Invitaţi speciali în acest turneu sunt cei de la Rosetta din Philadelphia, care din 2003 au experimentat cu nuanţe similare cu cele regăsite în muzica The Ocean, doar că americanii au ales drumul minimalismului, unde expresivitatea capătă carectiristici drone sau doom. În 2017 au lansat cel de-al şaptelea album, „Utopiod”, cel mai conceptual material din discografie, după cum declară grupul. Urmarea acestui album va fi vizibilă în decembrie, când Rosetta va lansa EP-ul „Sower of Wind”, un material experimental derivat din soundscape-urile de pe „Utopiod”, care au fost transformate în totalitate. 

Biletele pentru aceste concerte se găsesc pe Eventbook. Fazele de presale au fost depăşite, astfel că preţul unui bilet este acum de 80 de lei, tarif valabil şi la intrarea în club, în seara evenimentului. Pentru concertul din Bucureşti, Cluj-Napoca Rock’n’Roll a informat astăzi ca mai sunt disponibile 150 de bilete. 
 


MAI MULTE DESPRE The Ocean
Posted by Gina S., at 16:10 |  November 09, 2018  | 0 Comentarii  | 5538 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Turneul cu The Ocean şi Rosetta ajunge la începutul săptămânii viitoare în Cluj-Napoca, apoi în Bucureşti şi Timişoara

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri