stiri rock

Un nou concert "Mozart Rocks" la Sala Palatului

Un nou concert
Luni, 12 aprilie 2010, Sala Palatului, interval orar 20.00 – 23.00, va avea loc ce de-a VII-a ediţie a concertului „Mozart Rocks” www.mozartrocks.ro, de aceasta data în beneficiul Asociaţiei Telefonul Copilului. Un număr impresionant de personalităţi din lumea muzicală şi mass-media va face posibilă desfăşurarea de excepţie a acestui concert, în scop caritabil. Biletele sunt disponibile în reţeaua eventim.ro, la preţuri între 40 – 100 RON. 

Reamintim că anul 2009 a adus Asociaţiei Telefonul Copilului o creştere de 74,8% a numărului cazurilor înregistrate, comparativ cu anul 2008. A rezultat astfel un număr de 5.297 de cazuri de încălcare a drepturilor copilului, sesizate la 116 111, iar in 1.042 dintre cazuri apelanţii au fost copii, înregistrându-se şi în acest sens o creştere de 174,9% faţă de anul precedent.. A apărut astfel nevoia de a prelua tot mai multe apeluri la linia de asistenţă destinată copiilor, ceea ce a determinat Asociaţia Telefonul Copilului să lanseze campania PIERDUT, la data de 01 ianuarie 2010. 

Campania PIERDUT se derulează până la data de 31 martie 2010. Orice persoană care doreşte să se implice activ în susţinerea campaniei, poate să trimită un sms la 874 (număr apelabil din reţelele Cosmote, Orange, Vodafone, serviciu oferit gratuit; nu se percepe tva) şi va dona 2 euro. Cu un efort minim, dar susţinut de cât mai multe persoane, Asociaţia Telefonul Copilului va putea comunica şi va putea să ajungă la toţi copiii care caută sprijin la 116 111.  

Societatea Filarmonică LYRA, iniţiator şi organizator al proiectului „Mozart Rocks”, se alătură Asociaţiei Telefonul Copilului în cadrul campaniei PIERDUT şi sprijină demersul organizaţiei de a aduna fondurile necesare pentru a întări capacitatea logistică şi umană a acesteia de a răspunde tuturor copiilor la 116 111.  

Evenimentul muzical original oferă o abordare inedită a muzicii clasice, prin combinarea sonorităţilor orchestrelor simfonice cu cele ale instrumentelor electronice moderne, în interpretarea unor piese celebre ale unor compozitori clasici: Bach, Beethoven, Brahms, Haendel, Strauss, Bizet şi bineînţeles, Mozart, dar şi piese celebre ale rock-ului modern, într-o orchestraţie nouă. Clasicul şi modernul se vor întâlni din nou, evenimentul urmând să-l aibă la pupitrul Orchestrei Filarmonicii “George Enescu” pe maestrul Tiberiu Soare, dirijor al Operei Naţionale Române, alături de invitaţi speciali. Veţi avea ocazia să ascultaţi atât piese de succes din concertele trecute cât şi piese noi, montate într-o scenografie îndrăzneaţă, spectacolul vizual al proiecţiilor, jocurilor de lumini şi efectelor speciale completând universul sonor şi făcând din acest eveniment unul cu adevărat memorabil.   

Costul biletului va reprezenta o donaţie către Asociaţia Telefonul Copilului www.telefonulcopilului.ro, iar dacă fiecare dintre noi va putea răspândi vestea şi câtre alţi prieteni, cunoscuţi, nu numai că se vor bucura de un eveniment minunat, dar vor şti că datorită gestului fiecăruia, strigătul de ajutor al cât mai multor copii va putea fi auzit la telefonul copilului. 

Vă invităm, aşadar, la data de 12 aprilie, ora 20.00, la Sala Palatului, pentru a acorda şansa tot mai multor copii de a fi ascultaţi şi sprijiniţi de Asociaţia Telefonul Copilului.  

Mulţumirile noastre se îndreaptă către toţi cei care ni s-au alaturat în acest demers, printr-o reprezentaţie a unui act de înaltă ţinută artistică: în primul rând membrilor Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” care, luând cunoştinţă de specificul evenimentului, şi-au oferit benevol serviciile pentru a concerta Pro-Bono pentru sprijinirea manifestării, Clubului Rotary-Curtea Veche, Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Televiziunii Române şi postului de radio MagicFM ca parteneri ai evenimentului, Consiliului Naţional al Audiovizualului, companiilor FIVE's, EVENTIM, Prom'Art Creative, RomVision, ”decoleaza.ro”, Viena Românească, partenerilor media Metropotam, Timeout Bucureşti şi nu în cele din urmă organizatorului, domnul Constantin Teodorescu. 

Contăm şi de aceasta dată pe sprijinul reprezentanţilor mass-media în vederea promovării acestui eveniment şi le mulţumim tuturor pentru asigurarea constantă a vizibilităţii numărului  în rândul copiilor şi părinţilor, ceea ce a facilitat tratarea cât mai multor cazuri de încălcare a drepturilor copilului. Totodată, implicarea activă a mass media a condus la conştientizarea publicului larg cu privire la problemele majore cu care se confruntă copiii, în urma apelurilor înregistrate la 116 111.  

Asociaţia Telefonul Copilului

Asociaţia Telefonul Copilului este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, activă în domeniul protecţiei drepturilor copilului. 7 zile din 7, între orele 08.00-20.00, Asociaţia Telefonul Copilului răspunde apelurilor copiilor şi părinţilor la 116 111. Un număr total de 1.499.745 de apeluri a fost înregistrat de Asociaţia Telefonul Copilului în perioada 21 noiembrie 2001 – 28 februarie 2010, iar dintre acestea au fost identificate 27.246 de cazuri valide. Pentru informaţii detaliate legate de Asociaţia Telefonul Copilului şi activitatea acesteia, vă rugăm să ne contactaţi la numerele de telefon: 021 413 00 11 / 0740 111 468, adresa de e-mail telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro sau să accesaţi website-ul organizaţiei noastre http://www.telefonulcopilului.ro/.
Posted by Cynyc, at 13:41 |  March 22, 2010  | 0 Comentarii  | 1926 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Un nou concert "Mozart Rocks" la Sala Palatului

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri