stiri rock

„Vol.1: Solar”, debutul captivant al proiectul Earth Electric poate fi ascultat în întregime în dimensiunea online

„Vol.1: Solar”, debutul captivant al proiectul Earth Electric poate fi ascultat în întregime în dimensiunea online
Nu dezvălui niciun secret dacă spun că timpul trece prea repede, aşa că iată-ne astăzi în postura în care trebuie să anunţăm că întregul disc de debut al proiectului Earth Electric poate fi învârtit virtual pe YouTube, chiar dacă ceva se simte ca şi când de-abia ieri am fi dat de veste despre fondarea acestui proiect. Dirijat de chitaristul Rune „Blasphemer” Eriksen (Aura Noir, Twilight of the Gods, ex-Mayhem), Earth Electric vine cu unul dintre cele mai aşteptate albume ale anului care se arată ca un drum captivant în tărâmul rock-ului progressive. Albumul „Vol.1: Solar” va fi lansat fizic pe 12 mai la Season of Mist, pe CD digipack şi gatefold LP în mai multe culori.
 
 
Semnătura lui Eriksen este perfect audibilă pe acest disc, dar chestia minunată e că muzicianul se afundă într-o explorare a muzicii maeştrilor de rock & heavy, cum ar fi Deep Purple sau Black Sabbath. „Vol.1: Solar” este una dintre cele mai tari încercări de dezvoltare a stilurilor tradiţionale şi de păstrare a moşternirii muzicale în chip autentic. Clasicismul muzical este îmbunătăţit prin mijloace compoziţionale şi uneori prin tonuri de chitară suprinzătoare, în timp ce elementele psihedelice care ies din clapele lui Daniel Knight de la Messenger, variază de la atingeri space rock la explozii experimentale şi experienţe sonice oculte. Vocea lui Carmen Simões (ex-Ava Inferi, membru live la Moonspell) reprezintă de asemenea factorul fundamental care plasează acest album printre cele mai impresionante creaţii din zilele noastre, din moment ce maniera ei temperată revoluţionează toate abordările de rock clasic şi propune un accent fantasmagoric. Cu ceva fragmente ritualice pe alocuri şi cu o atitudine hippie de asemenea care generează muzicii o aură de intangibilitate, „Vol.1: Solar” este albumul care te face să laşi în urmă rutina şi confortul bine stabilite şi să rătăceşti prin lume fără nicio aşteptare în afară de un drum foarte frumos pictat.
Posted by Gina S., at 15:49 |  May 10, 2017  | 0 Comentarii  | 4364 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: „Vol.1: Solar”, debutul captivant al proiectul Earth Electric poate fi ascultat în întregime în dimensiunea online

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri