IN FLAMES - A Sense of Purpose

A Sense of Purpose FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 01.04.2008
CASA DE DISCURI: Nuclear Blast Records
 
9.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.5
NOTEAZA ALBUM: 14 voturi

Top 2008: #217
In Flames more
Componenta:
Anders Fridén - voce
Jesper Strömblad - chitara
Björn Gelotte - chitara
Peter Iwers - bass
Daniel Svensson - tobe
TRACKLIST:

01. The Mirrors Truth02. Disconnected03. Sleepless Again04. Alias05. I'm The Highway06. Delight And Angers07. Move Through me08. The Chosen Pessimist09. Sober And Irrelevant10. Drenched In Fear11. Condemned12. March To The Shore

Dave mi-a adus azi aminte de cronica facuta de Aron Biro la Artmania din 2007 in care Vincent Cavanagh raspundea prin  I don’t wanna feel stupid again! intrebarilor legate de o posibila revenire la stilul death/doom de la inceputurile Anathema.
Cred ca baietii de la In Flames sunt de acord 101% cu aceasta opinie. Dovada o face cu varf si indesat si acest ultim album A Sense Of Purpose.

Paradoxal, A Sense Of Purpose desi nu este mai agresiv in comparatie cu Come Clarity sau cu Soundtrack To Your Escape se pare ca este mult mai agreat de catre ascultatorii mai old school.

Simplu, tot spilul sta in chitari. Pe A Sense Of Purpose se regaseste cel mai bun efort in materie de solouri/armonii de pana acum reusit de Björn si Jesper. Oricat de true ai fi trebuie sa recunosti ca ce se intampla pe albumul asta e o nebunie cap coada. Fara nici o teama pot spune ca au pus pe A Sense Of Purpose solouri cat n-au pe toata discografia! La naiba, pot spune ca au solouri cat n-au avut la un loc Dark Tranquillity, At The Gates si Soilwork. Bine, asta nu e un scop in sine si nu face un album neaparat mai bun sau mai prost. Ma rog, in cazul In Flames chiar l-au facut mai bun, haha!

Acum sa nu va inchipuiti ca e vreo revenire la radacini. Din contra, continua buna traditie a celor de la In Flames de a evolua. Elementele moderne se regasesc din plin, infuziile de sunete electro se observa de la prima la ultima piesa. 

A Sense Of Purpose este un album de nota 10, asta spre deosebire de ultima chiftea marca Soilwork (ca tot va place sa le comparati).

(+) Tot (oook, aproape tot - vezi mai jos) 
(-) O chestie minuscula care nu afecteaza economia problemei: versurile I feel like shit/But at least I feel something irita un pic urechea (folositi un betisor igienic)

 

PS: The Chosen Pessimist  e chiar beton!


JohnBlack more Nota: 10


Si iata ca a aparut in cele din urma si mult asteptatul A Sense of Purpose, albumul de studio cu numarul noua al suedezilor de la In Flames. Probabil nu se prezinta asa cum multi dintre noi am sperat, dar este intr-un fel normal ca o trupa sa sune un pic diferit de la un album la altul.

Daca este sa comparam A Sense of Purpose cu albume precum The Jester Race, Clayman, Soundtrack To Your Escape sau Come Clarity, vom observa ca nu seamana cu nici unul dintre acestea, dar este, in mod evident, un produs marca In Flames. In recenzia EP-ului The Mirror's Truth vorbeam de influentele oarecum nespecifice suedezilor venite din teritorii muzicale precum metalcore sau hard rock, ei bine ele sunt din fericire prezente si pe A Sense of Purpose. Spun din fericire pentru ca ma bucur sa vad o trupa care nu incearca sa faca o copie rasuflata a unui album cu care a rupt gura targului in trecut, ci incearca cu fiecare produs sa aduca un suflu nou muzicii lor, sa dea frau liber imaginatiei si sa compuna exact asa cum simt fara sa tina cont de clasificari. Cu siguranta cu acest disc In Flames nu se mai incadreaza strict in melodic death metal/Gothenburg, ci au facut un pas inainte reusind sa integreze in muzica lor noi sonoritati, este placut sa auzi ca o trupa poate integra genului ei de baza sonoritati noi (metalcore) si vechi (hard rock), reusind sa sune bine. Anders Fridén reuseste sa se ocupe mai bine de partile vocale si creaza o balanta buna intre vocile clare si cele guturale, nici prea prea, nici foarte foarte.

A Sense of Purpose este un disc care suna per total bine, este catchy, este variat, si suna fresh, dar sincer parca as fi dorit ceva mai multa viteza in detrimentul melodiei.

(+) variat, catchy, melodic
(-) lipsa vitezei in unele momente


H. more Nota: 9


Posted at 10:13 |  25 Martie 2008  | 29 Comentarii  | 10266 Vizualizari

Comenteaza la: A Sense of Purpose

  • Cine-i mai da, ma, voia lu johnblack sa scrie cronici de disc? :))
    oricum sunt cateva trupe care orice cacat ar scoate, john le da 10 fara niciun comentariu :P

    1. Posted by Mikix | 03 Aprilie 2008 11:23
  • Extraordinar album!!!! 10 meritat!!!!In Flames sunt realmente fantastici.Pentru orice fan metal cu mintea deschisa(nu e cazul celor din tagma lui Lemmy - ciudat ca ii place acest album,eu cred ca o spune ca sa cucereasca vreo fetitza:)).Warriors of the world!!!!Hail!!!

    2. Posted by darktale69 | 03 Aprilie 2008 11:44
  • I am an In Flames fan, and as an In Flames fan that has been steadfast in his support of the band, I can honestly tell you that A Sense of Purpose is a huge disappointment, marred by the peaks-and-valleys of quality and an overall sense of mediocrity. It isn’t so much that it’s bad, in spite of some truly bad moments; it’s the fact that they have some really good moments that show they could have made a great album (or at least, a better one) and they’ve just opted not to. I’m all for growth and evolution, but only when it’s for the better. Sadly, A Sense of Purpose is a step in the wrong direction.

    3. Posted by mindedit | 04 Aprilie 2008 17:24
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Har

Trupa: Dordeduh
Aparitie: 29.05.2021
Casa de discuri: Prophecy Productions
 - Har
TRACKLIST
01. Timpul întâilor02. În vielistea uitarii03. Descânt04. Calea magilor05. Vraci de nord06. Desferecat07. De neam vergur08. Vaznesit

Obarsie

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 12.02.2021
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Obarsie
TRACKLIST
1. Cel din urma2. Taina3. Codru Moma4. Cant adanc5. Caloianul6. Ucenicii din Hartop I7. Ucenicii din Hartop II

Long Day Good Night

Trupa: Fates Warning
Aparitie: 06.11.2020
Casa de discuri:
 - Long Day Good Night
TRACKLIST
01. The Destination Onward02. Shuttered World03. Alone We Walk04. Now Comes the Rain05. The Way Home06. Under the Sun07. Scars08. Begin Again09. When Snow Falls10. Liar11. Glass Houses12. The Longest Shadow of the Day13. The Last Song

Grandeur

Trupa: White Walls
Aparitie: 23.10.2020
Casa de discuri:
 - Grandeur
TRACKLIST
01. False Beliefs02. Eye for an I03. Home Is on the Other Side04. Holy Worse05. Velvet06. Speaking in Tongues07. Starfish Crown08. Locked-in Syndrome09. Month’s End10. The Descent11. Marche Funèbre

Gloria

Trupa: The Mono Jacks
Aparitie: 26.01.2020
Casa de discuri:
 - Gloria
TRACKLIST
01. Nemuritori02. Ce se întâmpla03. Gloria04. Om05. Umeri aurii06. Caleidoscop07. Spuneai08. Caffè sospeso09. Noua vieti10. Ce ramâne11. Zbor

The God-Shaped Void

Trupa: Psychotic Waltz
Aparitie: 14.02.2020
Casa de discuri: InsideOut
 - The God-Shaped Void
TRACKLIST
01. Devils and Angels02. Stranded03. Back to Black04. All the Bad Men05. The Fallen06. While the Spiders Spin07. Pull the String08. Demystified09. Season of the Swarm10. Sisters of the Dawn11. In the Silence