concerte

6 ani de Abnorgrindcore

6 ani de Abnorgrindcore
TRUPE: AbnormyNdeffect, Deathdrive

In data de 25 februareie 2009 in Fire Club, baietii de la AbnormyNdeffect au sarbatorit 6 ani de grindcore anormal alaturi de cehii de la Flowers for Whores, canadienii de la Grave Maker si bucurestenii de la Do Diez.
Show-ul a inceput undeva in jurul orei 20:00 iar prima trupa care a inceput sa demareze ostilitatile in Fire Club a fost Do Diez. Sincer, am fost impresionat de modul in care suna trupa in momentul de fata dar si de modul in care se comporta pe scena. Pacat totusi ca publicul prezent la acest eveniment nu a fost atat de receptiv la ceea ce ne-au propus pe scena Do Diez. Dar in general cam acestea sunt reactiile pe care le primesc trupele care sunt primele in ordinea intrarii in scena. Este cred ca doar o chestiune legata de timp pana cand Do Diez va primi mai multa atentie, atentia care i se cuvine; si cred ca acest lucru se va intampla cat de curand tinand cont ca in cursul acestui an urmeaza sa fie lansat primul album de studio al acestora.

Do Diez

A doua trupa a serii a fost Flowers for Whores. Cehii reusind sa stranga destul de multi fanii ai hardcore-ului in fata scenei si sa porneasca un moshpit general in fata scenei. Solistul trupei, Tomas, fiind un fel de G.G. Allin, vorbind de energia pe care o degaja in fata scenei. Asemanarea cu G.G. Allin oprindu-se insa aici. Din punct de vedere muzical Flowers for Whores practica o combinatie de crust, old school hardcore si chiar ceva influente de swedish death metal, soundtrack-ul potrivit pentru a incepe "dansul". Flowers for Whores sunt o trupa ce imi era complet necunoscuta pana la acest evenimet, dar pe care o voi urmari in viitor.


Urmatoarea trupa a fost Grave Maker, o trupa de hardcore punk ce vine tocmai din Canada, mai exact din Vancouver. Ei bine daca la Flowers for Whores publicul a inceput sa se incalzeasca, la Grave Maker lucrurile au devenit mult mai energice si mai fierbinti, trupa beneficiind de o primire mai mult decat calduroasa din partea unui public avid dupa mai multe concerte de hardcore. Nu stiu daca aceasta este intradevar situatia scenei de hardcore de la noi din tara, destul de modesta comparativ cu cea din alte tari din Estul Europei, de exemplu Ungaria, insa aceasta a fost impresia care mi-a lasat-o publicul prezent la acest eveniment. Sper ca pe viitor lucrurile vor evolua si vom putea spune ca exista o astfel de miscare in adevarata putere a cuvantului si in Romania. Revenind insa la prestatia celor de la Grave Maker, trebuie sa mentionez ca pana si solistul trupei, Jon, a parut surprins intr-un mod pozitiv de reactiile primite din partea publicului.
Trupa ce a fost headlinerul acestei seri a fost insa

AbnormyNdeffect. Moldovenii sarbatorind 6 ani de grindcore in Romania. Odata cu inceperea concertului acestora in fata scenei publicul s-a diversificat, in moshpit-ul hardcore-isitilor facandu-si loc si fani ai death metal-ului sau ai metalului in general. Din playlist-ul baietilor de la AbnormyNdeffect nelipsind piese precum InsideNowhere, Linia Dura, Mind Destructive Species, Cure For The Obscure sau Punct de Vedere (de altfel preferata publicului). De asemenea trupa a oferit publicului si o noua piesa, In Nopate, piesa ce nu s-a dovedit a fi cu nimic mai prejos fata de celelalte compozitii ale trupei.
Spre sfarsitul show-ului acestora, avand loc un moment ce merita apreciat, publicul cantandu-le "La multi ani!" lui Mircea, Radu, Oleg si Stefan si demonstrandu-le ca nu au facut o alegere gresita atunci cand au decis sa aniverseze acest moment din cariera lor in Romania.


Felicitari trupelor participante, felicitari de asemenea si baietilor de la Green Sound Team pentru ca au asigurat o sonorizare exact asa cum trebuia la un eveniment ce a iesit excelent si nu in ultimul rand felicitari lui Coro pentru munca depusa pentru realizarea acestui eveniment. De foarte multa vreme evenimentele organizate de Axa Valaha au devenit sinomine cu reusita iar acest eveniment nu s-a abatut de la regula.

DO DIEZ

FLOWERS FOR WHORES

GRAVE MAKER

ABNORMYNDEFFECT

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: AbnormyNdeffect, Deathdrive

Data concert:  February 25, 2009  | 1 Comentarii  | 4542 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: 6 ani de Abnorgrindcore

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte