concerte

ACCEPT: Blind Rage Over Romania

ACCEPT:  Blind Rage Over Romania
TRUPE: Accept

Anul 2015 a anuntat o serie de concerte semnificative pentru pasionatii muzicii rock. Astfel, nume celebre ale scenei internationale au oferit publicului roman show-uri incendiare, aratandu-ne ca scena muzicala este intr-o continua schimbare. Printre acestea ii putem enumera pe: Korn, Nightwish, Sabaton, Black Label Society, dar si ACCEPT.
Veteranii heavy metalului au adus in premiera pe 14 decembrie la Arenele Romane show-ul “Blind Rage over Romania”. Nu este pentru prima oara cand ne calca pragul, dar de fiecare data publicul roman s-a aratat la fel de entuziasmat de prestatia lor.

Cu peste 14 albume lansate si  milioane de albume vandute, germanii au incantat fanii de pretutindeni cu spiritul lor carismatic si optimismul inconfundabil, dar si prin show-urile lor pline de spontaneitate si suspans.
De peste 4 decenii,  cei de la ACCEPT se afla intr-o continua evolutie, inventand si dezvoltand stilul teutonic metal, lucru vazut pe materialul discografic lansat recent. Fanii au venit in numar destul de mare pentru a asculta una dintre cele mai renumite trupe ale heavy metalului.

In deschiderea lor au cantat doua trupe, reprezentante ale scenei underground : Arthur si 9.7 Richter.
Proiectul experimental al lui Eugen Arthur Popovici, Arthur, a aratat publicului ca nu trebuie sa fii cunoscut pentru a fi apreciat. Membrii trupei au incins atmosfera, iar publicul s-a aratat satisfacut de prestatia lor.

In continuarea lor, 9.7 Richter au oferit un show energic si spontan. Trupa, veche de mai bine de un deceniu, ramane in ochii publicului o scanteie a scenei underground, promitand dezvoltarea si poate chiar perfectionarea acesteia.

Nu mai este nevoie de nicio introducere, membrii trupei ACCEPT au intrat pe scena, pe acordurile piesei “Stampede”, dezvaluind energia debordanta a intregului grup. Tornillo, aflat intr-o forma fizica exceptionala, a uimit publicul prin dinamism, forta si entuziasm. Timpul se scurge rapid, piese precum “Stalingrad”, “Dying Breed”, “Princess of the Dawn”, “Dark Side of my Heart” si “Pandemic” au dezlantuit publicul, care a fredonat impreuna cu idolii lor.  Solo-urile de chitara ale lui Wolf Hoffmann combinate cu vocea puternica a lui Mark Tornillo au dat show-ului un aer unic.
Dupa aproape doua ore de cantat, membrii trupei s-au intors pentru un bis senzational format din piesele “Metal Heart”, “Teutonic Terror”, “Son of a Bitch” si nu in cele din urma “Balls to the Wall”.

La finalul concertului, in aplauzele publicului, basistul Peter Baltes impreuna cu chitaristii Wolf Hoffmann si Uwe Lulis au impartit pene de chitara.
Asa au trecut doua ore si jumatate de heavy metal pur, de entuziasm si dinamism.  ACCEPT sunt dovada vie ca o trupa isi poate pastra relevanta chiar si dupa o cariera indelungata.  Concertul lor a insemnat o calatorie in timp in lumea muzicii.  Speram sa ii revedem cat mai curand, la fel de energici.
Autor: IrinaST
Vezi galeriile trupelor: Accept

Data concert:  December 14, 2015  | 0 Comentarii  | 6765 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: ACCEPT: Blind Rage Over Romania

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte