concerte

Adi Manolovici la Preoteasa

Adi Manolovici la Preoteasa
TRUPE: Adi Manolovici Syndikate

Aveam o curiozitate legata de locul unde se va desfasura evenimentul pentru ca in ultima vreme Preoteasa devenise un taram al labirinturilor. Nu era foarte mare agitatie in fata salii de concerte dar erau cativa oameni dornici sa intre si sa vada ce se va petrece. Nume ca Laurentiu Cazan si Mircea Vintila au reusit sa aduca in fata elementul de surpriza pe care Adi Manolovici il ticluise cu multa grija cu ocazia lansarii celui de-al doilea volum de ghitara Elektric Master Guitar.


Showul nu a debutat cu mare intarziere, cam la 30 de minute de la ora anuntata iar audienta nu a fost prea numeroasa dar destul de calda incat sa instituie o atmosfera familiala. Adi Manolovici avea sa spuna la un moment dat ca se simte “ ca intre prieteni”.

 

 

Echipa Adi Manolivici Syndikate a fost compusa din Codrut-ghitara, Take- bas si Felix-tobe. Din punct de vedere sonor in mare parte spectacolul a sunat bine. Poate doar ordinea ciudata in care instrumentele s-au auzit la un moment dat: 1. tobe 2. ghitara solo 3. bas  4. ghitara armonii, sa fi dezechilibrat situatia. Despre ghitara lui Codrut, proaspat cumparata si personalizata se auzeau vorbe in culise de genul: “ Fara pata a putut canta Codrut..a fost cel mai bun chiar daca nu s-a auzit deloc!”. Si intr-adevar, detaliu tehnic sau nu, ghitara care il acompania pe Adi era muta.

 

 

 

Ritmurile au mers prin Satriani si prin compozitii proprii gen War in Kosovo, fara foarte mari sclipiri si fente ghitaristice. Playlistul a fost aranjat in asa fel incat sa nu plictiseasca publicul ci sa-l antreneze, pornind din sonoritati domoale si incheind  cu sonoritati din ce in ce mai dinamice.

 

 

 

 

 

Invitatii au oferit un show frumos si destul de interesant avand in vedere faptul ca veneau din directii muzicale diferite. Mircea Vintila a umplut sala cu spiritul sau boem, cald si visator prin cantece precum Popa Nan, Peste rabdari si Pe Corso. Prestatia sa a fost excelenta si a determinat publicul sa coopereze. Anii in muzica si dragostea pentru sunete si-au spus propriul cuvantul prin vocea sa clara si blanda.
Laurentiu Cazan a dat deoparte valul de uitare in care se ascunsese de ceva vreme si a trezit pe scena omul indragostit de viata si muzica. Atitudinea sa cap-coada a fost de un optimism si de o daruire molipsitoare. Plin de energie a cantat Without me si Angel, mai tot timpul sarind si aplaudand. El a fost si cel care a interactionat frecvent cu publicul indemnandu-l sa nu bata ritmul de 1/3 ca manelistii ci pe cel de 2/4 ca rockerii. Vocea nu a mai fost cea din perioada de glorie Say Something pentru ca atingea notele inalte dar nu le sustinea ci le sfarsea brusc.

 

 


Solistul permanent sau de ocazie in Syndikate, Costi Sandu, a fost chemat pe scena chiar din barul de alaturi unde, dupa cum spunea si Adi Manolovici, “ nu se desprinde de bere”. A cantat cunoscuta piesa Inger si Demon aducand culoare si diversitate prin stilul sau heavy. Urmatoarele cantece au avut drept protagonisti de ghitara doi reprezentanti ai tinerelor sperante: Andrei Sora (un tanar talentat si pasionat care promite sa ajunga departe) si Diana Paula (eleva a lui Manolovici care activeaza intr-o trupa de fete).

 

 

 


Adi Manolovici continua sa se mentina printre primele nume care sustin curentul ghitaristilor profesionisti din Romania. Intentiile sale de a indemna cat mai multi tineri sa faca dintr-o pasiune precum ghitara o meserie ca atare, sunt laudabile. Desi in alte tari astfel de concerte sunt frecvente se pare ca la noi sunt din ce in ce mai putine, lucru care pune serioase intrebari legate de viitorul ghitaristilor nostri. Asteptam evolutia proaspetilor sai elevi..

Autor: Advent
Vezi galeriile trupelor: Adi Manolovici Syndikate

Data concert:  March 14, 2008  | 0 Comentarii  | 6758 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Adi Manolovici la Preoteasa

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte