concerte

ANATHEMA la Bucuresti

ANATHEMA la Bucuresti
TRUPE: Anathema

Anathema a revenit in Romania pentru a zecea oara duminica, 23 septembrie, in fostul club Jukebox Venue, devenit intre timp Chaos Venue (din ce s-a putut observa, doar o schimbare de denumire). Concertul era programat la ora 21.00, asa ca ne-am propus sa ajungem cu putin inainte de a incepe. La intrare, desi coada era destul de lunga, totul se desfasura in mod civilizat si in liniste. Odata patrunsi in incinta, am observat ca locul era aproape plin si ca se intra in continuare. Pe parcursul concertului s-a dovedit ca locatia respectiva a fost cumva neincapatoare, o trupa de calibrul celor de la Anathema putand cu usurinta sa se desfasoare intr-un loc mai amplu, cum ar fi Arenele Romane.

Timp de jumatate de ora, inainte de inceperea efectiva a concertului, spectatorii au profitat de berea de la bar, asteptand cu nerabdare aparitia trupei. De remarcat luminile de un albastru intens si atmosfera inabusitoare pe alocuri. Aproape de ora 21.30, fara prea mari introduceri, cei sase membri ai trupei au patruns pe scena si au dat drumul la show. S-a inceput cu piese de pe ultimul material discografic, respectiv Untouchable Part 1 & Part 2, publicul reactionand pe masura, in special cel din fata scenei. “You’re fantastic, as always! What a great way to start the tour!”  si-a exprimat solistul Vincent Cavanagh aprecierea. Apoi a relatat cum in urma cu doar o zi trupa avusese un concert in amfiteatrul roman din Plodviv, Bulgaria, concert ce a fost inregistrat si care urmeaza sa apara pe DVD si Blu-Ray disc in 2013. A specificat chiar ca pe undeva se gasesc doua camere de filmat in functiune si i-a indemnat pe cei prezenti sa se manifeste asa cum simt, poate, cine stie, se vor regasi pe viitorul disc.

Prima parte a concertului a continuat cu intrepatrunderi ale pieselor de pe ultimele doua albume, We’re Here Because We’re Here si Weather Systems, precum Thin Air, Dreaming Light, Lightning Song, The Storm Before The Calm si Everything. Publicul din fata scenei a cerut la un moment dat piesa A Dying Wish, chitaristul Danny Cavanagh intervenind: “This is better than A Dying Wish, this is A Simple Mistake!”. Piesa a fost primita cu urale, la fel ca si urmatoarele: The Beginning and the End (poate cea mai buna piesa de pe Weather Systems), Universal  si Closer. La A Natural Disaster, Vincent Cavanagh a cerut publicului sa-si aprinda telefoanele si brichetele spre a crea o atmosfera pe masura cantecului, “light the place up”, dupa cum s-a exprimat. Publicul s-a conformat, iar vocea lui Lee Douglas ne-a purtat pe cai nebanuite. “She had a rough day on the road and she can still sing like that! Amazing!” si-a exprimat si Vincent incantarea. Apoi a multumit echipei tehnice, care a muncit din greu si fara de care acest concert nu ar fi putut avea loc, precum si firmei de securitate, care s-a comportat exemplar, desi o spectatoare a incercat in mai multe randuri sa patrunda in fata scenei pentru a-i face cadou solistului un inel.

Publicul a cantat la unison cu trupa piesele One Last Goodbye si Flying, intreaga sala comportandu-se ca un urias cor, chiar inainte de bis. Luminile s-au stins si trupa a fugit in culise, doar spre a reveni in scurt timp. Si desi la bis era programata numai piesa Fragile Dreams (conform setlistului zarit pe scena), totul s-a transformat in doua bisuri si mai multe piese. La intoarcerea pe scena, Danny a anuntat ca nu s-au putut hotari intre versiunea clasica a piesei, rock, si cea recenta, mai atmosferica, asa ca au decis sa le cante pe amandoua. Au inceput cu cea de-a doua versiune, introducand insa si Panic, Emotional Winter si Internal Landscapes  intre ele. Au mai fugit o data de pe scena, Vincent glumind inainte de a iesi: “I know they think we’re done… I don’t know where they’re going, but I’m sure we’ll be back in a minute…” Si in chiar mai putin de atat au fost inapoi pe scena, cantand Fragile Dreams in versiunea originala. Publicul a fost in delir, sarind, cantand si strigand din rasputeri. A urmat retragerea de pe scena, nu inainte de a promite ca se vor reintoarce, cum au facut-o de atatea ori. Imediat dupa concert, Danny a iesit din culise, relaxat, realimentandu-se cu energizant si timp de mai bine de jumatate de ora a vorbit cu fanii, a dat autografe si s-a fotografiat impreuna cu acestia.

Un concert ce lasa in urma un parfum foarte placut, demonstrand de ce publicul din Romania ii apreciaza atat de mult pe cei de la Anathema si de ce membrilor trupei le place atat de mult sa cante in Romania. Ii asteptam cu drag si data viitoare, poate, de ce nu, pentru a filma urmatorul live disc.
Vezi galeriile trupelor: Anathema

Data concert:  September 23, 2012  | 0 Comentarii  | 2705 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: ANATHEMA la Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte