concerte

Artmania 2007, ziua a 3-a

Artmania 2007, ziua a 3-a
TRUPE: After Forever, IRIS, Luna Amară

Ziua a treia a fost ceva mai modesta ca prezenta a publicului, pentru ca multi oameni s-au intors in orasele de bastina. Totusi Luna Amara, Vita de Vie, After Forever si Iris au reusit sa adune in jur de 2.000 de oameni in Piata Mare a orasului.

 

 

VITA DE VIE

 


Pentru ca sesiunea de interviuri s-a prelungit mai mult decat am prevazut, i-am pierdut pe baietii de la Luna Amara si am ajuns direct la Vita de Vie. Bucurestenii au deschis cu Felini, dupa care au urmat Zale de matase, Lasat pustiu si Visele. Pe la Iamma publicul a inceput sa-si arate si el coltii, la care Vita de Vie au replicat prin Coltul meu (ha!) si Incep sa pierd


Insa Despot si compania au lasat armele grele pentru a doua treime a concertului: Basul, Vino la mine si Ozosep au venit una dupa alta si au fost cele mai aplaudate/mosh-uite piese. Sunetu’, Varza si Liber a fost un trio din alta categorie, mai putin agresiva, iar energia publicului a scazut. Una peste alta, un concert foarte bun, chiar daca Despot a incercat uneori un pic prea multe floricele vocale.

 

 

 

 

AFTER FOREVER

 

 

 

 

AFTER FOREVER

 

Olandezii de la After Forever au fost intampinati cu mult entuziasm, dar au inceput ceva mai slab, pentru ca vocea solistei Floor Jansen s-a auzit destul de slab pe primele trei piese. Din fericire, melodia de deschidere – Evoke – a beneficiat de growl-urile invitatului George Oosthoek, vocalul trupei Orphanage. Prestatia scenica a lui George m-a facut inca o data sa regret ca Orphanage n-au mai continuat activitatea.

 

 

 

 

AFTER FOREVER


Evoke, fara George, a fost asa si asa, insa vocalul cu fata de erou negativ din filmele asiatice a revenit pe Transitory si Pledge 1 si a ridicat din nou nivelul de energie. Intre timp isi revenise si Floor, asa ca a patra piesa a fost chiar foarte reusita.

 

 

 

 

AFTER FOREVER

 


De aici incolo totul a fost foarte bine, chiar daca ploaia i-a facut pe unii dintre spectatori sa se refugieze sub umbrelel de la terasa sau chiar in corturile pentru bere. Floor s-a miscat din ce in ce mai bine (chiar la propriu, spre deliciul baietilor din primele randuri, care urlau mai mult ca la strip-tease decat ca la concert) iar basistul si chitaristul s-au agitat tot timpul pe scena, tipand si ei la public.

 

 

AFTER FOREVER

 

 

 

Au urmat doua piese mai vechi – Monolith Of Doubt si Digital Deceit – dupa care o “tripla” de pe ultimul album: Who I Am, De-Energized (cu George) si Energize Me – una dintre preferatele publicului. Equally Destructive a fost probabil aleasa voit pentru a pregati incheierea foarte buna cu Follow The Cry – din nou cu excelentul growler si campion la grimase malefice George Oosthoek. Fara indoiala cel mai bun recital al zilei apartine olandezilor.

 

 

 

 

IRIS

 

 

 

 

IRIS

 

La Iris n-am avut prea multe surprize, probabil i-am vad pentru a suta oara in viata mea, si am inteles ca si sibienii i-au mai vazut de cateva ori in acest an. Totusi, dupa cum stim, Iris are fani care sunt ultra-entuziasti de fiecare data cand ii vad. Si asta ii face o trupa mare, chiar daca sunt departe acum de preferintele muzicale alte metalistilor. N-am prea multe sa va spun, bineinteles ca au fost prezente Strada ta, Floare de Iris, Somn Bizar si Iris Maxima. Un show de lumini foarte bun, un Cristi Minculescu sigur pe el si pe reactia fanilor, deci nu prea bogat in replici.

 

 

 

 

 

 

IRIS

 

As fi preferat sa se termine cu After Forever, dar n-a fost rau nici asa. Asteptam cu nerabdare Artmania 2008; fara nici un pic de ploaie, daca om avea noroc.

 

 

 

Autor: Tzugu
Vezi galeriile trupelor: After Forever, IRIS, Luna Amară

Data concert:  June 17, 2007  | 11 Comentarii  | 8080 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Artmania 2007, ziua a 3-a

  • AFTER FOREVER. In rest, zgomoteca.

    1. Posted by Dan | 20 Iunie 2007 11:54
  • nu asa Dane, asa: After Forever. In rest, RAHAT. ;)

    2. Posted by rasan | 20 Iunie 2007 19:41
  • AFTER FOREVER a avut un super recital.o formatie deosebita care a rivalizat cu my dying bride si within temptation.din punctul meu de vedere a fost cel mai tare recital din intreg festivalul.tot respectul pt organizatori si sper ca la anul sa vedem alte formatii la fel de bune.

    3. Posted by erin | 20 Iunie 2007 22:23
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte