concerte

BLACKSHEEP: death'n'roll in Question Mark

BLACKSHEEP: death'n'roll in Question Mark
TRUPE: Blacksheep, Hatemode

In data de 8 aprilie 2015 a avut loc in clubul Question Mark din Bucuresti primul, si sper ca nu ultimul, concert Blacksheep. Am ajuns la club undeva in jurul orei 20:00 respectand ora de incepere a evenimentului anuntata. In momentul in care am intrat in club, Blacksheep era deja pe scena insa doar la probele de sunet. La un moment dat Dorin Costea, tobosarul grupului spune: "La cat de bine se aude, sa tot repeti aici pe scena!". Zambete si chef de cantat. Mihai Tanasescu "Tase" (Till Lungs Collapse, ex-Deviant, ex-Kratos) a fost in spatele butoanelor.

Ora de incepere a concertului a fost 21:20. Am profitat de aceasta intarziere ca sa incerc sa surprind bucati din conversatiile pe care cei prezenti le purtau si am ramas intr-un fel surprins sa vad ca primul concert Blacksheep a nascut un interes atat de mare, lucru care avea sa fie confirmat ulterior si de numarul persoanelor prezente la eveniment. Din estimarile mele pot spune ca au fost aproximativ 80 de oameni prezenti, punand la socoteala trupele si staff-ul clubului. Un numar mai mult decat decent pentru un concert intr-o zi de miercuri intr-un club a carui capacitate maxima este de 120 - 130 de persoane.

Pe Hatemode nu ii mai vazusem in concert si sincer sa fiu nu stiam la ce sa ma astept. Multele schimbari de componenta imi lasau semne de intrebare cu privire la cat de bine sau mai putin bine ar putea suna trupa. Spre surprinderea mea, Hatemode a sunat bine. Un groove / death / thrash melodic corect executat ce aminteste de grupul francez No Return, de Lamb of God si pe alocuri de In Flames. Sper ca in actuala formula trupa sa realizeze mai multe, sa persevereze impreuna iar albumul de debut sa nu se lase indelung asteptat.

Dupa concertul grupului bucurestean Hatemode a urmat randul trupei Blacksheep sa urce pe scena. Din momentul in care Liviu Gugui a anuntat faptul ca l-a cooptat in formatie pe tobosarul Dorin Costea asteptam primul concert Blacksheep.  Ma rodea o curiozitate sa vad daca si cum va suna live discul de debut Blacksheep - The Future Started Yesterday, material compus si inregistrat de catre multi-instrumentistul Liviu Gugui. Sau mai bine zis speram ca proiectul se va transforma intr-o formatie in adevaratul sens al cuvantului si ca totul nu va fi doar o bula de sapun. Dupa ceva vreme in formatie si-a facut loc si basistul Silviu Ruta, colegul din Shesdead al lui Dorin, dar Liviu nu parea ca e pe deplin multumit, iar aici nu ma refer la munca depusa de cei doi colegi ai sai ci la lipsa unui vocalist capabil sa cante piesele de pe disc. Din fericire l-a gasit pe chitaristul Andrei Costan (Psychogod) alaturi de care imparte partitura de chitara, aceasta lucru conducand la preluarea partilor vocale de catre Liviu. Pot spune ca in actuala formula, compozitiile Blacksheep suna mult mai bine decat variantele de pe disc. Au o alta dinamica, o alta intensitate si ca ar fi fost intr-un fel nedrept sa ramana doar imprimate pe CD. Trupa reuseste sa capteze prin muzica ei o atmosfera ce aminteste de grupuri precum Entombed in perioada Wolverine Blues (1993) si de Carcass in perioada Swansong (1996). Un metal catchy ce prinde si suna bine live; "dilibau" ca sa-l citez pe Liviu. Piese precum A Locked Box Quandary, Freefall si Whiskey Galore fac diferenta. In cadrul concertului trupa a anuntat ca in momentul de fata lucreaza la un EP, material ce va fi cel mai probabil lansat in toamna acestui an. Nu pot decat sa salut aceasta initiativa si sa le urez succes baietilor. Blacksheep a fost bine primita de catre publicul din Bucuresti, dar ar fi pacat ca muzica formatiei sa nu ajunga si pe scenele din alte orase.
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Blacksheep,

Data concert:  April 08, 2015  | 1 Comentarii  | 4963 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: BLACKSHEEP: death'n'roll in Question Mark

  • Multumim frumos! :)

    1. Posted by Catalin S. | 14 Aprilie 2015 12:43
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte