concerte

CELELALTE CUVINTE - primul concert din 2011 la Bucuresti

CELELALTE CUVINTE - primul concert din 2011 la Bucuresti
TRUPE: Celelalte Cuvinte

Celelalte Cuvinte, una din legendele rock-ului romanesc, a decis sa revina la Bucuresti pentru un concert-maraton, dupa cel sustinut in decembrie 2010 la Silver Church. De data aceasta ne-a primit in club Jukebox, cu bratele deschise si cu pofta de cantat. Una dintre cele mai longevive trupe romanesti, Cuvintele implinesc 30 de ani de activitate chiar in 2011; cu un public credincios, ce ii va primi intotdeauna cu bucurie, trupa nu putea fi decat incantata sa revina in capitala.
Initial anuntat la orele 21.00, concertul a debutat la 21.30 punct, in apaluzele unui public numeros. Inca de la primele acorduri s-a vazut ca pauza “competitionala” luata peste iarna de Cuvinte a fost suficienta, voia buna si dispozitia de cantat fiind evidente.
Asezat la mese sau in picioare, publicul a fost la inaltime de la inceput, marea majoritate cantand alaturi de trupa la fiecare piesa. Plete cat cuprinde, oameni si pe sus si pe jos, si in genunchi si in sezut, multe tricouri cu numele trupei pe piept si o atmosfera intima. Senzatia mea a fost ca numarul de spectatori a fost exact cat trebuia, indestul pentru o atmosfera deosebita si nu atat de mare incat sa se creeze imbulzeala sau probleme. S-a dovedit un public fidel, caci am putut revedea multe persoane cunoscute deja la evenimentul din Silver Church.
Au fost prezente toate varstele, de la copii pana la persoane trecute de a doua tinerete, ceea ce dovedeste faptul ca Celelalte Cuvinte a devenit o trupa atemporala in peisajul autohton. Multi tineri, multe persoane care au crescut ascultand Cuvintele… fani mai rezervati, care prefera sa asculte muzica si s-o rumege in ritmul lor, dar si cativa din cei infocati, care nu s-au dat in laturi de la a-si striga patima cat puteau de tare. Mi-aduc aminte cum la final unul dintre ei a inceput sa strige catre Calin Pop “Nu pleca, Dumnezeule!”; m-am uitat un pic mai ciudat catre el si mi-a raspuns simplu: “Pai nu Dumnezeu ni l-a trimis?...” Puteam sa nu fiu de acord?
Setlistul concertului nu mi s-a intiparit pe de-a-ntregul in memorie, preocuparea principala fiind la momentul respectiv aceea de a fotografia, insa cu certitudine a fost o trecere in revista a celor 30 de ani de acitvitate, cu trimiteri prin mai toate albumele lansate pana in prezent (mai putin NOS). Piese ca Iarba prin par, O sa am, Fantana suspinelor, Un sfarsit e un inceput, Lupii, Neam Blestemat, Balanta, Cel din rasarit, Intre vise, Zmeie sau Se inchid nu puteau lipsi dintr-un asemenea concert. Un moment special a fost cel in memoriam Florian Pittis, prin piesa instrumentala omonima de pe ultimul album, Stem. Merita mentionat si intro-ul pentru piesa Lupii, cu un Calin Pop in semi-umbra, imitand un lup singuratic, si cu publicul pe post de haita.
Una peste alta un concert foarte reusit, cum ne-am dori sa vedem mai des in peisajul muzical autohton. In ceea ce priveste Cuvintele, nu ne ramane decat sa asteptam cu suflteul la gura concertul aniversar de 30 de ani si, de ce nu, un nou album…
Vezi galeriile trupelor: Celelalte Cuvinte

Data concert:  April 28, 2011  | 0 Comentarii  | 4401 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: CELELALTE CUVINTE - primul concert din 2011 la Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte