concerte

Concert AKELA, TIMES of NEED La Cluj-Napoca

Concert AKELA, TIMES of NEED La Cluj-Napoca
TRUPE: Akela, Times of Need

Exista nenumarate moduri de a sarbatori! In decembrie, fiecare dintre noi facem acest lucru, fie ca mancam sarmale pana nu mai putem  respira, plutim in grasimi si incercam sa imbunatatim situatia cu cateva pahare de tuica sau vin, dupa care ne simtim si mai plini si mai umflati. fie ne ingropam in cadouri si Anul nou ne prinde faliti, dar bucurosi ca am golit toate super si hipermarketurile, sau alegem sa ne adunam intr-un loc mic la o poveste si la o muzica live in ultimele zile ale anului. Bineinteles,in conceptia autoritatilor este cel mai eronat lucru de pe pamant! Hai sa dam amenzi oamenilor acestia, care vor sa se simta si ei bine, in felul lor! Hai sa amendam niste organizatori si muzicieni care vor sa ofere publicului un concert si muzica live de calitate.. Plus ca s-au terminat si cele 3 zile sfinte in care trebuie sa fim empatici si sa ne manifestam compasiunea fata de semenii nostri!

Cu Overload, Times of Need si Akela trebuia sa sarbatorim si noi in aceasta seara, in data de 28 decembrie,i n felul nostru! Din pacate prima formatie nu s-a mai alaturat mini turneului care cuprinde 3 orase (Oradea, Cluj,Targu Mures), din motive personale, iar recitalul baietilor de la Akela a fost  scurtat de autoritati cu o ora. In ciuda celor enumerate mai sus, cat timp s-au auzit "lupii", atmosfera a fost fenomenala!!!

Locatia a fost una potrivita pentru un asemenea concert, sala mare, acustica buna, pe laterale fotolii si canapele de 2 persoane, foarte comode. N-avea cum sa nu-ti placa esteticul salii! Bineinteles nu lipsea nici bradul, care era amplasat in coltul scenei, in asteptarea publicului.

In jurul orei 21:30, au deschis seara clujenii din Times of Need, care au invitat publicul mai aproape,in fata scenei, la o “incalzire”. Dupa o piesa,doua publicul a inceput sa simta ritmul muzicii, apropiindu-se de scena, iar altii si-au ocupat locul in fotoliile confortabile la o bautura asteptand capul afisului, si anume ”lupii” din Akela, formatie ungureasca care a implinit 25 de ani de activitate si au scos 14 albume.
Times of Need este o formatie clujeana promitatoare, care adopta stilul southern groove metal, muzica lor fiind influentata de Pantera, Godsmack sau Black Label Society. Au lansat si un EP pe data de 8 noiembrie 2014, care contine 3 piese: ”Brakedown”, ”Cycle of life” si ”Believe”. Piesa ”Cycle of life” se va bucura de un videoclip la inceputul anului 2016. Ep-ul a fost promovat printr-un turneu in Transilvania care a fost primit de catre public cu foarte mare caldura.
Dintre piesele interpretate de Times of Need pot aminti ”Loud”, ”Stay Southern”, ”Word up”, ”Cycle of life”, ”Keep Away”, ”Party”, ”Liar”, ”The Power”, ”Backbone”.

Cu cateva minute inainte de 22:30, au aparut si baietii din Akela, trezind din Urania Palace si tot ce era viu si misca! Din prima clipa de cand au intrat pe scena lumea s-a ingramadit in fata si formatia a avut parte de o primire calduroasa, chiar incendiara!
Akela  revin cu un nou concert la Cluj-Napoca dupa aproape 3 ani, ultima lor prestatie fiind pe data de 25 februarie 2013,i n Irish si Music Pub, alaturi de Backlash.
…Muzica lor i-a trezit cu adevarat pe oameni, nu doar metaforic vorbind,pentru ca organizatorul s-a trezit cu politia in incinta salii de concert. Vecinii/vecina cladirii i-au chemat pe oamenii legii, nefiind obisnuiti cu asemenea sunete. Iar ei, bineinteles, s-au prezentat la datorie bucurosi, in decursul serii in total de patru ori. Si daca tot au fost deranjati atat de frecvent au cautat si motive pentru care sa”imparta” contraventii. Am inteles ca au vrut sa-l amendeze pe organizator, care doar a inchiriat sala pentru eveniment, dupa care a urmat proprietarul salii de concert. Au avut intentia sa-i amendeze chiar si pe membrii trupei Akela, fiindca si-au parcat in fata cladirii masina impreuna cu remorca in care isi transporta instrumentele. Remorca respectiva nu a fost nici macar pe banda de biciclete si nu a deranjat in nici un fel circulatia altor autovehicule. In final membrii trupei s-au ales cu un avertisment.
Cred ca nu are rost sa scriu prea multe cuvinte despre prestatia lor scenica, pur si simplu a fost geniala: un metal simplu constituit din riffuri ritmate, condimentat pe ici colo de urlete de lup.
Dintre piesele interpretate de Akela pot aminti: ”Nagy Ur az ehseg”, ”Fekete Barany”, ”Aggy penzt”, ”Kozeleg”, ”Forr a dalom”, ”Nekik mondd!”, ”Rockernek szulettem”, ”Szokj”, ”Foggal es korommel”, ”Fejetlenseg”, ”Felkeszultem a Halalra” si au incheiat cu ”Apartheid”.
Concertul s-a terminat la miezul noptii,iar publicul participant la acest eveniment la ajuns la un numar de 100.
Vezi galeriile trupelor: Akela, Times of Need

Data concert:  December 27, 2015  | 0 Comentarii  | 3122 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Concert AKELA, TIMES of NEED La Cluj-Napoca

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte