concerte

Concert PHENOMEN ON si R.U.S.T. in Downstairs

Concert PHENOMEN ON si R.U.S.T. in Downstairs
TRUPE: PhenomenOn, R.U.S.T.

Baietii de la R.U.S.T. impreuna cu pustii de la Phenomen On au concertat dupa cum bine stiti in clubul Downstairs in data de 18.02.2009. Cu aceasta ocazie am facut pentru prima data contact cu acest local pe care l-as descrie celor care habar nu au inca cum este aceasta locatie ca fiind un fel de LMC ceva mai mare. Sa revenim insa la cele doua recitaluri ale serii. Dupa soundcheck-urile destul de lungi isi face loc pe scena prima trupa a serii, R.U.S.T.. Acesta a fost cel de al doilea concert al lor la care am asistat dupa cel sustinut in deschidere la ACT in Suburbia si pot spune ca s-au produs ceva schimbari, mici ce este drept dar de luat in seama din partea lor. Prima ar fi legata de vocea lui Mircea care fata de acel show de aceasta data a avut mai multa forta in voce, parca a fost mult mai dezinvolt si mai relaxat. Cred ca o activitate concertistica mai deasa le-ar fi destul de folositoare pentru prestatia live in general dar si pentru a putea a se impune in fata unui public metal din ce in ce mai numeros. Cine stie poate si o a doua chitara le-ar putea da mai multa forta compozitiilor lor, mai multa energie, mai mult dinamism si complexitate. Playlistul a fost cam cel de data trecuta nelipsind Warriors of Haven, Big Bad Harley sau Firestorm (piesa pe care de altfel au cantat-o si la bis). Poate pe viitor ceva mai multe compozitii pe aceasta directie ar fi interesante de ascultat din partea lor, dar revenim la lipsa celui de al doilea chitarist care sa ofere mai multa forta compozitiilor.
A doua trupa a serii a fost Phenomen On, o trupa pe care am vazut-o pentru a doua oara, dar pentru prima data in actuala componenta. Playlistul acestora a fost in mare parte alcatuit din coveruri ale unor piese celebre precum Smoke on the Water (Deep Purple), Enter Sandman (Metallica), Another Brick in the Wall (Pink Floyd) etc. Pentru moment este ok si este de apreciat ceea ce fac baietii tinand cont de varsta pe care o au, dar mi-ar fi placut daca compozitiile lor ar fi avut mult mai multa forta, mult mai multa energie, mai mult spirit metal. De exemplu chitaristul trupei Andrei Balasa a demonstrat ca poate multe la chitara dar ar fi pacat daca nu ar exploata cat se poate de mult acest talent, la fel ca si in cazul colegilor lui de trupa. Un lucru care insa m-a facut sa zambesc si sa privesc poate putin mirat in unele momente prestatia trupei a fost legat de atitudinea de pe scena a solistului Catalin. Parca putin prea multa atitudine pentru aceasta varsta in detrimentul prestatiei vocale. Ok, este un lucru pozitiv acesta insa mi-ar fi placut daca ar fi existat un oarecare balans intre prestatia vocala si atitudine pentru ca altfel exista riscul de a cadea intr-o cu totul alta extrema. Sper ca pe viitor vor creste si compozitional pentru ca din punct de vedere al prestatiei sunt pe drumul cel bun, pentru ca pentru moment sunt interesanti, sunt mici, canta piese celebre destul de bine dar cu timpul vor creste, se vor maturiza si la un moment dat trebuie sa primeze si partea compozitionala proprie.
Numarul publicului la acest eveniment a fost insa destul de redus. In aceeasi seara concertand in Fire Club cei de la Trooper. Sau din cauza locatiei destul de necunoscute pentru publicul ascultator de metal din capitala. Publicul a decis.

 

PHENOMEN ON

 

 

 

 

 

 

R.U.S.T.

 

 

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: PhenomenOn, R.U.S.T.

Data concert:  February 18, 2009  | 17 Comentarii  | 4171 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Concert PHENOMEN ON si R.U.S.T. in Downstairs

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte