concerte

Concert Tim “Ripper” Owens in Kulturhaus

Concert Tim “Ripper” Owens in Kulturhaus
TRUPE: Tim "Ripper" Owens

Pentru toti fanii Judas Priest si nu numai, Tim “Ripper” Owens reprezinta un nume important atat pentru perioada pe care a petrecut-o alaturi de veteranii englezi (1996 – 2003), dar si pentru prezenta sa in trupe precum Iced Earth, Beyond Fear, Winter’s Bane ori Charred Walls of the Damned.
Asadar, intalnirea cu publicul bucurestean in clubul Kulturhaus in seara de 20 februarie a insemnat in fapt o surpriza deosebit de placuta din partea unui showman asupra caruia personal nu staruisem foarte mult. M-am simtit din nou incercat de acea dorinta nestavilita pentru muzica artistului pe care am avut ocazia sa il vad pe scena. Dar propun sa depasim conflictele emotionale ale autorului acestui articol pentru a incerca sa pasim cat mai aproape de experienta oferita de “Ripper”.

Desi ora de deschidere era 19:00, era de asteptat ca formatia de deschidere, Tirana Rockers sa isi faca aparitia pe scena la orele 20. S-or fi gandit ca sunt prea pretentios, asa ca startul a fost dat la ora 21:10. Un hard rock cu accente heavy acceptabil, scuzabil, daca doriti, dar fara sare si piper, niste instrumentisti parca imbatraniti inainte de vreme, o doza de energie limitata, insa nu prapastiosi, fiind incurajati la final cu aplauze generoase de catre publicul incalzit pentru super-show-ul ce avea sa urmeze.

Nu trece multa vreme si pe scena isi face aparitia un domn cu ochelari de soare si sapca neagra insotit de 4 instrumentisti. Este Tim “Ripper” Owens. Startul este dat de arhi-cunoscuta Painkiller executata foarte bine, iar publicul incins se pregateste pentru o vijelie marca Judas Priest. Urmeaza Victim of Changes, Metal Gods, Ripper, Breaking the Law, Grinder sau United. Se intercaleaza in peisaj si piese ca The Human Race sau Believe apartinand celorlalte proiecte in care a fost sau este implicat “Ripper”.
Tim si-a dovedit calitatile de showman, a glumit, a comunicat excelent cu publicul, la un moment dat indemnandu-ne sa ii cantam “Happy Birthday To You” unuia dintre chitaristi (nu ma pot decide daca era vorba de Andy Boss sau Jon Vegard) care si-a sarbatorit ziua pe scena. Un show curat de heavy metal in forta, dublat de o atmosfera incendiara, completat de cateva momente frumoase cand “Ripper” i-a invitat pe cei de la Tirana Rockers pe scena pentru a canta impreuna Livin’ After Midnight. De asemenea publicul a cantat versurile la unison, insusi Tim improvizand in repetate randuri mici jamuri in care implica si fanii.

Locatia a fost bine aleasa, desi Kulturhaus nu pare genul de club axat pe astfel de evenimente. Bautura ieftina, de la sucuri pana la cocktailuri, si atmosfera placuta au completat intreaga seara.
Desi nelipsit de probleme, cum ar fi intarzierea mult prea mare, de peste 2 ore pana la inceputul concertului, si mici probleme tehnice (unele microfoane nu doreau sa functioneze), evenimentul a functionat fara incidente majore, cu un Tim “Ripper” Owens mai in forma ca oricand si cu un imens chef de cantat. Mi s-a parut ca cele 90 de minute au trecut destul de repede, insa bisul de 3 piese a fost indeajuns ca sa ne linisteasca. Au cantat Heaven&Hell de la Black Sabbath in memoria lui Dio, o piesa de pe albumul solo, Starting Over si One on One. De, asemenea, merita aplaudata si formatia live a lui Tim, mereu implicata in show, activa si imi voi incheia mica recenzie de concert prezentandu-i:
Andy Boss – chitara
Jon Vegard – chitara
Are Gogstad – bas
Rick Hagan - tobe
Autor: Bogdan Drumea
Data concert:  February 20, 2011  | 0 Comentarii  | 3453 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Concert Tim “Ripper” Owens in Kulturhaus

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte