concerte

Death To Infidels World Tour 2010

Death To Infidels World Tour 2010
TRUPE: HolyHell, Manowar, Metalforce

Manowar a incheiat cu succes prima parte din Death To Infidels World Tour 2010.  In perioada 16 – 31 ianuarie, a sustinut 10 concerte in sala, primele de acest gen dupa turneul indoor al trupei din 2007.
Dupa Leipzig, Furth, Berlin, Ludwigshafen, Ludwigsburg si Offenbach a sosit vremea ca Manowar si invitatii lor – Holyhell si Metalforce sa cucereasca orasul Munchen – destinatia mea pentru acest turneu.

Ziua a inceput mai devreme pentru cei care au reusit sa isi achizitioneze The Ultimate Fan Ticket si s-a dovedit a fi foarte interesanta. Li s-a permis accesul in sala cu cateva ore inaintea deschiderii oficiale a portilor, au avut ocazia sa faca un tur complet al scenei si fiecare tehnician al trupei a prezentat in detaliu echipamentul si instrumentele pe care le are in grija si pe care le utilizeaza membrii Manowar. Apoi, au  asistat la probele de sunet ale celor de la Manowar , in timpul carora au fost cantate piesele God or Man si Thunder In The Sky, perfect alese sa induca starea de spirit potrivita pentru concertul ce avea sa urmeze. In timpul show-ului propriu-zis, cei care aveau Ultimate Fan Ticket au beneficiat si de pozitionare preferentiala, in spatiul de obicei rezervat exclusiv reprezentantilor media, si au fost fotografiati alaturi de membrii trupei, chiar inaintea inceperii concertului.

METALFORCE
In preajma orei 19.00 au urcat pe scena cei de la Metalforce. Heavy metalul cantat de ei a fost potrivit pentru incalzirea atmosferei. Piesele de pe albumul self-titled lansat in 2009, primul sub aceasta titulatura, au dat startul la headbanging. Privirile celor care au urmarit prestatia lor cu atentie s-au indreptat de multe ori catre tanarul chitarist Tristan Visser, care la doar 17 ani are deja un stil propriu si isi face simtita prezenta pe scena.

HOLYHELL
Dupa incalzirea oferita de Metalforce, au urcat pe scena cei de la Holyhell. Dupa 4 patru ani impreuna si un album pe piata, trupa e mai solida ca oricand, atat ca sound cat si ca prezenta scenica. Am remarcat, in afara de prestatia excelenta, forta pe care au degajat-o si modul unic in care traiesc show-ul – parca mistuiti de flacara pasiunii pentru metal. Candva, citisem ca Holyhell sunt elementul de legatura intre gothic si heavy metal, iar acum am inteles pe deplin sensul acelei aprecieri. Probabil se vor bucura in curand de recunoastrea pe care o merita, pentru ca se prezinta ca o gasca de un inalt nivel si nici nu ar avea cum sa fie altfel, cand in trupa sunt instrumentisti numai unul si unul precum Jay Rigney, Rhino, Francisco Palomo sau Joe Stump, iar  Maria – o solista de formatie clasica, atrasa iremediabil de forta de expresie a metalului, completeaza aceasta formula ca o cireasa demna de cel mai bun tort. Piese precum Wings of Light, Prophecy sau Appocalypse s-au numarat printre favoritele publicului, bine familiarizat cu repertoriul.
Rhino pare mai dezlantuit ca oricand, si se intelege de minune cu basistul Jay Rigney. Iar Francisco Palomo (clape) si shredder-ul Joe Stump au pasaje in care poarta adevarate dialoguri muzicale,  facand ca toate privirile sa se atinteasca asupra lor. Maria Breon, solista trupei a fost mai mult decat intr-o conditie vocala excelenta, a fost “in forma” pur si simplu: dispozitia de zile mari, forma vocala pe masura si noul stil vestimentar s-au numarat printre elementele care au contribuit la succesul de care s-a bucurat trupa la Munchen, succes materializat printr-o impresionanta coada la sesiunea de autografe susinuta dupa incheierea recitalului.
 
In pauza ce a urmat publicul a fost tinut “in priza”  prin proiectia un material video despre The Asgard Saga (www.asgard-saga.com ), noul proiect in care sunt implicati cei de la Manowar, alaturi de scriitorul german Wolfgang Holbein. Lansarea romanului Thor, primul roman  integrat acestui proiect multi-media de mare anvergura va avea loc in Germania, in luna martie, asa ca materialul a starnit interes in randul celor prezenti in sala

MANOWAR
Atmosfera era deja electrizanta, cand lumina s-a stins si regii metalului au aparut pe scena. Sala a fost zguduita de acordurile piesei Call To Arms – noua melodie cu care cei de la Manowar isi incep show-ul. Sper sfarsitul piesei au facut si trecere prin ultimele versuri din clasicul  Manowar, inca un motiv ca publicul sa exulte.
Au urmat Hand Of Doom si Kings of Metal, doua piese dinamice, de mare intensitate, iar aceasta secventa de forta din show a fost incheiata de God or Man – una din favoritele mele de pe noul EP – Thunder In The Sky.
Odata cu sonoritatile mult mai line ale piesei Swords In The Wind, starea de spirit din sala s-a schimbat si toate lumea si-a tras sufletul dupa sesiunea de headbanging de la inceputul concertului.
A urmat solo-ul lui Joey DeMaio, alert si rasunator ca de obicei, si clasicul discurs, rostit partial in limba germana.
Die for Metal, Die with Honor si Let the Gods Decide au fost inca un prilej de headbanging. Apoi a urmat piesa Sons of Odin, de pe cel mai epic album al trupei – Gods Of War. Piesele cu un tempo mai lent erau adevarate momente de respire pentru cei prezenti.
The Gods Made Heavy Metal a fost, ca intotdeauna, momentul publicului. Chitaristul de ocazie s-a descurcat bine si a beneficiat de incurajari din partea fetelor de pe scena – mult mai indraznete decat cele de la concertul din Romania.
Intensitatea show-ului a urcat din nou, prin piesele Sleipnir, Loki – God Of Fire si Thunder In The Sky, si a atins apogeul odata cu intro-ul piesei Warriors Of The World. Sentimentul de unitate pe care l-am trait la fiecare concert cand se canta piesa asta este unic si coplesitor.
Bisul a inceput cu House of Death –  inca una dintre favoritele mele, apoi Blackwind, Fire And Steel – momentul pe care l-am savurat cel mai mult din intregul concert. Apoi, s-a lasat cortina si s-au auzit acordurile piesei The Crown And The Ring.
Noul set-list pe care l-a propus trupa este foarte bine structurat si permite o abordare mult mai in forta a show-ului. Sunetul a fost excelent ca de fiecare data cand am fost in Germania si normal a fost foarte puternic, ca doar era concert Manowar.
De la primul pana la ultimul acord Joey DeMaio (bas), Eric Adams (voce), Karl Logan (chitara) si Donnie Hamzik (tobe) au avut o dispozitie de invidiat. Se vede ca traiesc pentru a fi in fata publicului, pentru aceea energie incredibila care magentizeaza sala atunci cand ei urca pe scena si toate mainile se inalta intruchipand traditionalul „sign of the hammer”.
Se vede clar ca lui Donnie ii prieste revenirea la prima dragoste (Donnie Hamzik este tobarul de pe albumul de debut al trupei, lansat in 1982). Este in forma, are un stil aparte, cu greutate, si foarte energic, In plus, este mereu cu zambetul pe buze.
Basul lui Joey DeMaio mi s-a parut parca mai tunator ca oricand, iar Joey a fost in verva, concentrat asupra asupra tot ce se intampla pe scena, dar gata oricand sa mai faca un gest prin care sa isi incante fanii.
Eric Adams se accidentase la concertul anterior, dar nu s-a menajat nici o clipa. A debordat de energie din primul pana in ultimul minut, a interactionat mult cu sala, spre deliciul celor prezenti, iar despre prestatia lui, banuiesc ca nu mai este nimic de spus: impresionanta.
Karl Logan a avut de infruntat o raceala de sezon, dar acest fapt nu l-a impiedicat sa impresioneze publicul cu agilitatea si viteza ce il caracterizeaza.
Prin intensitatea show-ului si optiunea de a include in set-list doar doua piese de dinaintea nului 1996, cei de la Manowar au aratat inca o data ca  privesc spre viitor si dupa show-ul pe care l-am vazut este limpde ca e vorba de un viitor heavy metal.
Agenda pentru 2010 este deja promitatoare: Festivalul Magic Circle ajunge la a patra editie si va avea loc la Tolmin (Slovenia) pe 11 iulie, pe 16 iulie Manowar vor urca pe scena de la Vizovice, in cadrul festivalului Masters of Rock, iar pe 4 septembrie vor concerta la Kiev, sub egida festivalului Global East. Noi date si locatii vor fi facute publice in curand. Pentru informatii vizitati: www.Manowar.com; www.magiccirclemusic.ca

Foto: www.Manowar.com; www.holyhell.de
Autor: Ruxia Sandru
Vezi galeriile trupelor: HolyHell, Manowar, Metalforce

Data concert:  January 25, 2010  | 0 Comentarii  | 3499 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Death To Infidels World Tour 2010

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte