concerte

HAGGARD: concert metal, clasic si medieval la Cluj

HAGGARD: concert metal, clasic si medieval la Cluj
TRUPE: Haggard, Remember Twilight

In 18 noiembrie, dupa noua luni de la primul concert Haggard in Romania, trupa germana a revenit cu un nou album (Tales of Ithiria) pentru a oferi numerosilor fani de aici o noua experienta metal-simfonica. O surpriza atunci a fost vanzarea tuturor biletelor cu mult timp inainte de evenimentul care, pe langa Haggard, ii aducea pentru a doua oara in Romania pe Amorphis. Cel de-al doilea concert programat rapid in ziua urmatoare a avut aceeasi soarta. Al treilea concert Haggard din 2008, programat de data aceasta la Cluj, a fost si el sold out cu aproape o luna si jumatate inainte de eveniment, iar biletele suplimentate mai tarziu s-au epuizat in cateva ore. Aceasta trupa de metal simfonic se bucura de o popularitate extraordinara in Romania, publicul de aici facandu-le de fiecare data o primire impresionanta. Concertul de la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj s-a inscris pe aceeasi linie, iar sala a fost arhiplina. Trupa germana are meritul de a atrage la concertele sale atat fani ai muzicii metal, cat si iubitori ai muzicii clasice sau de factura medievala, astfel aproximativ 1000 de persoane au creat o atmosfera cu adevarat incendiara, membrii Haggard fiind vizibil coplesiti.

 

 

Trupa aleasa pentru deschiderea concertelor Haggard in a doua parte a turneului Tales of Ithiria a fost Remember Twilight, care si-a inceput recitalul cu 10 minute intarziere, dar cu multa energie. Cei sapte muzicieni incearca sa aduca ceva nou in fata publicului printr-o fuziune de metal, punk si muzica de camera, insa marti seara nu au reusit sa-i convinga pe cei prezenti de calitatea muzicii create. Pe parcursul intregii prestatii, marea majoritate a publicului a preferat sa astepte pe scaune si nici macar introducerile care aminteau de vampirii Transilvaniei sau de moarte nu au reusit sa trezeasca interesul celor mai multi dintre cei prezenti la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj.

 

 

A urmat o scurta pauza in care s-au facut ultimele aranjamente si s-au aprins lumanari, iar apoi, cei de la Haggard au urcat pe scena, de data aceasta in formula completa de 16 muzicieni. Desi aflati intr-un turneu de promovare al celui mai recent album Tales of Ithiria, lansat in luna august a acestui an, Haggard au prezentat multe piese vechi, spre incantarea celor aflati in sala care i-au aplaudat cu entuziasm pana la sfarsit. Printre piesele cantate au fost Tales of Ithiria, Lost [Robin’s Song], In a Fullmoon Procession, The Observer, The Day As Heaven Wept, The Sleeping Child, De La Morte Noire, Herr Mannelig, Heavenly Damnation, Final Victory, Upon Fallen Autumn Leaves si Eppur Si Muove. La un moment dat, au aparut mici probleme tehnice pe scena, insa acestea nu au influentat calitatea sunetului din sala. Cu The Final Victory publicul a fost invitat sa acompanieze trupa, iar raspunsul a fost excelent, fapt apreciat de germani. De-a lungul intregului concert a fost o permanenta comunicare intre Haggard si fanii prezenti, iar interactiunea dintre muzicienii de pe scena a fost de-a dreptul incantatoare, tradand cat de multa placere le face sa cante impreuna. Trupa a oferit nu doar un concert, ci si un spectacol vizual ce a inclus mult headbanging, dans si foc. Bis-ul a adus doua dintre cele mai asteptate piese, si anume In a Pale Moon's Shadow si Awaking the Centuries, dupa ce in fiecare scurta pauza cineva striga titlul celei din urma.

Timp de aproape doua ore si jumatate, Haggard au oferit un spectacol impresionant, iar publicul prezent la Cluj a creat o atmosfera cum destul de rar am mai vazut la concertele de la noi. Asis a tinut sa multumeasca organizatorilor pentru munca depusa, publicului pentru primire si si-a exprimat dorinta de a reveni. Seara s-a incheiat cu autografe si fotografii cu membrii formatiei in holul Casei de Cultura a Studentilor.

 

Remember Twilight

 

 

Haggard

 

 

Autor: Ella
Foto: Ella
Vezi galeriile trupelor: Haggard, Remember Twilight

Data concert:  November 18, 2008  | 4 Comentarii  | 4346 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: HAGGARD: concert metal, clasic si medieval la Cluj

  • Cine, organizatorii?

    1. Posted by klawz | 26 Noiembrie 2008 16:07
  • Absolut superb concertul si atmosfera. Excelenta si prestatia Haggard, cu pasiune si implicare. Vizibil impresionati de reactia publicului. M-as mai duce oricand la un asemenea concert.

    2. Posted by Goss | 10 Decembrie 2008 00:08
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte