concerte

Innerray si Umbra la Piatra Neamt

Innerray si Umbra la Piatra Neamt
TRUPE: Innerray

Prolog
Ma scol. Am senzatia ca totul tremura sub mine. Sa fie vreun cutremur? Exclus. Cred ca e de la cele 5 beri si cele 2 ore de headbanging, sau poate de la faptul ca inca imi rasuna tobele in urechi. Mari trupe dom’le. Mari. Si v-o spun cu un zambet de satisfactie care nu ma mai parasit de acum 12 ore cand a fost concertul.
Am aflat destul de tarziu de concert, cu doar 2 zile inainte de el, motiv pentru care nu prea stiam la ce sa ma astept. Auzisem cate 1 piesa de la fiecare trupa, pe youtube, rasfoisem putin pagina de myspace a celor de la Umbra si cam atat. Ma asteptam la un alternative curat, putintel mai agresiv fata de Alternosfera sa zicem, si un gothic destul de bombastic, preponderent instrumental in stil Nightwish. Asa ca am invitat colegii si prietenii, si in cele din urma am ramas cu cineva interesat si am plecat.
O zi cetoasa in draci, mohorata. Spre seara a devenit si mai rau, Piatra Neamtul fiind acoperit de o ceata completa. Senzatia de straneitate care m-a cuprins in drum spre locatie a fost accentuata si de faptul ca picura destul de ciudat, in rastimpuri dar si de lipsa efectiva a oamenilor pe strazi (am vazut 5 pe vreun kilometru).
Bier Haus. Un local cu specific bavarez, bere la halba (cu toate asta eu am tinut-o in Becks si Bergenbier, hahaha) banci de lemn, arcade amintind de un han bavarez. Frumos local, o sa-l vizitez mai des. Asa.
Cand am ajuns existau deja vreo 25 de persoane la mese, foarte intelept din partea lor ca in juma de ora s-a umplut localul, si cateva grupuri mai mici afara, persoane care asteptau prieteni sau alti membri ai grupului. La intampinare 2 baieti de la care puteai sa iti achizitionezi biletul la pretul convenit de 10 lei. Am intrat, temperatura perfecta, baietii de executand testele dinaintea concertului. Ma amuzat teribil faptul ca basistul Umbrei, facea ce facea si numa incepea sa bata Billie Jean, a raposatului Michael Jackson. Evident audienta era toata cu zambetul pe buze. Prin jurul orei 8 fara 10 erau stranse deja vreo 70 de persoane si la apogeu erau peste 100. Tinand cont si de capacitatea localului se poate spune lejer ca era arhiplin, fiind ingramadeala chiar si cu persoanele asezate la mese.
Concertul a avut o intarziere de aproximativ 33 de minute, cauzata cred ca de intarzierea trupei Innerray, trupa din Piatra Neamt dar nu a deranjat pe nimeni. Toata lumea cu berea in mana stanga, tigara in mana dreapta, discutand fireste entuziasmati despre imediata incepere a concertului.
In sfarsit la ora 8:33, fara prea multa pompa baietii de la Umbra s-au prezentat in scena in ovatiile zgomotoase ale publicului. Un tracklist exact nu va pot da, deoarece nu cunosc toate piesele trupei si nici nu s-au anuntat toate piesele. Oricum publicul parea cunoscator, cel putin o parte. Piese aveau in medie 4-5 minute, si au cantat aproximativ 10 piese,  pe durata unei ore, la 9:35 intrand cealalta trupa. Aici am avut o surpriza majora. Cum am mentionat mai sus ma asteptam la un rock alternative curat, de ascultat prin casa si cand colo am avut parte piese furibunde, ideale pentru headbanging. Si tine-te frate, toata lumea heabanging neintrerupt, plin de energie. Cel putin pana la reprezentatia celei de-a 2 trupe nu am vazut pe nimeni sa se fi odihnit. Atmosfera era bestiala la propriu si la figurat, facand seara de neuitat. Eu cel putin am ramas profund impresionat de concert. Sunetul, verificat inainte minutios, a fost de o calitate ireprosabila, neaparand probleme tehnice majore. O singura data pe parcursul celei de-a 2 piese solistul Umbrei s-a oprit pentru 10 secunde si apoi au reluat piesa de la pasajul unde ramasesera. Nu a deranjat pe nimeni. Trupa a prins foarte bine la public, inclusiv eu nu am ce repros sa ii fac. Poate doar ca au cantat prea putin, ha ha. Undeva pe la 9:25 reprezentatia lor s-a sfarsit si au cedat locul celeilalte trupe pentru a se pregati dar si pentru a testa sunetul si instrumentele.
Pregatirea a durat aproximativ 10 minute dupa care au inceput. Baietii si don’soara de la Innerray au mentiunt stacheta la nivelul ridicat impus de Umbra si chiar mai sus. Piesele in medie au durat peste 7 minute. Chestia tare e ca desi lungi, unele la fel de intense ca cele ale trupei precedente, numai bune de dat din cap si publicul a fost la fel de activ. Mi-a placut extrem de mult felul cum solista Innerray a gestionat partea vocala. Au cantat superb, foarte bine dialogau membrii trupei, fara nici o greseala, si chiar daca au facut nu cred ca a sesizat-o nimeni atat de prinsi de atmosfera au fost.
Concertul a fost extraordinar, trupele demonstrand ca au valoare si un potential imens cu o sustinere puternica din spate. Pe Umbra nu stiu cu ce sa o compar, dar cei de la Innerray sau ridicat pana la nivelul trupei Nightwish, ala vechi cu Tarja la voce, dar totusi nefiind o clona Nightwish. Fiind doar ei insisi. Ceea ce e de laudat. Atmosfera publicul, trupele, totul a fost perfect. Am vazut de la juniori de clasa a 6a (dar n-ai fi zis ca-s juniori dupa outfitul full black plus pentagrame pe unde vedeai cu ochiul) pana la maturi. Am surprins chiar o persoana care avea pe putin 50 de ani. Daca gusti din metal/rock nu te mai lasa. Si s-a vazut
Epilog
Adancul noptii ma invaluie si nu ma mai lasa. Merg cu o beatitudine a simturilor cum nu mi-a mai fost data sa simt vreodata. Hopa, eram sa pic. Zambesc. Si ce daca pic? Dupa ce am trait in seara asta ma doar in cot. Strazile Piatra Neamtului nu mi se mai par asa de stranii. Vad oameni, 4 baieti asteptand microbuzul, polististi patruland, persoane venind de la munca etc. Nu ar veni cineva sa ma intrebe „Stiti, unde e bier hausul unde are loc concertul ala demential al trupelor Innerray si Umbra" la care eu ar urma sa-i raspund: Am fost acolo!
Autor: Harker619
Data concert:  March 16, 2011  | 0 Comentarii  | 3570 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Innerray si Umbra la Piatra Neamt

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte