concerte

JUDAS PRIEST si PRIMAL FEAR la B'estfest Aftershock

JUDAS PRIEST si PRIMAL FEAR la B'estfest Aftershock
TRUPE: Judas Priest, Primal Fear, Thunderstorm

Daca B’estfest a fost dedicat iubitorilor de muzica brit-pop/rock, alternativ, punk si altele din zona, încheierea Aftershock i-a avut ca public-tinta pe devoratorii de metale. Grele, dar nu din cele mai grele – sa le zicem heavy. Locatia a ramas Romexpo, fosta scena Dacia, unde fusesera tot festivalul probleme de sunet cu exceptia Manu Chao. Dar aceasta e scena cea mai apropiata de intrare, asa ca a fost convenabil, mai ales ca vizavi de ea a fost cortul cu mâncare si o parte din bautura.


Seara a început la ora 16:00 (si tin sa mentionez ca programul a fost respectat cu strictete, neaparând întârzieri) cu ungurii de la Wisdom, complet neinteresanti. Si neinspirati si... cam varza. Au încercat ei acolo sa se agite cu al lor power metal fara culoare, dar nu prea le-a iesit. Sunetul a fost de-a dreptul infect, dar si cristal sa fi fost ca aceeasi impresie îmi faceau. Plusul vine de la prezenta scenica, deloc rea, dar muzica – of, muzica... Iar cel mai slab din toata ecuatia vocalul a fost. Mai mult nu insist ca n-are sens.


Thunderstorm si-au jucat probabil una din cele mai importante carti din cariera lor si au stiut sa o faca. Experienta îsi spune cuvântul, la fel si faptul ca multa lume deja le cunoaste piesele si cânta odata cu ei. Este vorba de Vise digitale, Cerul în flacari, Avertizare, Ultimul drum, dar au cântat si trei piese banuiesc eu noi (nu le stiu numele) si doua cover-uri Bruce Dickinson si AC/DC. Frumoasa aparitie, cu un Alex Pascu zbântuit si simpatic ca de obicei, buna alegerea pieselor pentru o atmosfera care începe sa se încalzeasca. Atmosfera, nu aerul, ca ala era încins bine în a doua jumatate a unei zile infernale. Deja începea sa se strânga si publicul venit de pe la munci. Cu aceasta ocazie trebuie sa ma pronunt ca nu-i adecvata începerea unui concert la ora 16 daca nu este zi de final de saptamâna. Asta pentru ca multi din platitori merg la serviciu si-s putin furati nevazând toate trupele. De exemplu, eu as fi regretat sa ratez Thunderstorm dintr-o cauza ca asta. A, da, sunetul în continuare foarte prost.


Seful si compania, adica Ross the Boss, au prestat asa cum ma asteptam – heavy-metal à la Manowar si Iron Maiden, nici o surpriza aici. Asa cum nu au fost surprize vechi piese din perioada lui Ross la ManowarThor the Powerhead, Fighting the World, Hail and Kill, ca si piese de pe proaspatul New Metal Leader. Desi corect pe scena si energic cât sa dea si la altii, nu pot spune ca m-a impresionat show-ul prea mult, poate si din cauza sunetului în continuare prost. Totusi, multi din jurul meu (din ce în ce mai densi) au parut sa guste ce era pe scena si asta e ceea ce conteaza.


Primal Fear este o trupa ce cânta de vreo zece ani, din care destul de multi pe scene marisoare, iar asta se vede. Au deschis concertul în forta, ca si ultimul album aflat în promovare, cu Sign of Fear, continuând cu Battalions of Hate. Au trecut apoi prin Seven Seals, Final Embrace, frumoasa balada Fighting the Darkness, iar finalul a apartinut, cum nu se putea mai bine, unei piese care ne aminteste un lucru ce nu ar trebui uitat: Metal Is Forever. Si pe nemti i-a dezavntajat sunetul, acum poate ceva mai clar, dar mult, mult prea tare pentru a se mai întelege ce se cânta. Tinând cont ca este o trupa careia i-am acordat atentie de ceva vreme încoace, nu mi-a fost chiar greu sa o urmaresc în conditiile date, dar ma întreb ce a înteles cineva care a luat acum contactul cu ea. Primal Fear merita mai mult din punct de vedere calitate tehnica pentru ca nu-i o trupa de duzina.


Asteptarea de ani de zile (pentru unii zeci) a luat sfârsit în data de 11 iulie 2008 – legendara Judas Priest, avându-l în centru pe Rob Halford, si-a facut aparitia si la noi. si ce aparitie... Foarte bun concert, mai ales ca acum sonorizarea a fost mult mai buna. Pe intro-ul albumului Nostradamus proaspat lansat, Dawn of Creation, Halford îsi face aparitia acoperit de o mantie argintie si purtând un fel de sceptru. Îsi asuma rolul personajului despre a carui viata cânta si începe cu Prophecy. De pe acelasi album va mai fi Death, desi mie mi se pare ca se preteaza mai bine în concert Revelations sau Exiled sau, mai ales, Visions. Evident, piesele ce i-au facut celebri n-au lipsit: Breaking the Law, Painkiller, Sinner, Electric Eye, Hammer and Anvil sau Hell Bent for Leather (cred ca aici a aparut si motocicleta). Cert este ca întreaga trupa este în mare forma si zguduie scena. Foarte bun spectacol, jos palaria. Iar daca Halford nu mai poate atinge înaltele care l-au facut celebru, compenseaza prin piese noi cu o tenta mai doomy si cu multa atmosfera. Concertul a avut si viteza, si momente grave si lente, si piese-hit si piese de promovare, dar mai ales a avut acea sclipire cu care semeaza Judas Priest. Excelent show! Ma bucur ca i-am vazut, chiar daca abia acum.


 

WISDOM:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

THUNDERSTORM:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ROSS THE BOSS:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRIMAL FEAR:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JUDAS PRIEST:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Mad
Vezi galeriile trupelor: Judas Priest, Primal Fear, Thunderstorm

Data concert:  July 11, 2008  | 22 Comentarii  | 6401 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: JUDAS PRIEST si PRIMAL FEAR la B'estfest Aftershock

  • Scuza-ma dar cum adica..."Hell Bent for Leather (cred ca aici a aparut si motocicleta)" ..crezi ? dar tu nu ai fost acolo ? Orice fan heavy metal si nu numai stie ca Halford la inceputul piesei asteia demareaza cu motocicleta pe scena...

    1. Posted by Chainsaw_Slaughter | 12 Iulie 2008 08:43
  • lol, de unde le scoti? ia mai zi, ce alceva tre sa mai stie orce fan heavy metal si nu numai? ce nuantza de roz au quilotzii lu Halford?

    2. Posted by klawz | 12 Iulie 2008 09:04
  • te-a intrebat cineva pe tine? era doar o constatare..adica ce mama dracu un concert video cu Priest nu a vazut? Te duci la concert si zici "(cred ca aici a aparut si motocicleta)"...nu are logica, si se mai hazardezi sa faci si cronica...Am mai citit cronici ale userului acesta si are o sumedenie de greseli nu neaparat de cunostinte muzicale ci de chestii care nu se leaga....

    De unde stii ca-s roz? lol :))

    3. Posted by Chainsaw_Slaughter | 12 Iulie 2008 09:21
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte