concerte

KEMPES si REZIDENT EX la Bucuresti

KEMPES si REZIDENT EX la Bucuresti
TRUPE: Desant, Rezident Ex

Concertul Rezident-Ex din 21 septembrie de la Arenele Romane se anunta un regal pentru fanii infocati ai lui Ovidiu Ioncu Kempes si ai vechii formule Cargo. Avand doar doua reprezentatii anuntate in tara, una la Bucuresti si alta la Constanta, era de asteptat ca prezenta scenica de la Bucuresti sa atraga o multime de lume. Desi la inceput pronosticul parea sa nu se confirme, publicul a fost fidel amintirii lui Kempes si a venit in numar mare, in ciuda frigului si a ploii ce statea sa cada.

Seara a inceput cu concertul Desant, trupa ce nu a impresionat in mod deosebit, dar care si-a facut treaba din plin. Publicul s-a incalzit, a cantat si s-a manifestat mai ales alaturi de solistul plin de energie si de basistul Alin Achim, fost component, si el, al trupei Cargo.

Dupa recitalul Desant a urmat o pauza in care s-au facut ceva ajustari de sunet si lumini si in care s-au oferit ca premii prin tragere la sorti doua chitari din partea organizatorilor, una electrica si alta acustica. Daca la cea acustica totul s-a desfasurat normal, la oferirea celei electrice s-a inregistrat un moment penibil, in care s-au prezentat spre a ridica premiul doi spectatori cu aceeasi serie tiparita pe biletul de intrare. S-a aplicat regula primul venit, primul servit, bila neagra acordandu-se organizatorilor.

A urmat momentul mult asteptat al serii, cel al aparitiei componentilor Rezident-EX, precedat de strigate de genul “Kempes” sau “Rezident”. Trupa a debutat cu o piesa bine consacrata din perioada Cargo, Buletin de stiri, primita in urale de catre public. La Kempes s-a vazut din prima clipa o imensa bucurie de a fi din nou pe scena, topaind si bucurandu-se ca un copil in fiecare moment. Publicul nu a pregetat in a-i aminti in pauzele dintre melodii cat de mult i-a fost simtita lipsa si cat de asteptata i-a fost intoarcerea. S-a exclamat in numeroase randuri “Kempes, te iubim!”, raspunsul venind pe loc: “Si eu va iubesc!”.

Trupa cosmopolita, Rezident-EX a strans alaturi de Kempes nume mari din diaspora romaneasca si nu numai: Tavi Iepan – chitara (Hamburg), Adrian Popescu – chitara (Paris), Christian Podratzky – bass (Berlin), Florin Cvasa – tobe (Timisoara). Lor li se adauga chitaristul german Matthias Lange (Hamburg). Toti muzicieni desavarsiti, au aratat duminica seara ca formeaza deja o trupa inchegata, desi canta impreuna de putin timp. Matthias s-a remarcat pe toata durata concertului prin carisma si prin interactiunea continua cu publicul. In plus, a dovedit ca are abilitati nebanuite, transformandu-se pentru scurt timp in aruncator de flacari, dupa ce, in prealabil, delectase pe cei prezenti printr-un solo de exceptie, pentru care s-a ajutat si de unul din betele tobarului. La fel, basistul Christian Podratzky a avut un moment de virtuozitate, cantand pentru scurt timp cu un arcus de vioara.

Publicul a fost la inaltime, si numeros, si prezent. S-au afisat tricouri cu “Bine-ai venit acasa, Kempes!”, si s-a strigat de cate ori s-a ivit ocazia. Totul s-a transformat intr-un adevarat vacarm la piesele cele mai cunoscute, precum Buletin de stiri, Povestiri din gara sau Brigadierii (unde Kempes si Matthias au facut o intrecere cu cei din public, spre a vedea care parte canta mai abitir refrenul). La piesa Iarna, cei prezenti au fost rugati sa-si scoata cheile de prin buzunare si sa scuture din ele, imitand clinchetul clopoteilor de Craciun, desi afara statea sa ploua si chiar a picurat pentru cateva momente.

Bisul si apoi revenirea lor pentru inca o piesa au pus capat unei seri minunate, in care am regasit o voce neschimbata dupa multi ani in care nu a mai fost auzita. Din ce am aflat, se lucreaza la un nou material discografic, urmand ca trupa sa revina in tara pentru o noua serie de concerte. Cu siguranta, fanii infocati ii vor astepta cu drag, mai ales acum, cand unul dintre numele grele ale rock-ului romanesc a revenit pe scena. Bine-ai venit acasa, Kempes!

Setlist Rezident-EX:
Buletin de stiri
Fotografia
Soldatul cazut
Catedrala sufletului
Iarna
Oglinda
Metamorphosis
Solo chitara + Roy Black Sabbath
Povestiri din gara
Camera viselor
Pompierul atomic
Brigadierii
Inchis, caz de boala
Vezi galeriile trupelor: Desant, Rezident Ex

Data concert:  September 21, 2012  | 0 Comentarii  | 2611 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: KEMPES si REZIDENT EX la Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte