concerte

Krepuskul live in Alba Iulia

Krepuskul live in Alba Iulia
TRUPE: Krepuskul

De abia am asteptat sa vad un concert de metal si-n Alba Iulia, unde foarte rar au mai avut loc astfel de evenimente. Dupa o lunga asteptare concertul fiind anuntat ca incepe la ora 20, Krepuskul au inceput sa cante la ora 22. In deschidere trebuiau sa cante In Defiance, dar acestia din motive personale (adica tobarul nu a putut ajunge la timp) nu au mai fost prezenti sa sutina show-ul. Stiam sala asta demult, de cand se faceau rockoteci acolo si aveau un sunet foarte slab, asa incat nu ma asteptam la nustiu ce minune. Ei uite ca am gresit, spre surprinderea mea am gasit clubul cu o sonorizare nou-nouta, si alt patron, care chiar e sunetist si ajuta trupele in cel mai profi mod.

Sa trecem acum la showul Krepuskul! Nu i-am mai vazut live niciodata, dar a fost incredibil cat de bine au sunat. Trupa canta un death metal aerisit, cu pasaje ritmice cu voce growl, alternate cu pasaje de chitara clean si voce normala. Si chitaristul si basistul canta cu vocea, dar se imbina perfect astfel incat compozitiile suna inchegat. Tobele au sunat ok,  mi-a placut ca se simtea mult chef de cantat la toti, desi publicul nu a fost numeros. Nu au fost greseli si comunicarea a fost buna intre ei pe scena.

Alt aspect care mi-a atras atentia a fost ca au si piese pe care le canta in romaneste, dintre care cel mai mult mi-a placut “Cantareti bolnavi” cu versuri de Lucian Blaga.
Au executat si trei coveruri, adica :”Stand by me” intr-o varianta metal, System of a Down-“ATWA” si Iris-“Somn Bizar”. Spre sfarsit au prezentat si o piesa recent compusa “Awake” care mi s-a parut destul de interesanta.

Au avut un playlist foarte lung, trebuind sa acopere si timpul in care ar fi cantat In Defiance, au cantat de la 10 pana la 12 noaptea, doar cu o scurta pauza. Playlistul s-a incheiat cu un solo de tobe. Asa ca daca aveti nunti, puteti sa-i chemati linistiti sa cante ca fac fata! Inca o treaba buna este ca vin in tour cu tot backlineul lor pentru scena, absolut tot, boxe pentru fata,  instalatie de lumini si sunetist propriu.

Concertul a fost sustinut in cadrul turneului “Umbre de Vise Experimental Tour 2008” cu ocaiza lansarii albumului, si cuprinde apoximativ 25 de concerte in tara si cateva in Italia. Daca sunteti iubitori ai acestui gen va sfatuiesc sa puneti mana pe disc, pentru ca este un produs bine realizat.
Felicitari!

 

Autor: Vile
Vezi galeriile trupelor: Krepuskul

Data concert:  October 10, 2008  | 0 Comentarii  | 6128 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Krepuskul live in Alba Iulia

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte