concerte

Magic Circle Festival III

Magic Circle Festival III
TRUPE: HolyHell, Kingdom Come, Manowar

A treia e editie a festivalului Magic Circle, festival organizat de cei de la Manowar, a luat sfarsit. In acest an evenimentul a avut loc la Loreley, un loc splendid si incarcat de istorie, situat in Germania, pe malul Rinului.

Festivalul a fost deschis oficial pe data de 17 iulie 2009, cand au avut loc mai multe activitati pentru fani, inclusiv sesiuni de autografe. Portile s-au deschis la ora 12:00 si apoi a urmat concursul de arm-wrestling. Sesiunea de autografe a trupei Manowar a inceput in jurul orei 14:00 si s-a desfasurat pe parcursul a aproximativ 3 ore, timp in care fanii au putut sa isi semneze diverse articole si sa stea de vorba cu Eric Adams, Donnie Hamzik si Karl Logan. Din nefericire, atat pentru fani cat si pentru Joey DeMaio, acesta nu a putut fi prezent din cauza unor probleme medicale. 

Acitivatile au continuat conform planului, iar cei care au beneficiat de o atentie sporita au fost fanii care au cumparat Ultimate Fan Package. Pe langa accesul in backstage si pozitionarea intr-o zona preferentiala in timpul concertului, fiecare cumparator a primit un rucasc de umar, casti de protectie, o bricheta si desigur tricoul festivalului, evident toate cu insemnele Manowar. Tot ei au fost condusi pe scena pentru li se explica modul de functionare a instalatiei de sunet si pentru a putea observa de aproape instrumentele si echipamentele folosite. Tot aici fiecare fan a fost fotografiat pe scena de catre fotograful trupei Manowar, iar poza ce a fost inmanata titularului la sfarsitul festivalului impodobita cu autografele celor patru regi ai metalului.  

Dupa turul scenei cei aproximativ 200 de fericiti posesori ai acestui pachet special au mers la o petrecere privata unde s-au delectat cu bere si specialitati nemtesti la gratar, petrecere la finalul careia Eric Adams, Donnie Hamzik si Karl Logan s-au oprit la fiecare masa pentru autografe, poze si discutii cu fanii.
In acest timp ceilalti fani au putut participa la o sesiune de autografe cu Wolfgang Holbein, ce a avut loc in cortul de activitati si unde cunoscutul autor de fantasy a citit celor prezenti fragmente din noile creatii ce fac parte din proiectul Asgard Saga.

Concursul de baut de bere a fost urmatorul pe lista, dupa care pe o scena adiacenta a urcat Heatseekers, o AC/DC tribute band din Norvegia. Ei au incantat si bine dispus publicul cu cele mai cunoscute melodii ale australienilor ce s-au potrivit de minune cu berea de la festival. Despre prestatia lor pot spune ca a fost exacta, cu melodii corect cantate, un sound plin si sonorizare de calitate.

Seara s-a incheiat cu doua show-uri, unul de iluzionism si unul de striptease tinut de trei fete ce au dat o nota aparte prin inghitirea de flacari.

Din cursul primei zile mai trebuie sa mentionez si concursul de Miss la care au participat fanele Manowar si care s-a desfasurat sub egida binecunoscutei sintagme „Skin to Win”
 

Sambata 18 iluie 2009 toata atentia a fost atintita asupra scenei principale unde in preajma orei 12:00 trupa Die Sklaven a deschis balul. Cei patru nemti au incercat sa impresioneze publicul nu prea numeros prezent la acea ora cu un punk/rock ce nu prea se incadra in specificul festivalului. Pot spune ca cei ce nu au fost acolo asa devreme nu au pierdut nimic.

 


Age of Evil

 

Age Of Evil din Statele Unite au fost cei care au urmat. Ei au fost primii care au reusit sa capteze atentia celor prezenti. Americanii au propus un thrash metal cu multe accente moderne dar destul de placute auzului. Practic si aparitia lor scenica anunta combinatia dintre clasic si modern. Daca basistul si in special chitaristul iti aminteau de trupele de thrash de la mijlocul anilor 80, solistul si tobarul aduceau pe scena prezentul din muzica rock de peste ocean

Din Polonia a venit Crystal Viper, o trupa care m-a impresionat atat prin simplitatea melodiilor care te indemnau la headbanging, cat si prin show-ul facut. Se vedea ca au venit pregatiti. Cu o voce feminina, mult mai puternica decat o anunta statura solistei, care se plia perfect pe riffurile power sustinute, polonezii au reusit sa antreneze publicul placut suprins de accesoriile pe care le-au pregatit pentru fiecare melodie. Crystal Viper au fost apreciati de majoritatea oamenilor prezenti care i-au solicitat si pentru bis dar se pare ca bisul nu era in program pentru trupele de deschidere...

 


Crystal Viper

 

Odata ce a inceput ploaia a urcat pe scena si trupa Wizard din Germania. Tot power metal, dar fara nimic special. Se vedea ca, probabil fiind foarte multi conationali prezenti, lumea le cunostea melodiile. Au avut o prezenta scenica buna dar din pacate nu au nimic in plus fata de celelalte trupe de gen care au luat cu asalt scena metal din a doua jumatate a anilor 90. 

Jack Starr's Burning Starr au fost asteptati cu interes, in mare parte din cauza faptului ca Jack Starr a fost unul din componentii trupei Virgin Steele. Se vedea de departe ca este un virtuoz al chitarii, dar la fel ca si alti artisti de gen doreste sa iasa prea mult in fata, ceea ce poate dauna compzitiei. Jack Starr's Burning Starr ne-au propus un heavy metal clasic, melodii destul de antrenante dar lipsite de forta, poate si din cauza vocalului care are o voce mult prea soft pentru acest gen de muzica.

 


Jack Starr's Burning Starr

 

O trupa asteptata de multi, cel putin din curiozitate, a fost Van Canto. Prestatia lor live a fost foarte buna avand in vedere modul in care ei interpreteaza melodiile. Maniera in care ei abordeaza creatiile metal este cel putin interesant si inovator si merita vazuti si ascultati. Cover-ul Kings of Metal, pe care l-au cantat de doua ori a extaziat pe toti cei prezenti si a incalzit spiritele pentru principalul show al serii.

Dupa Van Canto a urmat Metalforce. Ei au prestat un heavy metal puternic destul de gustat de publicul german. Personal nu ii pun pe lista de favoriti, din cauza faptului ca solistul trupei incearca din rasputeri sa-l imite pe Eric Adams. Din pacate pentru Metalforce, incepand de la imbracaminte si tipete, pana la miscari scenice Tarek este o copie as putea spune, nereusita, a mult mai cunoscutului solist de la Manowar. Acest lucru a umbrit  prestatia lor live. Probabil cei care nu sunt fani Manowar ar putea agrea aceasta trupa.

 


Domain

 

Despre Domain nu sunt prea multe lucruri de spus decat ca au cantat bine si s-au auzit bine dar acolo nu prea a fost locul pentru hard rockul pe care ei l-au propus, chiar daca au dovedit ca sunt niste muzicieni de calitate si ca merita ascultati.

 


HolyHell


 
HolyHell a fost o alta trupa asteptata cu interes de catre cei prezenti. Fata de acum doi ani cand i-am vazut prima oara, progresele pe care le-au facut sunt vizibile. Acum trupa suna mult mai compact si sunt mult mai dezinvolti pe scena. Melodiile pe care le-au prezentat sunt de pe albumul recent lansat, la care au adaugat un cover dupa piesa Holly Diver a lui Dio. Maria Breon a fost intr-o forma de zile mari iar duetul chitara – clape dintre Joe Stamp si Francisco Palomo a entuziasmat publicul. Reactiile celor prezenti au fost pozitive, iar acest acest lucru a putut fi usor observat si dupa numarul foarte mare de persoane ce stateau la coada pentru autografe, imediat dupa ce concertul Holyhell s-a incheiat.

 


Holyhell

 

Ulytau este noua trupa pe care Joey DeMaio o propune fanilor. Veniti tocmai din Kazahstan au incercat sa impresioneze printr-un metal cu putenice accente folclorice. Cum muzica stiu, si au o prezenta scenica interesanta, au reusit sa capteze atentia publicului.

Kingdom Come au sunat foarte bine, cu toate ca cei din primele randuri s-au plans ca acolo era foarte tare si aproape insuportabil. M-au surprins prin combinatia de rock vechi cu riffuri progresive moderne.

 


Eric Adams

 

Acordurile ”MANOWAR – born to live forever more” le-am auzit, in sfrasit, in preajma orei 22:30. Showul ce urma a incheia festivalul si pentru care fanii din toate colturile lumii venise tocmai incepuse. Sunet perfect, lumini si obisnuita prestatie a regilor metalului erau ingredientele pentru o seara metal ideala. Fanii au savurat fiecare piesa si au creat o atmosfera de vis. De remarcat au fost Karl Logan care s-a aflat intr-o forma mult mai buna decat in Romania si de asemenea Donnie Hamzik, care pe zi ce trece recupereaza anii in care a lipsit din trupa si se apropie de o forma fizica de top. Melodiile au fost aceleasi pe care le-au cantat peste tot in aceasta vara, dar pentru fani nu conteaza ce piese sunt, important este sa fii prezent la concertul trupei favorite. Nu a lipsit nici speechul lui Joey DeMaio, in care a multumit fanilor pentru sustinere si participare la festival si a avertizat dusmanii ca Magic Circle Festival nu e mort, din contra traieste si este chiar un eveniment de succes.

 


Joey DeMaio

 


Momentul cel mai asteptat al serii a fost reprezentat de noile melodii de pe EP-el recent lansat, Thunder in the Sky. La Loreley au cantat toate melodiile noi exceptand varianta metal a piesei Crown and the Ring. Piesele Thunder in the Sky, Let the Gods Decide, Die With Honor si God or Man sunt de o forta deosebita si se potrivesc de minune pentru prestatiile live. Acest EP ma face sa astept cu si mai mult interes noul album.

 


Karl Logan


Un moment cu adevarat special l-a reprezentat piesa Father, in timpul careia Eric Adams a venit foarte aproape de public si a cantat impreuna cu cei aproximativ 15000 de fani. Emotia cu care a interpretat piesa a impresionat si a facut ca intelesul acestei melodii sa fie mai bine perceput. Dupa doua ore si jumatate concertul s-a incheiat. Ca a fost mult sau putin nu este relevant  fiindca pentru fani, si daca ar canta cinci ore ei ar vrea mai mult. Important este faptul ca festivalul a iesit bine, prieteni care nu s-au vazut de un an s-au intalnit, au petrecut si impreuna s-am bucurat de un nou concert Manowar care a fost la fel ca si celelalte, adica excelent.  God Or Man a fost ultima piesa a concertului si odata cu ea linistea s-a lasat din nou deasupra acestui loc splendid de pe malul Rinului.

 

 

Autor: Ruxia Sandru
Vezi galeriile trupelor: HolyHell, Kingdom Come, Manowar

Data concert:  July 18, 2009  | 8 Comentarii  | 3934 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Magic Circle Festival III

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte