concerte

Nick Oliveri si ROADKILLSODA: death acustic in Bucuresti

Nick Oliveri si ROADKILLSODA: death acustic in Bucuresti
TRUPE: RoadkillSoda

Sambata, 8 august 2015, Nick Oliveri, fost membru al grupurilor Kyuss, Queens of the Stone Age, Vista Chino, dar si lider al trupei Mondo Generator a concertat in Bucuresti. Evenimentul a avut loc la Gradina cu Filme, un loc foarte fain pe care l-am descoperit cu aceasta ocazie.

Dupa vreo 10 minute de bajbaiala prin Piata Alexandru Lahovari si pe strazile adiacente, am ajuns la Gradina cu Filme. Noroc cu afisul de la intrare care anunta evenimentul ce urma sa inceapa, dar si cu faptul ca mi-am luat o mica marja de timp pentru a nu rata nici un minut din concert. Ma asez la mica coada formata ad-hoc si aflu ca biletele pot fi cumparate din cladirea in spatele careia urma sa cante Nick Oliveri si RoadkillSoda. Fug pe scarile de la intrare ca sa-mi cumpar biletul ce-mi permitea accesul la concert, dupa care ma intorc la poarta ce asigura accesul in gradina. Intru si spre surprinderea mea, realizez ca cei peste 200 de oameni care-si anuntasera prezenta la concert pe pagina de Facebook a eveneminetului nu erau deloc 200. Nici macar 100, ci undeva la vreo 40 de persoane (cu tot cu membrii trupei RoadkillSoda si Nick Oliveri). Este ora 20:06 si cantarea inca nu a inceput. Am aflat de la Andrei Mihnea Ferezan, chitaristul si liderul grupului RoadkillSoda ca regulile sunt stricte la Gradina cu Filme si evenimentul trebuie sa se incheie la ora 22:00 cel tarziu. Ma indrept spre bar sa-mi procur o licoare care sa-mi potoleasca setea, imi aprind o tigara si imi gasesc un colt  care sa-mi permita sa observ cat mai bine scena. Timpul se scurge, concertul este decalat cu vreo 20 de minute, asa ca pe la 20:21 baietii de la RoadkillSoda pasesc pe scena si dau drumul la treaba. Intre timp numarul persoanelor prezente la eveniment a crescut, ajungand undeva la 60 - 70. Cumva treaba asta mi-a lasat un gust amar, dar pana la urma nu-i nimeni de blamat. Este vorba de alegere.

RoadkillSoda a inceput concertul cu piesa Can't Take Control, compozitia cu numarul 8 de pe discul Oven Sun lansat in anul 2013. O melodie catchy, cu un refren care-ti intra in cap si nu-ti da pace. Au urmat inca vreo 40 de minute faine de stoner rock electro-acustic. Vocalistul Sebastian Stancu a spus la un moment dat: "Este foarte ciudat sa nu cantam cu sunetul la maxim, ca de obicei." Sincer sa fiu, RoadkillSoda este genul de trupa care suna bine atat electric cat si acustic. Asa ca volumul zic ca nu a fost un impediment in reusita concertului. In acest context abordarea vocala a lui Sebastian Stancu ce aduce in unele momente cu Layne Staley are sens.

La un moment dat Sebi s-a scuzat pentru felul in care canta, spunand: "Sunt putin cam beat, dar nu in fiecare zi apuci sa bei cu Nick Oliveri." Nu pot aprecia cat de ametit era, dar pot spune cu mana pe inima ca mi-a placut modul in care a cantat atat el, cat si colegii lui de trupa. Si nu am fost singurul care a impartasit aceasta opinie, cel putin judecand dupa aplauzele pe care grupul le-a primit.

Dupa o pauza de doar cateva minute, Nick Oliveri a pus stapanire pe scena, asta dupa ce in timpul concertului RoadkillSoda a stat pe marginea scenei in partea dreapta si i-a ascultat pe baieti. A fost primit cu aplauze si urale de putinii oameni prezenti la Gradina cu Filme. S-a prezentat, a glumit si a spus ca vine din California care e chiar dupa colt.

Jovial si bine dispus, Nick a oferit un spectacol de o ora si un pic. A spus ca exista death metal, death punk si death acustic, cel din urma fiind al lui. In timpul concertului a trecut in revista piese precum Green Machine (Kyuss), Mongoloid (Devo), Endless Vacation (Ramones), Auto Pilot (Queens of the Stone Age), piesa pe care a intrpretat-o alaturi de baietii de la RoadkillSoda.
 
 

Au urmat: Feel Good Hit of the Summer (Queens of the Stone Age) - cantata alaturi de cei din public carora Nick le-a oferit un microfon, Bloody Hammer (Roky Erickson), Object (Ween), Love Has Passed Me By (Kyuss), You Think I Ain't Worth a Dollar, but I Feel Like a Millionaire, Gonna Leave You, Another Love Song, toate trei din repertoriul Queens of the Stone Age. In incheiere Nick a cantat acapella piesa Six Shooter semnata tot de catre grupul Queens of the Stone Age, moment in care la ora 22:05 cei de la Gradina cu Filme l-au anuntat pe Mihnea de la RoadkillSoda ca show-ul trebuie sa se incheie. Publicul parea ca nu impartaseste aceeasi parere, iar reprezentantii localului s-au lasat induplecati ca Nick sa mai cante o piesa. Oliveri a mai cantat o piesa la microfon, Outlaw Scumfuc (GG Alin), iar la final a cantat inca doua piese complet unplugged, invitandu-i pe cei prezenti sa se apropie cat pot de mult de scena pentru a il auzi. A incehiat concertul cu piesa Luv Is Fiction, compozitie extrasa de pe discul Leave Me Alone ce a fost lansat in anul 2014 sub numele Nick Oliveri's Uncontrollable.

Dupa concert Nick Oliveri a stat de vorba cu cei din public, a facut poze si a oferit autografe celor care doreau sa pastreze vie si-n alt fel amintirea concertului. A vorbit despre KISS, una din trupele lui preferate, dar si despre modul in care grupul isi face intrarea in scena cu fraza "You Wanted the Best, You Got the Best!!!". A glumit si a povestit despre cum cei de la Guns N'Roses spuneau in perioada '86 - '87: "You Wanted the Best... well, they couldn't make it! We are Guns N'Roses". I-a laudat pe baietii de la Trash Talk si The Shrine si s-a aratat placut surprins de faptul ca o parte din cei carora le povestea cunosteau muzica celor doua trupe. Nick Oliveri si RoadkillSoda au oferit un eveniment ce nu va fi uitat curand. Pot spune ca impresia pe care mi-a lasat-o concertul lui Oliveri se aseamana intr-un fel cu modul in care m-am simtit dupa ce i-am vazut pe Ozzy Osbourne si pe Leonard Cohen. Chiar daca-i mult mai tanar decat cei doi, "batranul" Nick are o carisma aparte ce te face sa nu-l treci cu vederea atunci cand este pe scena.
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: RoadkillSoda

Data concert:  August 08, 2015  | 0 Comentarii  | 4059 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Nick Oliveri si ROADKILLSODA: death acustic in Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte