concerte

Sinister la Bucuresti

Sinister la Bucuresti
TRUPE: Casus, Decease, Sinister

Nu pot incepe fara scuzele pe care sunt obligat sa le cer cititorilor acestui mic articol. Intarzierile survin cand nu te astepti, programul este incarcat si tot felul de motive intervin atunci cand te pui la laptop si vrei sa redactezi ceva. Decat sa incropesc ceva la repezeala prefer principiul ¨mai bine mai tarziu decat niciodata¨ si sper ca ma veti intelege. Sa pornim.
Cred ca show-ul sustinut in Bucuresti de olandezii de la Sinister a fost printre cele mai subestimate evenimente metal ale anului in curs. Sinister este una dintre cele mai titrate formatii de death metal din Europa, cu o activitate sustinuta in plan discografic si concertistic. In deschiderea lor s-au aflat revelatia slovaca pe nume Killchain, deja cunoscutii Casus din Germania, prezenti pentru a treia oara in Bucuresti, si clujenii de la Decease, o trupa proaspata, cu veleitati de thrash metal.
Decease sunt o gasca pe care o buna parte din publicul nostru o asteapta de ceva vreme. Unele formatii s-au desfiintat, si mentionam aici pe Snapjaw, altii sunt scumpi la vedere, si reamintesc de Cyborg sau Rezistor. Nu trebuie sa reinventezi roata ca sa capeti atentia ascultatorilor, dar toti ne-am dori sa auzim, asa, ca o placere vinovata, forta veninoasa a riffurilor de thrash metal. Iar Decease par niste oameni care vor mai intai sa exploreze aceasta mica bucurie si de aceea show-ul lord in Fabrica a fost cat se poate de nimerit. Compozitii in forta, care se grabesc spre bucatile de thrash metal pe o structura death metal pe care eu o gasesc totusi destul de incomoda. Sunt momentele cand formatia bate pasul pe loc, iar izbucnirile thrash le lasa clipe de aerisire, de spectacol, de metal. Cu toate acestea, clujenii s-au achitat de datorie intr-un mod onorabil, predand stafeta slovacilor de la Killchain.
Pentru mine personal, baietii de la Killchain sunt ca o supradoza de energie pura aplicata de la inceput pana la sfarsit. Mi-au placut la nebunie in deschiderea concertului Misery Index din Wings Club si asteptam reintalnirea cu ei. Un death metal cantat de o gasca de fani ai genului, devotati, priceputi, antrenanti. Un melanj de viteza nebuna cu mici twist-uri de punk, riff-uri solide si multa, multa, multa intensitate. Trupa are lansate doua albume ¨One More Victim¨ din 2007 urmat de ¨They¨ lansat in 2009. Faceti cumva si puneti mana pe muzica lor, luati castile, dati volumul la maxim si cufundati-va. Merita.
Urmatorii sunt Casus, baieti perseverenti, dar plini de umor si pusi pe distractie. Un setlist alcatuit din piese incarcate de atmosfera old school, dar care au avut repercursiuni asupra publicului prezent. Casus se simt foarte bine pe scenele din Bucuresti aducand la noi un sound greu. Mi s-a parut totusi ca show-ul lor a fost destul de scurt, dar nu-i nimic deoarece pe scena urmau sa soseasca veteranii de la Sinister.
Nu a durat mult si iata ca olandezii arunca peste public un puternic asalt de death metal clasic. Impunatori, chibzuiti, tehnici, dar si antrenanti, Sinister au oferit publicului o interpretare completa de death metal. Din nou am trait cu impresia ca show-ul a fugit foarte repede, dar baietii pareau un pic obositi asa ca orice motiv e de inteles.
Organizarea s-a situat in limítele normalitatii, dar publicul a fost destul de restrans semn ca lumea a fost probabil mai atrasa de concertele celor de la Accept sau Therion. Dar de ce ar fi asta o problema? Death metal-ul reprezinta un cerc inchis cu ascultatori fideli, iar amintirile sunt mai puternica asa dupa un concert ca cel al Sinister-ilor.
Acest eveniment a fost organizat de The Invisible Guest Booking in parteneriat cu Axa Valaha si clubul Fabrica.

Autor: Bogdan Drumea
Vezi galeriile trupelor: Casus, Decease, Sinister

Data concert:  October 26, 2012  | 0 Comentarii  | 2565 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Sinister la Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte