concerte

Toxic Holocaust, Damage Case si Crossbone in concert la Cluj

Toxic Holocaust, Damage Case si Crossbone in concert la Cluj
TRUPE: Crossbone, Damage Case, Toxic Holocaust

De cateva zile imi tot fuge prin gand concertul de marti seara.
Odata cu trecerea timpului, din ce in ce mai bine se resimte oboseala dupa o noapte pe jumatate alba, cearcanele parca isi maresc vizibil proportiile si la serciviu esti mai lesinat ca un zombi. Intotdeauna am fost pe principiul ca underground-ul trebuie sustinut intr-un fel sau altul, asa ca dimineata de dupa eveniment, imi voi face cafeaua mai mare si mai tare, cat de despre cearcane, ce sa zic.. si asa-i bine. Eram impacientat sa privesc spectacolul oferit de Toxic Holocaust.
Indata ce a concertul a inceput in club, mi-a strafulgerat prin minte tragedia din Colectiv. Am impresia ca de atunci incoace parca lumea a inceput sa participe in numar mai mare la evenimente si comunitatea sa fie mai unita si cizelata. Dar nu pot tocmai sa afirm ca toata experienta din seara respectiva a fost pe deplin pozitiva.
Am fost surprins sa constat ca si in randul generatiei mai tinere exista si amatori de thrash metal si nu numai de genuri si subgenuri aparute in actualitate.. totusi am o mica nedumerire. Cand faci parte din asistenta, si la fiecare 5 minute te cocoti pe scena sa faci crowd-surfing intr-un mod repetitiv, oare intra in normalitatea ta cotidiana sa-i deranjezi pe cei din jurul tau? E firesc sa te arunci de pe scena, in picajul tau euforic sa lovesti o domnisoara firava? Exista ceva distractiv in a lovi cu picioarele luminile amplasate pe tavanul incaperii? Chiar ai impresia ca poti impresiona prin comportamentul tau? Poate doar negativ. Distractia ca distractie, dar in cazurile enumerate tind sa consider ca e mai mult vorba de ignoranta crasa.
Crossbone este o formatie bucuresteana formata in 2012 avand la activ 2 materiale discografice, Ep-ul "Skate x Mosh x Destroy" (2012) si albumul "Through Death and Hate" (2014). Si-au inceput recitalul cu doar cateva minutele peste ora 20. De la primele riff-uri deja au reusit sa incite publicul la miscare. Au sustinut un concert bunicel care a durat aproximativ 40 de minute, interpretand piese de pe ambele lor materiale discografice. Playlist-ul lor a fost dupa cum urmeaza:
1. Through Death and Hate
2. Kill Me Again
3. Black Psalm
4. Hell on Earth
5. One Foot in the Grave
6. Killing Spree
7. The Plague
8. I Won't Take This
9. Wasted

A doua formatie prezenta pe scena Flying Circus-ului au fost baietii din Damage Case, originari din Bucuresti/Bacau. Este o trupa tanara, cu mult potential, care s-a format in 2010, componenta actuala stabilindu-se la finele lui 2011. Au inregistrat si primul lor album care va purta numele de "Rock 'N' Roll Justice" care reflecta viziunea baietilor asupra muzicii si care o sa fie lansat probabil candva prin toamna. A fost macel la ei, in sensul pozitiv. Au facut atmonsfera, publicul a facut si pogo si crowd-surfing pe toata durata spectacolului lor care a durat tot 40 de minute. Am semnalat si un mic incident: cineva din public a reusit sa rastoarne un monitor de pe scena, vocalul a ramas si fara semnal la microfon, dar nu a fost mare stres, pana baietii de la sunet au remediat situatia prompt, vocalul a folosit microfonul chitaristului care mai facea si backing vocals din cand in cand. Playlist-ul lor:
1.Intro
2. Justice
3. Killing Squadron
4.Follow the Ratten
5.Shock and Terror
6.Speeding with the dead
7.Booze
8.BLD
9.Rock ‘n’ Roll Patrol
10.Speed

La ora 22 au urcat pe scena americanii de la Toxic Holocaust, trei baieti care timp de 50 de minute au facut un spectacol impetuos de thrash rapid si agresiv reusind sa provoace publicul sa se manifeste alaturi de ei, la fel ca si la formatia precedenta, pe toata durata concertului, dar de data asta cu sustinatori mult mai numerosi. Chiar si o persoana tanara de sex feminin facea crowd-surfing. Sound-ul a fost mult imbunatatit fata de trupele anterioare. Dupa informatiile primite, am inteles ca baietii nu au venit cu un playlist prestabilit, si pot aminti cateva din compozitiile interpretate: "Nuke the cross" , "Metal Attack", "Death brings death" sau "666".
In spatele activitatii trupei stau 5 albume dar si cateva demouri, split-uri, single-uri sau materiale live. Toxic Holocaust a luat nastere in 1999 ca o trupa formata dintr-un singur membru, si anume Joel Grind, care compunea muzica de unul singur si angaja muzicieni pentru turnee sau alte aparitii concertistice. Temele lor lirice au ca si subiect razboiul, moartea, crima sau religia si ca stil adopta un crossover thrash metal.
In incheiere pot sa afirm ca, per total, evenimentul s-a bucurat de succes (a fost sold-out) cu localul intesat de asistenta. Toate concertele au inceput punctual precum a fost anuntat pe pagina evenimentului. Cat despre organizator, si anume Live Nation Promotions, ma bucur ca pe langa nume sonore din metal promoveaza si trupe tinere care au nevoie de sustinere.
Vezi galeriile trupelor: Crossbone, Damage Case, Toxic Holocaust

Data concert:  July 12, 2016  | 0 Comentarii  | 5524 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Toxic Holocaust, Damage Case si Crossbone in concert la Cluj

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte