concerte

Un concert normal - Muse

Un concert normal - Muse
TRUPE: Muse

Vazandu-i a treia oara in decursul unui an de zile, stiam oarecum la ce sa ma astept, dar eram curioasa sa vad ce fel de oameni si cam cati or sa stranga. Ajunsa in zona cu pricina am descoperit ca oameni pot strange destul de multi, vreo 13.000 dupa cifrele anuntate de organizatori, asa de multi incat am stat mai bine de o ora, sa ne putem strecura pe singura poarta a stadionului de Rugby de langa Arcul de Triumf.

 

 

Un punct in minus la organizare, caci asteptarea prea lunga (din cauza ca a existat un sigur punct de acces si ca portile s-au deschis mai tarziu decat era scris pe bilet) a creat frustrari in randul oamenilor aliniati corect si, pe alocuri, a dus la interventia jandarmilor pusi sa te intoarca din drum, daca voiai sa pacalesti coada imensa. Pentru ca am stat mult la intrare am pierdut  deschiderea lui Brett Anderson, deci nu pot spune daca exista un viitor post Suede sau nu.

 

 

Odata intrati, m-a impresionat stadionul, micut dar cochet si cu un look de locatie de pe afara. Insa si aici stateai la coada, de data asta pentru bere. Oricum mai bine beai doar una, caci budele existau doar in sectorul B si erau putine.

 

 

Aceste lucruri insa au contat relativ putin, atunci cand am vazut set-up lui Muse si pe ei pe scena, cu Knights of Cydonia. Da, set-up-ul a fost impresionant, acelasi din turneul din vara de la festivaluri, playlistul cu cele mai multe piese de pe utimul album (Black Holes and Revelations) cu piese cunoscute de pe Absolution (considerat cel mai bun album al trupei) si cateva de pe Origin of Symmetry.

 

 

Piesele au fost alese bine (dintre piesele cunoscute a lipsit doar Bliss), desi cele mai lente au generat pe alocuri comentarii rautacioase, vorbim totusi de Muse, care au pe scena un pian, o perdea de stele in spate si pe Matthew Bellamy ca leading vocal. Per total, cred ca oamenilor le-a placut, nu am vazut oameni apatici si ne-interesati de ce se intampla pe scena, ca la alte concerte de pana acum din Romania.

 

 

Si celor de la Muse le-a placut, caci  au vorbit mai mult decat la celelalte doua concerte unde ii vazusem eu (Olanda si Belgia), au fost foarte in forma si au facut ceea ce stiu cel mai bine sa faca: sa cante LIVE . Au venit la bis cu trei piese, in total au cantat mai mult de o ora jumate.

 

 

Desi pornisem mai sceptica la concert, Muse mi-a demonstrat ca poate sa impresioneze la fiecare cantare live si asta conteaza foarte mult in era in care albumele au inceput sa se lanseze free pe net, iar concertele raman una dintre putinele modalitati ale unui artist de a cere bani pe muzica lui.

 

 

 

La noi vin fie trupe de nisa (cunoscute de prea putini dintre noi), fie trupe aflate la ultimul mare turneu din cariera. In aceste conditii, concertul lui Muse, care umple orice stadion din Europa, care este declarata cea mai buna trupa britanica live in 2006 si in 2007 si dupa care poti colinda festivalurile, este un pas spre normalitate.

 

 

Foto: Petru Groza

Autor: Alina T
Vezi galeriile trupelor: Muse

Data concert:  October 09, 2007  | 20 Comentarii  | 5196 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Un concert normal - Muse

  • Lol ce review lame si steril.

    1. Posted by Rigoletto | 09 Octombrie 2007 21:59
  • riviuu ca riviuu, da freza si costumu la gurist sunt de un supermare adevar.

    2. Posted by klawz | 09 Octombrie 2007 22:24
  • Review-l meu foarte personal :D

    http://blog.360.yahoo.com/blog-C_0p_Ic2c6.wgTU_7z.FUVksnl4-?cq=1&p=1225

    3. Posted by logical | 09 Octombrie 2007 22:25
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte