concerte

Unholy Trinity Tour 2015 la Cluj-Napoca

Unholy Trinity Tour 2015 la Cluj-Napoca
TRUPE: Code Red, Indian Fall, W3 4R3 NUM83R5

Putin peste orele 21:00 se deschid usile pentru intrarea la concert. Inghesuiala nu era, ba din contra, erau prezenti doar o mana de oameni, care asteptau nerabdatori sa intre in incinta localului. Va amintiti povestile fratilor nostri metalisti care si-au trait adolescenta in comunism, despre concerte tinute in tot felul de beciuri sau locuri mai mult sau mai putin ortodoxe, cu public deloc numeros si scule imprumutate de la vecinul, matusa, etc.? Acest local este unul extrem de simplut, cu banci de lemn de-a lungul peretilor, intunecat, care inevitabil te duce cu gandul la acele vremuri. Mie unul mi-a placut atmosfera pe care o oferea localul respectiv.

M-am invartit si eu pe acolo, am mai dat o geana peste merch-ul trupelor, dar din pacate nu am gasit ceea ce cautam, girlie-uri sau longsleev-uri. Despre girlie-uri am inteles ca s-ar fi vandut deja pe parcursul turneului. Indian Fall au "scos" un model nou de tricou, care arata foarte bine.

Dupa o jumatate de ora constat ca numarul publicului era destul de mic, mai putin de 50 de persoane. Desi putina, lumea se simtea bine, sorbind din cate o bericica  sau depanand amintiri de la Rockstadt sau alte festivaluri la care au avut prilejul sa participe. Am stat si am reflectat putin asupra faptului ca, daca o trupa veche si cu activitate concertistica deloc modesta, ca Indian Fall, atrage doar atat public, muzica pentru ei e un hobby costisitor si nu un mod de a-ti castiga existenta, lucru valabil, probabil, pentru orice grup romanesc din underground.

La ora 22:10, dupa un soundcheck scurt, isi incep recitalul brasovenii de la W3 4R3 NUM83R5, cu piesa intitulata Numbers. Vocalul lor a dat dovada de mult dinamism  scenic pe intreaga durata a recitalului. Prestatia lor a fost buna, insa sunetul nu a fost tocmai perfect, dar stiti cum se zice, sunetistu'-i de vina! Printre piesele cantate de W3 4R3 NUM83R5 se numara Ghosts, A New Dawn, Swallowed by Gods finalul venind pe riffurile de la Drowned in Inches of Blood. Prea multe nu pot scrie despre compozitiile lor pentru ca, sunt nevoit sa recunosc, nu sunt deloc adeptul acestui stil muzical.

Dupa o scurta pauza, in timp ce deatherii din Code Red au pregatit scena, o pauza binevenita amatorilor de bere, se incepe in forta cu piesa Crowd Control de pe albumul Dominions of Our Deceitful Beliefs (2013), album de pe care au cantat fiecare piesa in aceasta seara. Concertul lor a fost unul foarte energic, cu chitari ritmate, multe schimbari rapide de teme, piese structurate si compozitii gandite. Piesa At His Appearance Dark Red ma duce cu gandul la Morbid Angel. Muzica lor a fost bine primita de catre asistenta care a lasat berea deoparte si s-a apucat de headbanging. Intre timp s-a adunat un public putin mai numeros, care pana la sfarsitul serii a ajuns la peste 100 de participanti. Code Red au mai interpretat piese cum ar fi Above Desolation,The Sixth Sun, Neutron Collision si mult indragita Way of Nibiru.

Ora 00:16... In sfarsit apare pe scena capul de afis! Mult asteptata formatie brasoveana Indian Fall. Deja dupa primele riffuri s-a auzit ca n-au facut probe de sunet doar de forma! Au inceput cu Fost Divinity (Fear). Sunetul a fost considerabil imbunatatit fata de W3 4R3 NUM83R5, chitarile s-au auzit echilibrat, insa dupa parerea si gusturile mele clapele au sunat cam incet. Trebuie sa recunosc ca temele de clape ale lui Mircea Fulea sunt geniale. M-am asteptat sa cante piese mai vechi cum ar fi The Same Deep Dark Age, Demonologic Universe sau binecunoscuta Things That I ,lucru care insa nu s-a intamplat. Prestatia lor scenica a fost destul de statica, lucru care se compenseaza prin  calitatea compozitiilor lor si printr-un sound care nu dezamageste, dovedind inca o data locul bine meritat pe care Indian Fall il ocupa in undergroud-ul romanesc.  Dintre piesele interpretate pot aminti Screaming Down, Impress Yourself, Black Suite de pe clasica lor Pathfinder si noua lor piesa Neregasire, cu versuri in limba romana, lucru cu care nu suntem obisnuiti la Indian Fall. La piesa Black Suite s-a simtit ca instalatia de sonorizare este putin suprasolicitata.

Ceea ce mi-a creat nemultumire a fost lumina aproape inexistenta pe scena, lucru care i-a dat multe batai de cap fotografei noastre de serviciu si faptul ca la bar se serveau doar doua sortimente de bere.
Vezi galeriile trupelor: Code Red, Indian Fall, W3 4R3 NUM83R5

Data concert:  October 19, 2015  | 0 Comentarii  | 5798 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Unholy Trinity Tour 2015 la Cluj-Napoca

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte