concerte

Vital Remains: Underground-ul traieste!

Vital Remains: Underground-ul traieste!
TRUPE: AbnormyNdeffect, Diabolical, Vital Remains

Initial concertul trebuia sa cuprinda si trupa Hour of Penance, pentru mine aceasta ar fi reprezentat principala atractie din acest pachet, insa din pacate acestia nu au mai putut fi prezenti.

Concertul a inceput exact la ora anuntata, adica la 18:30, cu recitalul celor de la Abnormyndeffect, dar se pare ca a fost cam devreme, la show-ul lor fiind prezenti cam 10 oameni in sala. Playlistul a cuprins piesele cu care deja ne-au obisnuit, Cure for the Obscure, 723-Linia Dura, Subtil, Punct de vedere, piese prezente pe noul disc, Betwin. Recitalul a fost bun, sunetul de asemenea, insa cu siguranta s-ar fi auzit mai bine daca sala era ceva mai plina.

A doua trupa de pe afis, Tribulaton, nu mi-a spus mare lucru din ce ascultasem inainte, si nici dupa nu m-au impresionat. black / death metal destul de aerisit, cu pasaje melodice pe alocuri, corect cantat.

Compatriotii suedezilor Tribulation, Diabolical, canta tot un death metal combinat cu black metal, insa la o viteza mai rapida decat cei de dinaintea lor. Totusi dupa cateva piese mi s-au parut plictisitori. Un plus pentru chitara, solo-uri rapide si melodioase executate foarte curat. O parte din public a fost placut impresionat de prestatia suedezilor, care promoveaza noul album, The Gallery of Bleeding Art. De mentionat ca la bass aveau un roman, care a cantat si cu Vena Cava cu ceva timp in urma.

Order of the Ennead au cantat in forta, instrumentisti buni si compozitii legate. Numele trupei vine de la Ennead, o entitate ce cuprinde noua fiinte care au dat nastere Universului si au oferit cunoasterea omenirii. Order Of Ennead au preluat termenul si l-au folosit ca pe o reprezentare a unei potentiale creatii ce zace in fiecare din noi. Ideologia trupei poate fi concentrata in fraza "prin autocunoastere vom ajunge la Iluminare, prin autodisciplina ne vom inalta". Din trupa face parte tobarul din Deicide, Steve Asheim, prezenta lui facandu-se simtita din plin. Pot enumera din playlistul lor: As Long As I Have Myself I Am Not Alone, As If A Rose I Wither, Introspection And The Loss Of Denial, The Culling. La show-ul Order of the Ennead publicul a fost mai receptiv, si cativa cunosteau destul de bine unele compozitii. Un aspect interesant de remarcat e faptul ca bassistul canta pe un instrument fretless (fara taste), mai rar intalnit in metalul extrem.

Vital Remains au devenit mai cunoscuti dupa ce l-au avut cooptat pe Glen Benton (Deicide). Au venit in acest turneu fara chitaristul principal, Dave Suzuki, cel care s-a ocupat de partea compozitionala, poate si asta a fost unul ditre motivele pentru care nu a mai fost atat de multa lume interesata de concert. Se pare ca Suzuki a parasit trupa definitiv. Death metalul prestat de Vital Remains se bazeaza pe riffurile lui Tony Lazaro combinate cu solo-urile celeilalte chitari, preluata in absenta lui Suzuki de catre Erik Sagardia. Publicul a fost destul de linistit, moshpit-ul s-a lasat destul de mult asteptat. Pe recitalul lor s-au adunat 50-60 persoane. Setlistul a inclus doar piese de pe Dechristianize si Icons of Evil, dintre care am sa enumar: Where is Your God Now/ Icons of Evil, Let the Killing Begin / Dechristianize, Saviour for None, Failure for All, Devoured Elysium, Born to Rape the World.

Per total un concert cu trupe prestand genuri diverse, un eveniment reusit marca Hatework!

Abnormyndeffect

Tribulation

Diabolical

Order of Ennead

Vital Remains

Autor: Vile
Vezi galeriile trupelor: AbnormyNdeffect, Diabolical, Vital Remains

Data concert:  May 06, 2009  | 3 Comentarii  | 4227 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Vital Remains: Underground-ul traieste!

  • ar trebui sa precizez ca datorita unor bodyguarzi cocalari si retardati ai barului, nu a fost posibil moshpit-ul.au tras pe cineva de par ca sa il scoata afara, au sarit la bataie etc. concertele din irish o sa aiba mult de pierdut din cauza acestor bodyguarzi retardati.

    1. Posted by lycanthrope | 17 Mai 2009 10:02
  • auzi, tu esti ala care s-a apucat sa care scule ca sa nu trebuiasca sa-si plateasca biletu? In cazul asta serviciile bodiguarzilor erau incluse in "pret".
    PS: Oamenii de ordine au intervenit in "mosh" atunci cand au inceput sa se invoce amenintari intre jucaushi ;)

    2. Posted by IMP | 18 Mai 2009 08:51
  • order of ennead au spart!!!!!
    pentru cunoscatori sunt COUNCIL OF THE FALLEN care au schimbat numele si componenta, sunt foarte buni instrumentisti, e elita dm americana, pe toate albumele lor

    3. Posted by flo | 24 Mai 2009 12:04
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte