concerte

Voices of Silence in Cluj

Voices of Silence in Cluj
TRUPE: Dispersia, Shadowsail, Voices of Silence

3 noiembrie 2005. Dupa mai bine de un an de la ultima cantare Voices of Silence revin in forta, cu un chitarist nou si 3 cantece in prima auditie. Cam asa suna anuntul. Diverse prioritati personale si profesionale i-au facut pe VoS sa-si rareasca aparitiile in public, dupa ce intr-o perioada erau acuzati ca se infiltreaza la orice concert rock/metal din Cluj. Desi era la concurenta cu meciurile echipelor noastre in Cupa UEFA, credeam ca va veni mai multa lume, insa se pare ca VoS nu sunt nici acum foarte iubiti in orasul lor. De fapt conteaza calitatea, nu cvorumul


+++++++ Shadowsail +++++++

Desi concertul era anuntat pentru ora 21, prima trupa, Shadowsail a inceput ceva mai tarziu. Se mira cineva? Cei care i-au mai vazut au afirmat ca baietii au progresat de la precedentele aparitii live. Sa-i credem, dar atunci ma intreb cat de prost au putut suna pana acum, pentru ca... Titlurile si versurile lor imi aminteau vag de Cronos , dar ce si cum se auzea ma trimitea brusc spre alte caracterizari ale concertului Shadowsail pe care prefer sa nu le insir aici, sa nu le afecteze elanul si entuziasmul. Cred c-ar trebui sa mai repete, in unele momente sunau de parca se cunoscusera recent. Poate ca o fi cazul cu unii dintre ei, nu stiu. Aproape toate piesele lor din concert incepeau cu niste intro-uri cam obosite si foarte asemanatoare pe clape. O fi fost si vina sonorizarii, desi am vazut pe un forum ca unul dintre cei implicati o lauda .


 +++++++ Dispersia +++++++

 A urmat Dispersia [site: dispersia.tripod.com], care a sunat si mai rau pe alocuri. Citisem despre vocalista lor ca are voce foarte buna, insa nu stiu cand o sa-mi mai dau voie sa mai merg sa vad Dispersia in concert. S-a scuzat ea ca e racita, insa parca nu asta era problema. Nu stiu ce muzici asculta fata in timpul liber si nici daca activeaza de placere in trupa asta sau manata de cine stie ce interese sau rugaminti, insa n-a sunat deloc bine la concertul asta. Nu-i vorba ca nici trupa n-a reusit sa impresioneze, totusi au sunat ceva mai inchegat decat predecesorii lor. Potential au si ei, insa mai e destul de lucru la armonizarea celor doua voci (unul dintre chitaristi, liderul trupei cred, isi pune si vocea in folosul trupei) si la preluari, la care mai bine renunta decat sa le masacreze. De semnalat ca ambele trupe din deschidere aveau acelasi personaj la clape, iar el se auzea cand si cand si deloc bine.


 +++++++ Voices of Silence +++++++

... iar pana vineri la 00:30 au urmat cei care si-au ales sa cante sub numele de Voices of Silence. Cea mai buna trupa metal din Cluj dupa unii, niste indivizi care canta bine o muzica monotona, dupa altii. Nu stiu sigur daca-s de acord cu primii, dar cu ceilalti sigur nu-s. Playlist: Run, Garden of My Pains, The Jester's Requiem, Thunderground, Seeds, New Fate, 5319 Today, Destiny, AE (no name), Without a Cause, Enjoy the Greed, Daidalus (ultimele patru sunt compozitii noi prezentate public in premiera), The Mission [ Queensryche ], Damien [ Savatage ], Money [Abba ], Until It Sleeps [ Metallica ], Melacholy [ Iced Earth ]. Intre parantezele drepte sunt trecute trupele de la care au fost preluate respectivele piese. Ordinea n-a fost chiar asta, dar nu mai conteaza. La inceput au fost cinci pe scena: Gabica (tobe), Feri (clape+voce), Bandy (voce), Calu' (bas) si Szabi (chitara) si se vedea ca le place foarte mult ce fac. Parca nu cantasera de cine stie cand impreuna si tocmai isi regasisera jucaria preferata. Sunetul a devenit brusc mai bun, doar acustica deloc impecabila a Music Pub'elei clujene le-a jucat festele de rigoare. Diferenta clara de clasa intre trupele din deschidere si Voices of Silence se simtea in aer (de fapt fum, ati vazut des metalisti nefumatori in afara de mine?), in sunet, in atitudine ("astia nu arata ca niste rockeri ci par foarte seriosi" - citat aproximativ din cea mai draguta fata care-a fost la concertul asta), in structura pieselor,... Demn de semnalat pentru cei care-i dispretuiesc pe VoS pe criterii etnice e ca toate piesele lor au textele in engleza, iar dialogul cu publicul s-a desfasurat exclusiv in romana, desi probabil ca in public erau si maghiari si nu m-ar fi deranjat daca Bandy sau Feri ar fi dat-o si pe limba lor materna ici-colo. La un moment dat Feri, parca, a anuntat ca e ultimul concert VoS in formula de cinci, pentru ca de curand au mai cooptat un chitarist, Lori, iar acesta va urca pe scena in partea a doua. Credeam ca va urma o mica-mare pauza, dupa tipicul concertelor in cluburi, insa Lori a urcat pe scena pe nesimtite si baietii au continuat sa cante, in sase de data asta. Noile piese VoS suna bine, cele vechi le stiam si-mi plac de multa vreme, cover-urile au fost si ele bine interpretate, instrumentistii foarte buni si in forma, in concluzie un concert foarte bun spre excelent. Pacat ca dupa "Destiny" s-a terminat si desi publicul i-a chemat, destul de firav totusi, la bis, baietii au preferat sa se opreasca. "Nu am cantat mai mult, caci suntem pe principiul: mai bine ca publicul sa astepte urmatorul concert dacat sa fie plictisit de un program prea lung". A fost raspunsul lui Bandy. Eu abia astept sa vad iar VoS in concert.

Multumiri lui Bandy, vocea "vocilor silentioase" pentru playlist si imaginile cu VoS si lui Dalv pentru fotografiile cu Dispersia si Shadowsail.

Autor: iQ666
Vezi galeriile trupelor: Dispersia, Shadowsail, Voices of Silence

Data concert:  November 03, 2005  | 0 Comentarii  | 8116 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Voices of Silence in Cluj

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte